luni, octombrie 27, 2008

Cu mic, cu mare, la inaugurare!

ADUNARE Îngrãmãdealã mare ieri, la înaugurarea unui drum sãtesc de aproape 2 kilometri, reabilitati în satul Epureni, comuna Duda Epureni! Ministri, fosti ministri, deputati, candidati la deputãtie, sefii Consiliului Judetean Vaslui si autoritãtile locale, toti grupati în functie de partid, s-au strâns laolaltã sã facã drumului o... tãiere de panglicã cum n-a vãzut comuna! Cum apropiata campanie electoralã a bãgat dihonia între politicieni, acest lucru s-a observat lesne si din alocutiunile oficialilor, pline de „întepãturi“ împãrtite cu dãrnicie între liberalii si pesedistii prezenti.

FESTIV Nimeni nu si-ar fi închipuit cã un drum sãtesc, de doar 1,9 km, modernizat asa cum normele civilizate o cer, va strânge laolaltã, în momentul inaugurãrii, o sumedenie de politicieni, unii dintre ei vãzuti mai mult la televizor decât în realitate. Ministrul Administratiei si Internelor, Cristian David, deputatul Dan Marian, fostul ministru pesedist al Muncii, Marian Sârbu, presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalache, adjunctul lui, Dumitru Buzatu, dar si primarul Husului, Jan Ciupilan, cu totii s-au îngrãmãdit la înaugurare. Pânã si cei câtiva sãteni, veniti sã asiste la tãierea panglicii s-au mirat de multimea de oficialitãti care le-a pãsit pragul cu ocazia zilei „Sfântului Dumitru“. Cum taberele erau vizibil împãrtite între liberali si pesedisti, evenimentul a avut un caracter... dualist, iar cunoscãtorii au sesizat limpede cum cele douã grupuri, liberale si social democrate, si-au aruncat tot timpul „ocheade“ deloc prietenoase. Diplomati însã, politicinii si-au mascat cu zâmbete pornirile rãzboinice alimentate de începerea campaniei electorale si s-au fãcut dintr-odatã atenti la slujba de sfintire a drumului sãtesc!

David a dat „vina“ pe Guvern, pentru modernizarea drumului inaugurat!

PARTIZAN Invitat sã vorbeascã primul la un microfon care nu prea s-a „ridicat“ la înãltimea momentului, clacând în cele mai tensionate momente ale discursului, ministrul Cristian David a tinut sã îi atribuie Guvernului liberal meritul de a fi dat bani pentru modernizarea drumului. Mai mult, a încercat chiar sã le câstige simpatia sãtenilor, promitându-le un sistem de apã-canal, dupã moda urbanã! „Este obiectiv important pentru toti locuitorii comunei, care astãzi au posibilitatea sã vadã cã, prin multã implicare si responsabilitate, autoritãtile locale pot face lucruri bune. Vreau sã vã spun cã apreciez prezenta astãzi, aici, a tutoror autoritãtilor locale, care trebuie sã fie alãturi de primar, de efortul pe care Guvernul îl face pentru realizarea fiecãrui obiectiv. Când sustinem o lucrare de o asemnea importantã pentru locuitori, sã fim cu totii alãturi si printr-un efort conjugat, sã facem totul pentru binele locuitorilor, în ciuda unui beneficiu politic pe care unul sau altul l-ar putea invoca în aceastã situatie. Stiu cã nu numai drumurile sunt o problemã aici, ci si apa. Dacã am reusit sã facem prin efortul Guvernului acest proiect, asa vom face si proiect pentru ca apa sã ajungã la dumneavoastrã. Vreau sã vã asigur cã, alãturi de autoritãtile locale, sã colaborãm si sã vã aducem cât mai degrabã, apa. Vã doresc sã fiti alãturi de domnul primar, în continuare, pe care si noi, Guvernul, îl vom sustine cu proiectele fãcute în interesul dumneavoastrã“, a declarat ministrul Cristian David.

Filosofiile lui Vasile Mihalache!

Plin de vervã, presedintele CJ Vaslui s-a dezlãntuit: a înlãturat microfonul buclucas, a anuntat cã îsi va da la maxim „potentiometrul“(?!) ca sã îl audã toatã suflarea satului si s-a apucat sã salute lumea, sã îi adreseze în gura mare un „La multi ani“ sefului sãu de partid, Dumitru Buzatu, a râs cu poftã, a fãcut semne cu mâna la camerele de luat vederi, dupã care a început brusc, cu sobrietate, sã filosofeze, în asa fel încât din „întelepciunea“ lui opozantii politici sã tragã învãtãminte: „Indiferent de ce functii îndeplinim pe acest pãmânt“, si-a început Mihalache expozeul, „noi trebuie sã lãsãm ceva în urma noastrã. Iaca, domnul primar, prin strãduinta dumnealui, si mai putin a altora si mai mult a unora, lasã ceva în urmã. Si vã rog sã întelegeti dumneavoastrã ce vreau sã spun. Poate si în viitorul mandat va lãsa ceva. Dar repet, ca oameni, lãsãm un copil, un copac, un drum, o scoalã, un cãmin cultural. Lãsãm ceva dupã noi. Asta este menirea noastrã de oameni politici, de oameni care îndeplinim anumite functii, cândva, trecând prin viatã“, a tunat Mihalache. „Dacã Guvernul si-a luat angajamentul cã vã aduce apã, înseamnã cã eu astept de la Guvern bani, sã vã aducem apã. Deocamdatã, vã aduce CJ-ul, care coordoneazã ostilitãtile în judet“, s-a încruntat oratorul, care, atunci când se astepta mai putin, a fost întrerup de o bãtrânã sceptic: „Ei, hai, apoi murim noi pânã faceti voi“.

„Sunt alãturi de dumneavoastrã“.

Dan Marian a fost, de asemnea, invitat sã opineze asupra momentului festiv, însã pledoaria sa a fost axatã pe o înstiintare datã oamenilor prezenti: „sunt alãturi de dumneavoastrã“. „Este usor sã faci promisiuni, dar eu cred cã mult mai important este sã fim aproape de oameni. Cã trebuie sã rezolvãm problemele pe care ni le aduceti la cunostintã prin intermediul primarului. Mai stiu cã niciodatã noi, politicienii, nu avem dreptul sã ne plângem cã nu avem bani, cã nu sunt fonduri pentru apã, pentru drumuri si asa mai departe. Trebuie sã gãsim solutii. Dar trebuie sã stiti cã eu personal sunt alãturi de dumneavoastrã, de domnul primar si îl voi sprijini mereu“, a încheiat Dan Marian.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: