marți, octombrie 28, 2008

Nepotul criminal


anunare_in_fata_politiei.jpgCRUZIME Nepotul omului de afaceri dubioase, Aurel Cãciulã, a comis o crimã care a îngrozit pe toti locuitorii comunei Stãnilesti. Ajutat de un prieten, acesta l-a mãcelãrit pe un tânãr de 19 ani.

Crimã sângeroasã la Stãnilesti! Un bãiat de doar 19 ani din Gura Vãii a fost bãtut sâmbãtã noaptea la discoteca din satul vecin, fiind practic cãlcat în picioare de cãtre doi tineri din Otetoaia, cu care victima avusese o altercatie în toiul noptii. Transportatã în stare extrem de gravã la Iasi, victima a decedat în cursul zilei de duminicã, datoritã loviturilor primite. Ieri, în fata postului de Politie Stãnilesti, acolo unde ore în sir au fost audiati cei doi suspecti de crimã, printre care si Cristi Dinicã, nepotul omului de afaceri husean, Aurel Cãciulã, s-au adunat zeci de oameni, care cu greu au fost stãpâniti de politisti si jandarmi, în încercarea lor de a-i linsa pe „criminali“.

MÃCELÃRIT Un bãiat de 19 ani, Daniel Codreanu, din Gura Vãii a murit duminicã, la un spital din Iasi, ca urmare a unei bãtãi de o cruzime nemaiîntâlnitã, aplicatã de alti doi tineri, aflati si ei la discotecã în satul Stãnilesti. Suspectati pentru comiterea acestei crime sunt Relu Irimia, un tânãr de aproximativ 30 de ani, si, surprizã, Cristi Dinicã, de 21 de ani, nepotul omului de afaceri husean, Aurel Cãciulã. Din ceea ce au povestit tinerii aflati la fata locului, bãtaia ar fi avut loc la miezul noptii si ar fi fost o „politã“ mai veche pe care Dinicã si Irimia s-ar fi decis sã i-o plãteascã celui ucis. Dar nu numai ei, spun martorii oculari. Modul în care cei doi principali suspecti au fãcut-o însã, a socat întreaga comunitate. “L-au cãlcat pur si simplu în picioare. L-a reconstituire i-au gãsit sãracului bãiat dintii prin tãrânã. S-a dus la distractie si criminalii, l-au tras afarã dintr-o masinã din fata discotecii, Dinicã si Irimia, l-au trântit cu fata de pãmânt si l-au bãutut cu picioarele“, a povestit bunica celui ucis. Cu toate cã alti zeci de tineri au vãzut ce se întâmplã si cum victima s-a prãbusit sub ploaia de lovituri, nimeni nu a intervenit, de fricã, spun martorii oculari. „Nu ne-am putut bãga. Erau prea turbati. Cred cã cineva s-a dus sã cheme Politia, dar nu prea a mai avut ce face. Era noaptea pe la 1,00“, povesteste Florin, care sustine cã a asistat la bãtaia încasatã de Daniel. Nimeni însã nu poate spune care a fost motivul care i-a împins pe Irimia si Crsti Dinicã sã îl mãcelãreascã pe tânãrul de 19 ani. “În urma anchetei care s-a declansat în acest caz, se vor face publice toate circumstantele producerii acestei crime“, au spus anchetatorii prezenti ieri, la Stãnilesti, confirmând astfel cã arestarea celor doi agresori, s-a fãcut pentru crimã.

“Sã fie moarte pentru moarte“

Acasã la Daniel, rudele stãteau în asteptarea sicriului cu trupul acestuia. Bunica lui, cea care l-a crescut de fapt pe bãiat, a cerut, cu ochii în lacrimi anchetatorilor, sã facã dreptate: “Asa sã scriti acolo cã am spus eu, o btrânã de 73 de ani, cã vreau moarte pentru moarte. L-am crescut de mic, nu a avut tatã, un bãiat necãjit si cuminte. De ce l-au omorât? A venit la discotecã si stiu cã s-a luat de la o fatã, dar mai mult nu pot sã înteleg ce a fost“, a declarat bunica lui Daniel.

Presupusii criminali, arestatI „la costum si la cravatã“

Despre cei doi tineri din Otetoaia care l-au ucis în bãtaie pe Daniel, lumea spune cã erau „bãieti rãi“. Dupã ce l-au mãcelãrit pe bãiatul de 19 ani, cei doi au plecat linistiti spre casele lor. Mai mult, duminicã, cei doi, împreunã cu sotiile, s-au costumat de sãrbãtoare si au plecat la o nuntã în sat. „Când au ajuns la nuntã, au fost informati cã Daniel tocmai a decedat la spitalul din Iasi, iar ei sunt considerati ca si criminali. Si în costume si la cravatã cum erau, s-au dus la Politie. Si arestati au fost“, spune Rodica, 40 de ani, vecina familiei îndoliate.

bunica.jpgDinicã a vrut sã-i “plãteascã“ o politã lui Daniel pentru o bãtaie primitã în urmã cu 3 luni

Pânã la finele investigatiilor, din tot ceea ce se stie, cel putin Cristi Dinicã ar fi avut un „motiv“ pentru care sã îi cearã socotealã lui Daniel. Bunica acestuia, Elisaveta Botu, îndureratã de fapta propriului nepot, a declarat cã ea stie cã si Daniel Codreanu l-ar fi bãtut în urmã cu 3 luni pe Dinicã. „L-a bãtut rãu pe nepotul meu, acum vreo douã luni, trei. Poate cã de asta l-a bãtut si el acum, cine stie cum si-a pierdut mintea de a fãcut asa ceva. Era bãiat cuminte, dar, ca bãietii, poate mai bea un pic. Cã acum beau si femeile. Ne pare rãu, foarte rãu pentru cã a omorât bãiatul acela, dar timpul înapoi nu îl putem da. Se însurase de douã sãptãmâni, dar acum în loc de nuntã, merge la închisoare“, a spus bunica lui Dinicã.

Sursa: Adevarul de Vaslui

1 comentarii:

Anonim spunea...

moare si dinica.. moare si irimia.. JUr