joi, octombrie 16, 2008

Rãmâne cu vila

HOP Contabila sefã a Primãriei Husi poate rãsufla usuratã cel putin pentru o vreme, frumoasa vilã a domniei sale, din cartierul rezidential Brosteni, nu se mai aflã în pericol de demolare!

Un comunicat de presã al prefectului Ciprian Iftimoaei, cel care s-a implicat voluntar în medierea disputei dintre husenii Volusniuc si Neculau, ambii cu pretentii de proprietate asupra terenului de sub vila directoarei Trofin, dã dreptatea lui Neculau. Volusniuc, cel are i-a intentat Saftei Trofin proces de evacuare, cu vilã cu tot, de pe terenul «lui», iatã cã pierde în ochii oficialilor judeteni, care ar fi fost chiar culmea sã subscrie la dãrâmarea unei frumoase vile, construite din «sudoarea fruntii» directorului economic al Primãriei Husi, Safta Trofin.

CONCLUZIA O sãptãmânã întreagã i-a trebuit prefectului Ciprian Iftimoaei sã se edifice în cazul celor 9900 mp din cartierul Brosteni, Husi, disputati de 11 ani în instantã. Intrigat de faptul cã institutia pe care o conduce de curând a catadicsit sã elibereze douã titluri de proprietate pe aceeasi suprafatã de teren, dar, spun cârcotasii, motivat si de faptul cã pe o bucatã din teren, însãsi contabila sefã a Primãriei locale, Trofin, si-a ridicat, cum-necum, o vilã frumoasã, Iftimoaei a vrut sã afle adevãrul! Si l-a aflat, sustine aceasta. Degeaba crede Volusniuc faptul cã are vreun drept de proprietate acolo, pentru cã prefectul a fãcut «sãpãturi» si iatã ce a depistat: Volusniuc nu merita acel pãmânt, deoarece, în 1995, când i s-a fãcut titlul de proprietate, el nu figura, conform legii, cu terenul respectiv în Registrul Agricol. Avea doar o adeverintã de proprietate (din 1991), emisã de Comisia Local Husi, nevalabilã, pentru cã, spune prefectul, era anulatã de o hotãrâre a comisiei judetene de fond funciar (370 din anul 1993). Obtine chiar si asa titlul de proprietate în 1995 (fapt care, odatã admis, ilustreazã modul cel putin caraghios prin care Prefectura Vaslui i-a fãcut în acea vreme pe unii proprietari pe pãmânturi). În 1996, intrã si Vasile Neculau în joc, care în baza unei hotãrâri judecãtoresti are dreptul la peste 9 hectare de teren intravilan în Husi. Cum Volusniuc stãpânea deja pãmântul pãrintilor lui Neculau, s-a purces, conform investigatiilor prefectului Iftimoaei, la o întelege pe cale amiabilã a celor doi. Si astfel în 2001, pe 13 noiembrie (zi cu ghinion, se va observa mai târziu!), Volusniuc dã o declaratie prin care acceptã un schimb de terenuri cu Neculau, în asa fel încât pãmântul de la care se bat cei doi si astãzi, sã rãmânã în posesia lui Neculau, iar Volusniuc sã ia în altã tarla. Fericiti de împãcarea celor doi rãzboinici, Primãria Husi si Prefectura Vaslui se repede sã îi facã si lui Neculau titlu de proprietate de terenul în cauzã, dar, din grabã, uitã sã i-l modifice pe a lui Volusniuc. Abia în 2004 se constatã oficial cã ambii huseni sunt proprietari cu acte în regulã pe hectarul respectiv. De aici, procesele! Volusniuc nu a mai vrut schimbul si-a mentinut dreptul de proprietate. Neculau, în baza actului detinut legal, s-a apucat sã vândã din teren (din mânã în mânã, pânã a ajuns si la Safta Trofin!) si... s-a ajuns ca astãzi nici mãcar judecãtorii sã nu mai poatã limpezi situatia.

Volusniuc crede cã are cu ce “ataca“ convingerea Prefecturii!

SURPRINZÃTOR În timp ce prefectul Iftimoaei pare cã s-a convins al cui este, vorba poporului, sacul cu fãinã, Mihai Volusniuc sustine cã declaratia despre care vorbeste Iftimoaei (semnatã pe 13.11.2001) este de mult anulatã pe cale judecãtoreascã. Dacã spusa acestuia e justificatã, iar dovada va fi prezentatã în instantã, atunci procesul pe care Volusniuc l-a intentat deja actualilor proprietari ai celor 9900 mp (inclusiv doamnei Safta Trofin) va avea un continut... efervescent. Bazat, ce-i drept, pe actele emise aiurea de Primãrie sau Prefecturã sau pe hotãrâri judecãtoresti obtinute în timpul celor 11 ani de procese, Volusniuc se tine tare pe pozitie si îi dã mari emotii doamnei Safta de la Primãria Husi. Nu micã i-ar fi mirarea acesteia sã se trezeascã, peste noapte, cu vila fãcutã zob, gratie unei hotãrâri inopinate a Judecãtoriei Husi. “Am acte doveditoare pentru a arãta cã pãmântul este al meu si o sã vedeti cã al meu va fi“, se laudã Mihai Volusniuc.

Prefectul Iftimoaei este conciliant!

Prefectul Ciprian Iftimoaei lasã sã înteleagã cã, datoritã acestor gafe inadmisibile (sau, ar spune unii, ilegalitãti) comise de Primãria Husi si Prefectura Vaslui, care au dus la încurcarea datelor acestui caz controversat, pânã si Justitia va avea o temã grea de rezolvat. De aceea, le sugereazã pãrtilor o întelegere amiabilã, însã îsi încheie declaratia printr-o frazã care naste o intrigã, pentru cã nu lãmureste cine va initia “o nouã actiune în instantã“: “Având în vedere cele prezentate si faptul cã o parte din suprafata aflatã în litigiu a fost înstrãinatã de Neculau Vasile, neputându-se pune astfel în aplicare sentinta civilã nr. 860/18.10.2004 (cea care îi anuleazã lui Neculau dreptul de proprietate asupra celor 9900 mp) s-a stabilit ca singurele solutii posibile de rezolvare a problemei, sã fie ori rezolvarea pe cale amiabilã între pãrti, ori “o nouã actiune în instantã“, a declarat prefectul judetului

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: