Campioana olimpicã din Husi, Cristina Grigoras, va fi premiatã de primarul Husului pentru cele 24 de medalii cucerite la concursurile din tarã si strãinãtate
IMPRESIONANT A cucerit 24 de medalii, la tot atâtea concursuri în tarã si strãinãtate, din care 12 de aur si 8 de argint; a devenit campioanã nationalã la proba 'simplu“ în 2008 si a luat aurul olimpic la Beijing! Acesta este palmaresul husencei Cristina Grigoras, singura canotoare de performantã, nãscutã în „orasul dintre vii". Are 18 ani si a reusit în doar 3 ani sã ducã faima micului Husi în tãri precum Germania, Cehia, China, Austira, Bulgaria, acolo unde canotoarea, reprezentând România sau liceul din Snagov din care cu onor face parte, a cucerit premii dupã premii. Povestea de viatã a Cristinei este una care parcã respectã într-un fel anume, linia de destin a fiecãrui mare campion: a plecat de jos, dintr-o familie decendã, dar fãrã bani prea multi, pentru ca prin muncã multã, sã ajungã pe cea mai înaltã treaptã a podiumului. „Tot greul si toate eforturile se uitã, când îti cântã imnul României, la finalul concursului", spunea Cristina Grigoras, dupã ce a luat medalia de aur la olimpiada de la Beijing.
FAST La sfârsitul acestei sãptãmâni, husenii vor fi în sãrbãtoare! Autoritãtile locale le-au pregãtit Zilele Husilor, în care muzica si voia bunã se vor a fi la ele acasã. Printr-o idee venitã de la executivul local, una dintre surprizele manifestãrii este aceea cã sportiva Cristina Grigoras va fi premiatã de cãtre municipalitate, datoritã ultimelor sale performante la Campionatul Mondial de la Linz, Austria. Cristina a fost invitatã la eveniment si husenii o vor putea vedea din nou pe „fata de aur“ a urbei, despre care, în ciuda realizãrilor sale sportive, multi nu stiu mai nimic. Eleva a liceului sportiv din Brasov, Cristina si-a început relativ târziu activitatea de canotoare, la îndrumarea profesorului ei de sport, Dumitru Condurache (Scoala nr. 1). În doar 3 ani de activitatea intensã (2006, 2007, 2008), huseanca reuseste sã atingã performante care cu greu puteau fi anticipate, datoritã lipsei sale de antrenament. 24 de participãri la concursuri, din care 8 în cele mai puternice competitii internationale, 16 în competitii interne. Obtine cu echipa, dar si individual distinctii, 12 de aur, 8 de argint si 4 de bronz. În ciuda acestor realizãri, despre activitatea sportivã a Cristinei Grigoras s-a aflat la nivelul Husului abia în data de 24 septembrie 2007, când Adevãrul de Vaslui a publicat un amplu material, intitulat sugestiv „Campioana“, dedicat merituasei sportive. Acum, alesii vor sã o rãsplãteascã pentru onoarea adusã Husului, însã nu consistenta darului pe care îl va primi va fi important, cât recunoasterea publicã a concetãtenilor ei, de sustinerea cãrora Cristina are cea mai mare nevoie.
Vor sã o facã cetãtean de onoare!
În sedinta în care s-a discutat despre premierea Cristinei Grigoras, preotul Alexandru Vâjianu, consilier local a propus colegilor de mandat ca sportivei sã i se confere titlul de cetãtean de onoare al orasului. Reactiile celorlalti consilieri au fost împãrtite: unii au considerat cã dosarul tinerei nu ar fi foarte consistent (desi nici nu luaserã la cunostintã date despre cele 24 de medalii ale sportivei), altii au respins din start ideea, iar cei mai putini au crezut cã „meritã luatã în calcul posibilitatea“. Exceptând preotul consilier, ceilalti alesi ai urbei n-au considerat cã huseanca Cristina Grigoras a adus un plus de imagine suficient de important pentru Husi, cât sã merite sustinerea lor pentru obtinerea recunoasterii locale.
Povestea unei campioane!
Nici nu visa în urmã cu trei ani, în calitatea ei de absolventã a Scolii numãrul 1 din Husi, cã în anii ce vor urma va cuceri atâtea trofee si va urca pe un podium vãzut doar la televizor, în transmisiunile sportive. În 2005, Cristina se îndrepta spre o carierã de model. Frumoasã, blondã si cu o înãltime de 1,82 metri, Cristina a avut parte de numeroase oferte de la Case de Modã pentru a participa la castinguri, la prezentãri de profil. Remarcatã de o cunoscutã Casã de Modã din Moldova, Cristina s-a bucurat chiar si de un filmulet fãcut pentru ea, cu care urma sã se prezinte la un casting sustinut în Bucuresti. Cu alte cuvinte, cariera de model începea sã se întrevadã. „Dar s-a schimbat totul, datoritã profesorului meu de sport, Dumitru Condurache. Lui îi datorez mult. A insistat sã mã înscriu la liceul sportiv din Snagov si chiar a intervenit pentru mine. Despre canotaj nu stiam nimic. Nici cum sã tin o vâslã în mânã nu stiam. Nici nu mai vreau sã îmi amintesc cât de greu a fost, dar a trecut. În foarte scurt timp, spre mirarea mea, am început sã fiu premiatã la balcaniadã, la campionatele nationale...”, a povestit tânãra în primul sãu interviu.
Sursa: Adevarul de Vaslui
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu