miercuri, septembrie 10, 2008

Husenii se îngrãmãdesc la Primãrie

PETITIONARI De la o zi la alta, numãrul husenilor care cer audiente la noul primar al „orasului dintre vii“, Ioan Ciupilan, se înmultesc, iar „fenomenul“ pare de necontrolat. Astãzi, de pildã, Ciupilan va avea de ascultat cel putin 49 de persoane cu probleme, iar asta presupune cã ultimul înscris ar putea fi ascultat de edil aproape de orele 18,00.

ÎNGRÃMÃDEALÃ Fie cã au nevoie doar de o îndrumare cãtre un compartiment de specialitate din cadrul institutiei, fie cã vor sã prezinte o problemã gravã conducerii Primãriei, husenii se înscriu cu zecile, pe zi, în audientã la primar, rãbdând ore în sir, pentru a ajunge sã îsi povesteascã pãsul. Ieri, pânã la orele prânzului, se înscriseserã deja pe listã nu mai putin de 49 de persoane. Probleme legate de fondul funciar, de legile retrocedãrilor, chestiuni care vizau nelegiuiri suspectate la apartamentele ANL sau, pur si simplu, probleme personale - toate acestea îi îndeamnã pe huseni sã facã rând la usa primarului Ioan Ciupilan. „Nu a fost datã ca cineva sã vinã în audientã si priamrul sã nu îl asculte, chiar dacã s-a întârziat mult peste ora de terminare a programului“, îi asigurã secretara pe cei care, uneori, par sã îsi fi pierdut rãbdarea. Elena Grãmadã este o huseancã ce a prins un loc bun pe lista de astãzi, la numãrul 7. Femeia are o problemã destul de gravã, ce tine de nevoia unei locuinte sociale. Ea locuieste acum într-un apartament ANL, cu chirie (dar fãrã forme legale !), fapt care, cel putin la prima vedere, n-ar trebui sã se întâmple. „Am curajul sã îi povestesc domnului primar adevãrul despre cum am ajuns eu acolo, în apartament. Am plãtit totul la acest apartament, chiar dacã sunt un chirias, Domnul primar a spus cã va lua mãsuri fatã de cei care desi sunt titulari de contract la ANL, au dat bir cu fugitii prin lume. Vreau sã vãd dacã mã ajutã mãcar dumnealui”, declarã Elena Grãmadã.

Consilierii au votat sã-i dea primarului o mânã de ajutor!

SOLIDARI, SI... NU PREA! Edilii locali, auzind de faptul cã pe Ciupilan îl prinde si orele 18,00 în sediul Primãriei, cu oamenii la audiente, s-au gândit sã îi dea o mânã de ajutor. Au initiat si au votat un proiect de hotãrâre prin care, fiecare comisie (si, teoretic, fiecare consilier) va tine, sãptãmânal, audiente. Astfel, se sperã ca mãcar o parte din husenii cu probleme sã fie ajutati de consilierii municipali. Consiliera Georgeta Giosu, initiatoare a acestui proiect, îsi sustinea în plen ideea prin aceea cã astfel, asemenea liste de asteptare la usa primarului vor fi mult micsorate. Nu toti colegii de mandat au fost de acord cu aceastã convingere, liberalii mai ales contra-argumentând cã „primarul, exclusiv, este de fapt cel care are dreptul si obligatia legalã de a tine audiente“.

0 comentarii: