marți, octombrie 07, 2008

Pãmântul husenilor, retrocedat haotic între anii ’90 - ’95

VERIFICÃRI Dupã prezentarea în presã a controversatului caz “Volusniuc”, în care o suprafatã de 9900 mp din cartierul rezidential Brosteni este aspru disputatã între husenii Mihai Volusniuc si Vasile Neculau, primarul Ioan Ciupilan crede cã, atât în acest caz, cât si în alte 17 dosare, existã o singurã vinovatã pentru încãierarea atâtor huseni: comisia agricolã a Primãriei Husi, din perioada 1990 - 1995! Actualul edil sef al urbei considerã cã între acesti ani s-au retrocedat haotic suprafete de pãmânt, comitându-se cele mai mari abuzuri în ceea ce priveste fondul funciar.

La momentul acesta în Husi, nu doar Volusniuc si Neculau duc lupte grele în instantã, pentru o bucatã de teren asupra cãreia, cu ani în urmã, Primãria Husi a eliberat ambilor acte care se suprapun la un moment dat, dar asemenea „întortocheli» au mai fost comise si în alte 17 cazuri. Primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, confirmã existenta celor (în total) 18 dosare cu probleme si sustine cã, în urma unei analize proprii, a constatat cã neregulile cele mai mari s-au comis în perioada 1990 - 1995. „În aceastã perioadã s-au comis cele mai mari prostii în ceea ce priveste punerea oamenilor în posesie. Dupã ureche s-a fãcut totul. Am dosare întregi în care oamenii au fost pusi în posesie, fãrã sã fie fãcutã o schitã, fãrã nimic. Li s-au dat la unii într-o parte, apoi au dat altora, tot acolo. Sunt dosare în care aproape cã nimeni nu mai întelege ce încâlcealã au fãcut acele comisii agricole locale. În momentul în care a venit legea cu acordarea pe vechile amplasamente, s-a rãsturnat totul. Proprietarii de drept au venit si si-au cerut partea, dar deja acolo fusese pusi în posesie altii. Acum sunt 18 dosare de acest gen si oamenii ne cer sã îi ajutãm sã le lãmureascã, dar vã spun cã e foarte greu», a precizat alesul Husului.

În dosarul „Volusniuc», primarul sustine cã va fi echidistant!

În cazul terenului din Brosteni, unde cele 9900 mp sunt aprig disputati de cãtre husenii Mihai Volusniuc si Vasile Neculau, edilul sef anuntã cã va fi echidistant si nu a vrut sã lase sã se anticipeze care este „pãrerea personalã» în acest conflict. „Ca primar, eu nu pot sã tin nici cu Volusniuc, nici cu Nicolau, nici cu directoarea economicã (Safta Trofin, care si-a ridicat deja vilã pe o bucatã de terenul aflat în litigiu, n.r.). Eu trebuie sã tin cu dreptatea si voi cãuta sã vedem ce spun actele legale si realitatea si nimic altceva”, a spus Ioan Ciupilan.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: