luni, octombrie 27, 2008

Tulburelul face victime: Betie la 6 ani!

BEAT Un copil de numai 6 ani din Vetrisoaia a fost transportat în comã alcoolicã la spitalul municipal din Husi, în urmã cu douã zile, când, lãsat nesupravegheat, acesta a consumat o cantitate de vin nepermis de mare. Minorul face însã parte dintr-o familie cu grave probleme sociale, în care consumul de alcool este o practicã frecventã, fapt ce a determinat autoritãtile locale sã sesizeze „Protectia Copilului“.

ISPRAVÃ Robert din Vetrisoaia i-a uimit pe medicii huseni, la finele sãptãmânii trecute, când, adus mai mult mort decât viu la spital, acestia au constatat cã pustiul nu era decât... beat critã! Micutul, prescolar la grãdinita din sat, a fost, se pare, lãsat peste zi în grija unui bunic, ce n-ar fi observat cum bãietelul a luat o sticlã cu vin din care a bãut cât a putut. Pentru cã starea sa se înrãutãtea, iar vecinii ar fi bãgat de seamã cã se întâmplã ceva cu bãietelul familie Marchidan, au sunat urgent la 112, dupã Ambulantã. „Acest caz a ajuns si în atentia noastrã. Copilul, din ce stim noi, a fost lãsat în grija unui bunic, ce n-ar fi observat ce a fãcut copilul. Se pare cã Robert a pus mâna pe o sticlã de vin si a bãut, pânã a ajuns în comã. Cred cã vecinii au sunat la Ambulantã. Pãrintii nu erau acasã. Mirarea noastrã a fost cã cei care l-au vãzut pe bãietel, s-au adresat direct la 112, desi doamna doctor Ana Maria Morariu se afla în sat, la cabinet. Probabil, speriindu-se de starea copilului, au apelat la 112, serviciul de urgentã“, a declarat Reta Puiu, asistent comunitar în comuna Vetrisoaia.

Robert este posibil sã fie scos din mediul familial

MÃSURI Micutul a fost tratat cu toatã atentia la spitalul husean si si-a revenit din starea în care s-a aflat. Probabil, cred autoritãtile locale, situatia sa va ajunge în atentia „Protectiei Copilului“, care, de altfel, a mai avut interventii în acestã familie. „Este o familie cu probleme. Sãrãcie multã si mult consum de alcool. Mai au doi copii, dar unul dat în plasament la o bunicã si unul dat în asistentã maternalã. Copilul de 6 ani a rãmas la ei, dar, în conditiile în care se întâmplã asemnea lucruri, cred cã se va interveni si pentru scoaterea lui din familie. Mama se numeste Marieta Marchidan, iar tatãl, Neculai. Nu sunt cãsãtoriti legal si trãiesc în conditii destul de grele“, a mai declarat asistenta comunitara, Reta Puiu.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: