sâmbătă, octombrie 04, 2008

„Sã îsi ia vila în spate si sã-mi elibereze pãmântul“


DSCN6922.jpgTRATATIVE Scandalul izbucnit în cazul terenului de sub vila directoarei din Primãria Husi, Safta Trofin, despre care se crede cã ar fi ajuns în posesia acesteia printr-o conjuncturã ilegalã, i-a pus pe jar si pe oficialii locali, dar si judeteni! Ieri, la primele ore ale diminetii, primarul Ioan Ciupilan si prefectul de Vaslui, Ciprian Iftimoaei, l-au chemat pe huseanul Mihai Volusniuc, proprietarul terenului, la discutii. În lipsa oricãror posibilitãti de rezolvarea ad-hoc a controversatei probleme, cei doi oficiali au luat o hotãrâre... mai la îndemânã: se vor întâlni cu totii, inclusiv cu expertii în mãsurãtori cadastrale, în poarta vilei Saftei Trofin, marti, 7 octombrie, sã vadã cu ochii lor si terenul si... vila!

ÎNCERCÃRI Primarul Ciupilan, prefectul judetului Vaslui, Ciprian Iftimoaei, Mihai Volusniuc, proprietarul mult disputatei suprafete pe care si-a construit vila directoarea din Primãria Husi, Safta Trofin, dar si Vasile Neculau, cel acuzat cã a ocupat abuziv terenul în cauzã, vânzându-l ulterior. Cu totii au discutat mai bine de un ceas despre modul în care s-a ajuns ca cei 9900 mp de teren sã fie atât de aspru disputat în instantã de cãtre Volusniuc si Neculau. Cel putin din datele existente pânã acum, în care primeazã o serie de hotãrâri definitive si irevolcabile, Mihai Volusniuc, 73 de ani, are Justitia de partea sa, iar cerinta sa este limpede: cei care au cumpãrat teren de la Neculau sau diversi terti implicati sã îi elibereze îndatã pãmântul, chiar dacã acolo s-au ridicat deja douã frumoase vile. Cum una dintre ele apartine chiar directoarei Primãriei Husi, Safta Trofin, iatã cã scandalul a avut ecou si oficialii se silesc sã facã ceea ce nici mãcar Justitia, de 11 ani de când dureazã procesul, nu reuseste: sã împace si capra si varza!

“Sã îsi ia vila si sã îmi elibereze pãmântul”

HOTÃRÂT „Fiecare ne-am spus pãrerea în fata primarului si a prefectului de Vaslui. Eu nu i-am solicitat sã medieze conflictul, pentru cã am încredere în Justitie, dar dacã m-au chemat la Primãrie, am spus cã e corect sã mã duc. Domnul primar Ciupilan a spus cã ar fi mai bine sã gãsim o cale de comunicare, sã gãsim o solutie optimã, pentru ca sã nu mai mergem prin instantã. Domnul prefect a spus cã Legea trebuie aplicatã si vrea sã se convingã personal a cui e dreptatea. Mie, domnul prefect mi s-a pãrut cã vrea sã facã într-adevãr dreptate si l-am apreciat pentru asta”, a declarat Mihai Volusniuc. Acesta însã, nici nu vrea sã audã de o solutie de compromis. „Nici sã nu se gândeascã cineva ca eu sã renunt la acest pãmânt, dupã ce toate instantele din tarã mi-au dat dreptate. Eu atât le cer, inclusiv doamnei Sica de la Primãrie : sã îsi ia vila în spate si sã îmi elibereze pãmântul“, a spus, îndârjit, Volusniuc. A rãmas ca marti, 7 octombrie, primarul Ioan Ciupilan, prefectul Iftimoaei, o echipã de specialisti în urbanism a Primãriei Husi, dar si experti de la Prefecturã sã se întâlneascã la fata locului. „Sã vedem ce va urma dupã mãsurãtorile dumnealor“, a mai spus Mihai Volusniuc.

Dacã Volusniuc nu cedeazã!

Din argumentãrile unor hotãrâri judecãtoresti definitive si irevocabile, rezultã cã superba vilã pe care directoarea Primãriei, Safta Trofin, si-a ridicat-o pe strada Cãlãrasi, se aflã pe un teren ajuns în posesia acesteia, dupã o serie de abuzuri, comise de vânzãtorul initial Vasile Neculau. Cei 9.900 mp au fost ocupati abuziv de un anume Vasile Neculau, pe baza unui titlu de proprietate dovedit ca fals (eliberat prin Primãria Husi, în 2002). Justitia între timp, i-a dat dreptate lui Volusniuc, iar acesta a deschis acum proces contra celor care îi tulburã posesia. Printre ei si doamna Sica de la Primãrie, care deja a apucat sã îsi ridice acolo o vilã somptuoasã. Dacã Volusniuc insistã sã meargã pânã la capãt, Safta Trofin va trebuie sã îsi ia, cum-necum, vila si... sã dea omului terenul.

Safta Trofin, întepenitã bine pe scaun!

Contabila sefã a Primãriei Husi, Safta Trofin a fost pe parcursul mai multor mandate în functie, colaborând cu primari precum Ioan Costin (în douã mandate), doctorul Tudor Stafie si, în prezent, Ioan Ciupilan. În activitatea sa, aceasta a reusit sã se remarce, înaintea unei capacitãti deosebite de chibzuire a banului public, printr-un comportament tipic persoanelor excesiv de sigure pe ele si pe functia lor. Doamna Sica si-a atras astfel, în timp, antipatia majoritãtii alesilor si colegilor functionari, însã nimeni, din cei care “se lãudau” cã o vor înlãtura pe aceasta, din pricina unor acuze grave (rãmase, totusi, neoficiale) nu au reusit mare lucru. Corectitudinea si profesionalismul ei ar putea fi argumentele care au stat la baza mentinerii în functie, în ciuda oricãror speculatii, ar spune unii. Altii însã, mai cârcotasi, constatã cã directoarea de la Primãrie, Safta Trofin, are o situatie financiarã deosebitã, o vilã de mii de euro, pe care nici mãcar nu a mentionat-o în declaratia de avere, toate realizate, se pare, din douã lefuri de functionari publici, asa cum sunt ea si sotul ei.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: