sâmbătă, septembrie 20, 2008

Sãracii consilieri bogati de la Husi

SÃRACI SI CINSTITI! Scoaterea la ivealã a declaratiilor de avere ale alesilor locali ai Husului îi aratã pe cei mai multi dintre liderii „orasului dintre vii“ ca fiind surprinzãtor de sãraci! O casã, un apartament, o masinã nu prea scumpã si ici-colo cânte o firmã din care, cel putin pe hârtie, consilierul husean nu câstigã mare lucru. Culmea modestiei însã, pare atinsã de viceprimarul târgului, Ioan Valeriu Ciupilan, care, conform cu datele oficializate, pare a o duce chiar mai rãu decât un asistat social: nu are casã, nu are active financiare, nu posedã bunuri de valoare, terenuri sau masinã! Alti edili, precum Tudor Stafie, desi se „laudã“ în declaratia de avere cã nu si-a achizitionat nimic în mandatul precedent, fostului primar nu i-a mers rãu în functie, de vreme ce a gãsit resurse sã îsi împrumute niste rude cu... 30.000 Euro!

TRAI DECENT O privire de ansamblu asupra declaratiilor de avere ale alesilor Husului poate conduce la concluzia cã actualii lideri ai urbei, cu câteva exceptii, sunt persoane neasteptat de modeste din punct de vedere material. În rândul „modestilor“, alãturi de Sandu Drãgunoi (dependent de pensie), Georgeta Giosu (care nu si-a schimbat cu mai nimic declaratia de avere fatã de mandatul precedent) sau nou intrata în CL, Maria Boeru, care declarã cã nu detine decât un apartament pe numele ei, lista continuã cu nume-surpirzã! Aurel Cãciulã, cunoscut ca un important om de afaceri local, cu o cifrã de afaceri destul de ridicatã, declarã oficial cã familia sa nu detine în nume propriu decât câteva terenuri intravilane, iar ca venituri anuale doar 18.000 lei! Cãciulã si-a trecut pe declaratia de interese însã, firma SC Vasea SRL, unde figureazã ca asociat unic. Nici Florin Gavrilescu nu pare sã o ducã mai bine din punct de vedere material (!), pesedistul având notate în declaratie doar un teren si un apartament, dar si o datorie de 10.000 euro la bancã. La fel de.. neînstãrit pare si Victor Blanariu, nou intrat în CL Husi, (director la SC Estrela Prodcom), acesta declarând cã posedã un apartament, o masinã si o bucatã de teren intravilan, achizitionat prin 2002. Desi a fost consilier local în ultimii 4 ani, Ioan Iacob, PD-L, sustine oficial cã mare agonisealã nu a reusit sã strângã pe durata mandatului, exceptând o masinã potrivitã ca pret, achizitionatã în 2008. Cosmin Murgulet (PSD) si Cãtãlin Pasat (PD-L) si-au publicat si ei declaratiile de avere, dar, ca nou intrati în CL, acestea nu sunt, deocamdatã, prea consistente.

Preotul Vâjianu si-a fãcut o vilã nouã în cartierul rezidential, din.. mila Domnului!

ÎNSTÃRITI Lista edililor bogati din Consiliul Local Husi este deschisã de liberalul Claudiu Alexa, cunoscut podgorean local, ale cãror proprietãti, plasamente si investitii directe sunt abia cuprinse în formularul declaratiei de avere. Dar nimeni nu se mirã de continutul ei, deoarece Alexa are de ani de zile o cifrã de afaceri care i-ar permite cu prisosintã orice nouã cumpãrãturã. Liviu Iacob, PNL, este unul dintre acei huseni care nu duc deloc grija zilei de mâine, iar averea sa garanteazã acest lucru. Acesta se laudã, în declaratia oficialã, cã are terenuri intravilane (în municipiul Husi, 2, din care unul cumpãrat în 2007, dar si un teren în jud. Neamt), are active financiare în valoare de 56.400 lei, iar valoarea actiunilor (sau pãrtilor sociale), precum si a împrumuturilor acordate în nume personal depãseste enorma sumã de 237.000 lei! Are si datorii, dupã cum el însusi declarã, în sumã de peste 50.000 lei. Preotul Alexandru Vâjianu nu se poate spune cã a intrat în CL anul acesta chiar cu.. mâna goalã ! Fata bisericeascã detine pe numele sãu nu mai putin de douã case si un apartament! Vâjianu a fost „tachinat“ întruna pentru dimensiunea vilei pe care preotul si-o ridicã în prezent, în zona rezidentialã a Husului (str. Cãlãrasi, n.r.). Acesta s-a jurat însã cã imobilele proprii (la care se adaugã si un Opel Vectra aproape nou!) sunt obtinute prin „muncã cinstitã“. Si ca sã fie crezut, a arãtat cã în 2008, s-a îndatorat la bancã pentru suma de 65.000 franci elvetieni.

Fostul primar Stafie a dat cu împrumut 30.000 euro!

STRÂNGÃTORI Tudor Stafie, de pildã, fost primar al Husului, dovedeste cã banii, pentru el, nu sunt o problemã! Chiar dacã sustine în declaratia de avere cã nu si-a mai cumpãrat nimic în perioada 2004 - 2008, cât a fost primar, datele aratã cã nici rãu nu i-a mers, dacã a reusit sã economiseascã 27.900 lei la bancã si, foarte interesant, sã gãseascã resurse pentru a împrumuta douã persoane fizice cu o sumã de 30.000 de euro! Liberalul Radu Borbârnat nu a fãcut mari modificãri în declaratia de avere în raport cu mandatul precedent, însã în 2006 si respectiv 2007, s-a ales cu douã imobile, ambele provenind din domeniul privat al municipiului Husi, la preturi mai mult simbolice. Pedelista Elena Brânzei aratã, prin declaratia de avere, cã nu s-a îndatorat la bãnci si nici nu a pus bani deoparte, câtã vreme a fost consilier local, însã aceasta a cumpãrat în 2006 un apartament în Iasi, al cãrui pret însã nu îl face public. Ioan Nechifor si-a „umplut” declaratia de avere cu achizitionãri de terenuri, dar, cel putin oficial, acestea nu figureazã, în marea lor majoritate, pe teritoriul Husului. Câti bani a dat pe el consilierul, nu se spune. Cine crede cã profesorul pensionar Gheorghe Hoha are o situatie materialã modestã, se însealã. Fostul senator se poate lãuda cu terenuri agricole si intravilane, cu o casã nouã (construitã în 2002), dar si cu o garsonierã în Bucuresti (cumpãratã în 2006). Hoha mai are o masinã Cielo relativ nouã si o bibliotecã de 70.000 lei. Are însã si câteva datorii la bãnci, în jur de 25.000 lei. Romicã Lorent, fostul viceprimar, cunoscut ca un om înstãrit al urbei, este singurul care încã nu si-a publicat declaratia de avere.

Viceprimarul Husului, sãrac lipit si îndatorat!

CA SÃ VEZI! Desi nimeni nu s-ar fi asteptat, surpriza acestei serii de declaratii de avere o constituie cea apartinând viceprimarului Ioan Valeriu Ciupilan. Acesta i-a uimit pe curiosi atunci când a notat la aproape toate capitolele impuse mentiunea „nu este cazul”! Nici locuintã, nici masinã, niciun teren sau vreun bun de valoare nu are noul vice. Aparent, Ioan Valeriu Ciupilan o duce extrem de rãu si, în plus, mai este si dator cu aproape 13.000 lei la bãnci, desi este cunoscut faptul cã tânãrul vice’ provine dintr-una dintre cele mai înstãrite familii din Husi, tatãl sãu fiind un cunoscut om de afaceri local. Nici în declaratia de interese, Ioan Valeriu Ciupilan nu si-a mentionat vreo firmã la care sã figureze mãcar ca angajat, alesul scriind în dreptul oricãrui rubrici expresia „Nu este cazul”. De partea cealaltã, primarul Ioan Ciupilan si-a completat bine declaratia, arãtând cã, pânã sã intre edil sef la Primãria Husi a agonisit terenuri intravilane la Bârlad si Husi, un apartament, o casã, o masinã, dar si peste 15.000 euro datorie la bancã. Interesele sale materiale, ca asociat, tin de firmele SC Geli SRL, precum si de firma Media Still SRL.

Sursa: Adevarul de Vaslui

3 comentarii:

Anonim spunea...

Viceprimarul nu a scris nimic in declaratie pentru ca chiar nu are nimic. Tot ce afiseaza (masina, bani de figuri prin cluburi, casa in cartier rezidential - sic!) sunt date de tacsu. Am auzit ca si functia de viceprimar i-au dat-o sa se afiseze cu ea poate poate pare si el mai interesant sa se mai ia jurnalistii de el ca nici in stare de asta nu era.

Anonim spunea...

Nicio data nu vom sti cu adevarat cat de bine o duc alesii nostri cert este ca rau nu o duc deloc si asta se vede prin frumosul nostru targ.Masini de fite,costume de firma si impresii, care adunate de la toti provoaca crispare printre husenii de rand,iar ei trec mai departe schitand acelasi zambet de plastic pe care il vedem la fiecare 4 ani venind si cersind practic votul nostru.

Anonim spunea...

Nicio data nu vom sti cu adevarat cat de bine o duc alesii nostri cert este ca rau nu o duc deloc si asta se vede prin frumosul nostru targ.Masini de fite,costume de firma si impresii, care adunate de la toti provoaca crispare printre husenii de rand,iar ei trec mai departe schitand acelasi zambet de plastic pe care il vedem la fiecare 4 ani venind si cersind practic votul nostru.