sâmbătă, octombrie 25, 2008

Prostitutie la 13 ani!

DRAMÃ Dupã mai multe cazuri „celebre“ o altã minorã este acuzatã de prostitutie. Aceasta a recunoscut faptul cã se prostitueazã de la vârsta de 11 ani!

Considerând cã este un caz care necesitã interventia urgentã a specialistilor „Protectiei Copilului“ Vaslui, primarul comunei Duda Epureni, Sandu Vasilache, a cerut ajutorul autoritãtilor competente în cazul unei copile de 13 ani, din satul Duda. Acuzatã cã se prostitueazã si refuzã sã meargã la scoalã, copila a fost luatã de autoritãti din casa pãrinteascã si dusã la un centru specializat. Zadarnic s-a rugat Maricica sã nu fie luatã de acasã si dusã la un orfelinat, promitând cã nu va mai absenta niciodatã de la scoalã, cãci specialistii DGASPC Vaslui au considerat cã este mai bine sã fie scoasã din acel mediu. Afirmatia conducerii Primãriei Duda însã, potrivit cãreia „fata de 13 ani se prostitueazã“ pare una pe cât de durã, pe atât de greu de crezut. „Da, asa este. A recunoscut chiar ea cã întretine relatii sexuale de la vârsta de 11 ani. Eu am încercat sã o ajut, i-am luat rechizite sã meargã la scoalã, dar nu vrea. S-a dus o perioadã si nu a mai vrut. Împreunã cu seful de post stim toatã situatia ei. Am monitorizat-o. Veneau niste bãieti cu o masinã si o duceau la Stãnilesti, o aduceau dimineata. Am considerat cã trebuie sã o ia statul, cã nu se mai poate asa“, a declarat primarul Vasilache.

„Nu trebuie judecatã asa. Nu are minte“

Privind-o însã, n-ai spune cã e asa cum o descriu unii oameni, iar întrebând despre adevãrata ei poveste, copila devine o victimã a unui destin cum nu se poate mai crud. Mama ei, Ioana, a nãscut-o „din flori“ si a crescut-o în sãrãcie, pentru cã alte conditii mai bune nu avea de unde sã-i ofere. Peste timp, Ioana, mama Maricicãi s-a îmbolnãvit grav si a ajuns într-un spital de boli mintale. În prezent, fata a rãmas singurã acasã, fãrã ajutor, fãrã nimeni în jur care sã îi fie alãturi. “E o copilã amãrâtã. Nu trebuie judecatã asa. Nu avea minte, dar cei care râdeau de ea aveau. Un copil a nimãnui. Mamã-sa s-a îmbolnãvit si a lãsat-o singurã. Ce poate face un copil singur, vai de capul lui?! Greseste si ajunge sã facã multe prostii. Dar eu nu cred cã la 13 ani ai minte. Nu au altele la 30 de ani, darãmite ea la 13. Trebuie luatã cu binisorul si învãtatã. Nu stiu dacã mai faci om din ea, dar e bun ca statul sã încerce sã o educe mai bine“, a spus Maria Filip, din satul Duda.

A promis cã va merge la scoalã, numai sã nu o ducã la orfelinat!

Când reprezentantii DGASPC s-au dus sã vorbeascã cu ea, dar si sã realizeze o anchetã socialã, copila s-a rugat ca acestia sã nu o ducã la orfelinat. A promis chiar cã va merge zi de zi la scoalã si va fi cuminte. „Eu am considerat cã asa e mai bine pentru ea, sã fie în grija unor specialisti. Aici, dacã rãmâne singurã în sat, tot asa face, cade victimã. Mi s-a spus cã s-ar putea sã fie dusã la tatãl natural al ei dintr-un sat, Tãbãlãiesti. Dar eu sper ca sã nu se întâmple asta, deoarece acela este si mai sãrac decât mama ei, am înteles cã munceste la vaci si e vai de capul lui., Cel mai bine este la un centru pentru copii fãrã pãrinti“, a mai spus primarul Sandu Vasilache.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: