miercuri, octombrie 01, 2008

Consilierii locali din Husi vor avea de-a face cu Elodia

mihaela_balauntescu.jpgCA SÃ VEZI! Consilierii municipali ai Husului vor avea de-a face în urmãtoarele zile cu... Elodia! Mai exact, cu romanul purtând titlul celebrei avocate dispãrute, si asta datoritã faptului cã autoarea manuscrisului dedicat eroinei în cauzã, o huseancã în vârstã de 48 de ani, le solicitã public alesilor sustinerea financiarã pentru tipãrirea creatiei. Autoarea Mihaela Bãlãuntescu sperã ca administratorii urbei sã fie receptivi la propunerea sa, considerând ea cã facilitarea unei aparitii publicistice de un asemenea interes media ar dovedi cã alesii sunt primii interesati de sprijinirea... oamenilor de culturã.

CERERE Dacã executivul local va lua în serios solicitarea Mihaelei Bãlãuntescu de a-i sustine financiar aparitia romanului, „Elodia“ va pãtrunde si în Consiliul Local Husi, unde se va discuta oportunitatea finantãrii acestei cãrti. Alesii „orasului dintre vii“ vor avea si ei prilejul sã îsi spunã opiniile vis a vis de un subiect atât de comentat în ultimul an. Autoarea manuscrisului realizat pe tema celei mai mediatizate disparitii din România, crede cã cerinta sa nu-i va lãsa indiferenti pe alesi. „Eu stiu cã ei au datoria de a sustine aparitiile de carte. Si Elodia este un subiect pe care îl cunosc toti, nu vãd de ce nu ar aprecia cã cineva din husi a sris o carte pe maginea acestui caz. Am înteles cã existã o comisie de culturã în Consiliul Local, care mã poate ajuta. E pãcat sã nu fie publicat acest roman“, a spus Mihaela Bãlãuntescu. Deocamdatã, scriitoarea nu stie de câti bani are nevoie, dar dupã ce se va documenta temeinic, le va duce alesilor si o listã de cheltuieli. „Nu cred cã ar putea costa foarte mult. Am auzit diverse sume, dar dupã ce mã interesez exact, le spun domnilor consilieri si cât costã”, a precizat ea.

Mai are încã un roman si o multime de poezii!

CREATIVÃ Dacã îi va reusi debutul în lumea literaturii cu romanul “Elodia”, Mihaela Bãlãuntescu sustine cã va scoate la ivealã si alte creatii pe care le-a fãcut pânã la vârsta de 48 de ani, dar pe care le-a tinut în sertar. „Mai am un roman scris. Se numeste „Printre lacrimi“. E frumos. Mai am si poezii. Le voi publica si pe ele, dacã îmi reuseste publicarea „Elodiei““. Optimismul în ceea ce priveste reusita unui asemenea debut, i-a fost dat, spune autoarea, de cãtre ecourile pozitive primite în acest sens, imediat dupã ce a apãrut în presã cã ea a scris romanul. „Am apãrut în ziarul judetului cu romanul meu si m-au sunat, dupã aceea, o multime de persoane, de la ziare centrale. Erau foarte interesati. De aceea cred cã ar fi pãcat sã nu îl publicãm, dacã tot e atâta interes în jurul problemei“, s-a exprimat Mihaela Bãlãuntescu.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: