marți, septembrie 30, 2008

Husul, în service!

Husi__3.jpgSANTIER Se sapã santuri largi lângã borduri, iar unii le numesc „transee”; se descarcã basculante de nisip si balast în plin centrul orasului, se stricã aslfatul, se scot la ivealã tevi ruginite, se circulã greu, se vãd muncitori dând cu târnãcoapele în pãmânt! Centrul Husului pare cã a intrat „în service“, pentru prima datã, dupã atâtia ani de la Revolutie! Trecãtorii se uitã mirati: unii înteleg cã Husul începe sã se reconstruiascã, altii însã, nu mai cred demult asta si, asteptã, cu destul scepticism, finalizarea unor promisiuni frumoase.

DUPÃ 18 ANI! De ani de zile, husenii, împãrtiti în douã categorii - soferi si pietoni - reclamã cu nãduf si fãrã prea multe sperante, starea îngrozitoare a drumurilor sau a trotuarelor din localitate. Cu pardoseala distrusã parcã înadins, desi nimeni nu a fost vãzuit vreodatã dând întentionat cu barosul în ele, trotuarele din Husi, au fãcut inimã rea tuturor husenilor care au îndrãznit sã îsi punã încãltãri mai bune în picioare. Desi toatã lumea a vãzut cum bortile din trotuare se adâncesc de la o zi la alta, în ultimii 18 ani, nimeni nu a considerat o prioritate refacerea lor. Doar odatã, în 2005, în mandatul precedent, un consilier nãstrusnic a pus punctul pe i, dar nu din interes civic, ci... familial: „Domnilor colegi, trebuie fãcut ceva cu aceste trotuare. Sotia mea si, probabil si sotiile dumneavoastrã, au mereu probleme când merge pe ele i se rup tocurile. Nu se mai poate. Propun sã se gãseasã Husi__2.jpgsolutii pentru repararea trotuarelor”, a strigat edilul în plenul CL. Si, în felul lui, avea dreptate, însã colegii, desi l-au aprobat, nu au concretizat initiativa. A schitat fostul primar Stafie un gest în acest sens, în campania electoralã, însã numai dupã ce sute de huseni l-au „amenintat“ pe ales cã nu îl mai voteazã, din cauza trotuarele nereparate. Asadar, destul de târziu, în mai 2008, Stafie si echipa sa s-au vãzut obligati sã facã trotuarul în zona cinematografului Dacia. Zadarnic, însã! Electoratul s-a tinut de cuvânt si a votat pe cel care le-a promis cã le reface drumurile si, fireste, trotuarele!

„La vârsta mea, eu nu mai cred nimic pânã nu vãd“

SCEPTICI Aparitia mormanelor de pietre dreptunghiulare, despre care cunoscãtorii spun cã vor însemna pavajul modern al trotuarelor de pe strada 1 Decembrie, i-a bucurat pe localnici. Chiar dacã se enerveazã acum la trecerea strãzii, când Politia îi întoarce înapoi, din cauza lucrãrilor la infrastructurã, chiar dacã zgomotul excavatorului iritã husenii domiciliati în zonã, chiar si asa, localnicii tot sunt încântati c0ã în urbea natalã se face ceva! Unii însã, rãmân sceptici si bine fac: „Poate vor termina ce au început. Îmi pare bine numai dacã vãd cã duc la sfârsit ce au început. Cã eu am mai vãzut cum unii se apucã de o treabã si nu o mai fac. Vãd cã schimbã tevile si spun cã vor turna si asfalt. Sã facã! Bani sunt. Cã plãtim noi, la stat taxe si impozite. Mai spun cã vor face si bordurile. Sã trãiesc sã le vãd. La vârsta mea, eu nu mai cred nimic pânã nu vãd“, a spus profesorul pesnionar Vasile Popa, 71 ani.

1 comentarii:

Anonim spunea...

face treaba buna primarul doar de asta l-am votat!