joi, octombrie 23, 2008

Lovit de masina Politiei!


bunica_Ileana_2.jpgUn politist din comuna Pãdureni este acuzat cã a accidentat în urmã cu douã zile un copil de 3 ani si jumãtate în satul Rusca, iar dupã evenimentul rutier în care a fost implicat, omul legii s-a suit grãbit la volanul masinii de serviciu si a plecat, linistit, spre satul vecin. Copilul rãmas trântit în mijlocul drumului a fost luat de un cetãtean si dus pe brate acasã, în stare de soc. În timp ce familiile bãietelului nu vrea decât sã îi multumeascã lui Dumnezeu cã acesta a scãpat teafãr, politistii din comunã avansezã o altã versiune a evenimentului, cel putin.. ineditã. Culmea, din spusele lor, copilul este cel care a dat peste masina Politiei si, mai mult decât atãt, acesta ar fi refuzat, spun politistii, sã stea de vorbã cu omul legii aflat la volan, fugind de la... locul faptei (!?).

A AVUT ZILE! Manuel, un bãietel de aproape 4 ani din satul Rusca a fost la un pas de moarte, dupã ce a fost accidentat chiar de masina Politiei din comuna Pãdureni. În urmã cu douã zile, în jurul orelor 17,00, bãietelul, aflat în drum, la joacã, împreunã cu alti copii, a fost lovit, spun martorii oculari, de masina politistilor, grãbiti sã rezolve un caz pentru care fusese solicitati. Familia minorului sustine cã politistul aflat la volan, Bogdan Tocu, a încercat sã facã o manevrã si sã pãrãseascã în trombã locul unde stationase, dar pentru cã nu s-a asigurat, a lovit copilul, aflat pe marginea drumului. „Din ce mi-au spus vecinii care au vãzut si copiii de pe stradã, cu care se juca, politistul s-a dat jos, l-a vãzut cã trãieste si l-a întrebat dacã îl doare ceva. Bietul copil nici nu mai putea vorbi de spaimã. Fãcuse pe el si era ud tot“, povesteste bunica lui Manuel, Ileana Vlad, de 53 ani.

Politistul l-a lãsat în drum pe copil, dar l-a dus acasã un vecin milos

ABANDONAT Pentru cã politistul care conducea masina a plecat imediat de la fata locului, un vecin, Marcel Caraman, i s-a fãcut milã de pusti si, vãzându-l cãzut jos, l-a adus pe brate acasã. „ Era înnebunit de spaimã copilul. Nici nu zicea cã-l doare, cã nu. L-am luat repede, m-am uitat la el si mã bucuram si îi multumeam lui Dumnezeu cã rãsuflã. El nimic nu zicea, sãracul. Îl întorceam pe o parte, pe o parte stãtea, îl întoarceam pe alta, la fel. Am zis cã nici nu mai vorbeste de la treaba asta. Eu n-am vãzut cum s-a întâmplat, dar asa mi-a spus lumea. Mi-a spus cã era politistul Cernãtescu, dar dacã era domnul Tocu la volan, nu stiu“, a mai spus bunica. Mioara Baciu, mama copilului, l-a cãutat insistent pe politistul care i-a accidentat bãiatul, dar nu l-a gãsit, pentru ai cere explicatii. „Fata mea o sã îl caute pânã o sã îl gãseascã. Dacã esti politist, circulã domnule, cu grijã. În sat sunt copii, bãtrâni, trebuie sã fii atent. Doar nu putem sã-i încuiem în ogradã pe toti“, a mai spus Ileana Vlad, bunica bãiatului.

Politistul s-a asigurat cã minorul nu a pãtit “mai nimica“

„PRECAUT“ Din relatãrile celor care au vãzut evenimentul, politistului nici nu i-a trecut prin minte faptul cã, normal ar fi sã ia minorul si sã îl ducã la spital sau mãcar la domiciliul bunicilor. S-a dat jos din autovehicul si dupã ce s-a asigurat cã minorul nu a pãtit „mai nimic“ a plecat de la fata locului. „Am vãzut cã masina avea ceva vitezã si cã, la un moment dat, s-a auzit un zgomot, iar masina Politiei a frânat brusc. Am vãzut politistul care s-a dus la copilul cãzut jos si nu stiu ce au vorbit, cã imediat politistul s-a suit în masinã si a plecat. Pe copil l-a luat un om, Marcel, în brate si l-a dus acasã la el“, povesteste Costel, de 25 de ani, care sustine cã a asistat la eveniment.

Copilul a dat peste masina Politiei!

CA SÃ VEZI! Politistii din comuna Pãdureni s-au mirat când au aflat cã accidentul petrecut la Rusca este unul care trebuie adus la cunostinta opiniei publice. Seful de post, Adrian Hodorogea, a acceptat sã formuleze o serie de precizãri referitoare la caz, precizând cã este la curent cu cele întâmplate la Rusca. „Noi eram în misiune, fusesem solicitati într-un caz mai deosebit în Rusca. Un bolnav psihic trebuia transportat la spital si era nevoie de prezenta politistilor. Politistul Tocu conducea masina de serviciu. În timp ce circula cu vitezã redusã, a vãzut cã dintr-un grup de copii, unul s-a desprins si a fugit spre masina Politiei. Masina s-a oprit, iar copilul a venit în fugã si a lovit masina pe partea lateral dreapta. S-a oprit cu mâinile pe masinã. Politistul s-a dat jos, însã copilul a fugit. Nu a stat deloc sã îi spunã politistului cum îl cheamã si a cui este. A fugit din acel loc. Politistul s-a suit în masinã si a plecat. Eu consider cã nefiind masina în miscare, nu poate fi vorba despre un accident rutier“, a declarat Adrian Hodorogeanu, agent sef, Politia Pãdureni.

Dupã ce a dat peste masina Politiei, copilul „o fi cãzut“!

Politistul Hodorogeanu nu a fost nici el de pãrere cã subordonatul sãu ar fi dat dovadã (mãcar!) de simt civic în atare conditii, dacã lua minorul si îl ducea la spital sau îl încredinta familiei, dar bãnuie care ar fi cauza pentru care micutul acuzã dureri si astãzi în zona abdomenului. „Stiu cã acest copil, dupã ce a lovit masina Politiei, a fugit si în timp ce fugea, s-a împiedicat si a cãzut jos. S-o fi lovit atunci la coaste sau pe unde îl doare acum. Nu e de la lovitura de masinã, în niciun caz“, a concluzionat agentul sef de la Pãdureni.

Primarul Diaconu a fost informat cã politistul Tocu l-a certat pe copilul vinovat!

Cunoscut ca un primar cãruia îi pasã de tot ceea ce se întâmplã pe raza comunei sale, Temistocle Diaconu a fost solicitat sã opineze si asupra acestui fapt. „Este regretabil cã s-a întâmplat asa. Stiu cã Politia a fost în acel sat, unde familia Rogojanu avea nevoie de sustinerea oamenilor legii. Un copil ar fi sãrit în fata masinii si s-ar fi lovit putin. Politistul Tocu (precizez, nu Cernãtescu asa cum s-a spus initial) s-a dat jos si l-a certat pe copil, pentru cã nu este atent si atât a fost. În rest, mã bucur cã bãiatul este teafãr, prin voia lui Dumnezeu“, a declarat primarul.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: