miercuri, octombrie 01, 2008

Concesionãri pe sprânceanã la Husi

jan_ciupilan.jpgADUNARE În sedinta de ieri a Consiliului Local Husi, edilii au rezolvat problema „duiumului“ de concesionãri prezente pe ordinea de zi într-un stil propriu: pe unele le-a respins, în temeiul promisiunii „nu mai concesionãm nicio palmã de teren din proprietatea CL“, însã pe altele le-a admis, din ratiuni „cetãtenesti“. În rest, sedina a mers snur: s-a supus dezbaterii, s-a votat în unanimitate, s-a comentat putin si s-au încheiat lucãrile. Ca un element propriu actualului mandat, de la marea majoritate a sedintelor CL lipseste savurosul punct „diverse“.

AU DAT SI.. N-AU DAT! Edilii huseni, întruniti ieri, în cadrul sedintei ordinare din luna octombrie, nu au avut foarte mult de lucru, dupã cum a fost conceputã ordinea de zi. Vânzarea de apartament cãtre actualul chirias, 7 proiecte cu concesionãri si solicitãri de vânzarea unor terenuri, precum si o nouã modificare a statului de functii al Serviciului de Salubritate. Evident, concesionãrile au reprezentat momentul cel mai interesant al lucrãrilor. La primul punct în care se dorea o cumpãrarea de teren prin licitatie publicã, viceprimarul Nicu Ciupilan a prins glas si s-a opus cu o vehementã necunoscutã pânã acum: „La acest proiect de hotãrâre noi, comisia, nu dãm aviz de speicialitate. Am spus clar cã nu mai facem concesionãri si alte vânzãri, care nu suhnjt în avantajul municipalitãtii“, a spus viceprimarul. Iar colegii conslieri, l-au aprobat. Nu a durat mult pânã când a venit la rând o altã concesionare, iar acelasi viceprimar a dat aviz favorabil, la fel de vehement. Pentru a explica ratiunea ultimei decizii, i-a sãrit în ajutor doamnei Georgeta Giosu. “Da, eu spun cã este foarte bine sã dãm acestei societãti un spatiu de parcare. Aceastã societate este una importantã în Husi si are nevoie de un spatiu de parcare. A creat locuri de muncã la oameni. Da, are dreptate comisia sã dea aviz favorabil“. Zis si fãcut si s-a votat în unanimitate.

Preotul Vâjianu vrea ca o sportivã olimpicã sã fie cetãtean de onoare a Husului!

RECUNOSCÃTORI Discutiile consilierilor huseni au ajuns si la un subiect mai sensibil, acela de a premia o elevã a unui liceu sportiv din Brasov, Cristina Grigoras, cunoscutã husenilor pentru faptul cã a aluat tiltul olimpic la Beijing, la canotaj. Cristina va primi, la propunerea primarului Ioan Ciupilan, o sumã de bani si un moment special, închinat ei, în cadrul Toamnei Culturale Husene, drept recunostintã pentru performantele sale. „Este un copil de exceptie. Am propus ca din banii alocati Toamnei Culturale Husene, o parte sã îi fie acordati ei, tocmai pentru ca sã o încurajãm si sã îi arãtãm cã ne pasã de performantele ei“, a spus Ioan Ciupilan. Preotul Alexandru Vâjianu a plusat si a venit cu o propunere si mai si... “Eu spun sã o facem cetãtean de onoare. Nu e putin lucru ca o huseancã de-a noastrã sã ia un titlu olimpic la o Olimpiadã”, a cerut preotul. Propunerea a rãmas însã în stadiul de analizã.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: