joi, septembrie 25, 2008

Consilierii huseni s-au cumintit

SCURTÃ DAR CUPRINZÃTOARE Sedinta de ieri a consilierilor municipiului Husi a avut putine puncte pe ordinea de zi, dar în ceasul rezervat treburilor urbei, executivul a tinut sã dea vesti celor prezenti, despre banii care au venit sau care vor veni în „orasul dintre vii“. S-a vorbit si despre ceea ce s-a fãcut în Husi pânãâ acum, dar si despre seria de planuri de viitor ale executivului.

PROIECTE O rectificare de buget cu peste 9 miliarde de lei vechi, bani proveniti de la bugetul de stat, o documentatie tehnico-economicã a obiectivului „Modernizarea strãzii General Teleman“ (din intersectia Bulevardului 1 Mai pânã la intersectia cu strada Stefan cel Mare), precum si o documentare de specialitate privind reamenajarea parcului din preajma Statiei de Pompieri Husi - acestea au fost principalele teme de discutie din cadrul sedintei de ieri a CL. Desi, cei mai importanti dintre edili au fost prezenti, adunarea nu a mai avut momente tensionate, cauzate de dispute politice. S-a votat în unanimitate si nimeni, cu exceptia primarului Ciupilan nu a vrut sã ia cuvântul. Edilul sef, folosind prilejul de acalmie din interiorul CL si a început sã le explice colegilor ce s-a fãcut în primele 3 luni de mandat si ce se sperã a se face în urmãtoarele. Astfel, primarul a vorbit despre planul sãu de a face o piatã agroalimentarã modernã, cu un subsol pentru depozitare, cu un parter unde sã fie hala-propriu zisã, iar la etajul I un supermarket. A precizat cã se doreste modernizarea uneia dintre cele mai importante strãzi din Husi, General Teleman, precum si realizarea cât mai curând a unor parcãri (inclusiv în zona strãzii „14 Iunie“), care ar fluidiza, crede alesul, traficul în partea centralã a orasului. „Vreau sã vã spun cã pe lângã acestea, pe data de 2 octombrie se va organiza licitatia pentru turnarea covorului asfaltic pe DE 581. Acest fapt este o realizare esentialã pentru oras„ , a punctat primarul.

Dupã 3 luni de mandat

ANUNT Asa i-a anuntat primarul Ciupilan pe colegii de mandat, cãrora le-a dezvãluit cã în dimineata urmãtoare va merge la Bucuresti, unde se va discuta problema alocãrii acestei sume impresionante municipiului Husi. „Avem nevoie de finantarea proiectului prin CNI, cât si a proiectului Aquavas, pentru reabilitarea sistemului de apã-canal al orasului. Dacã obtinem acesti bani de la Guvern, atunci pot spune cã nu va mai exista stradã în Husi fãrã canalizare si tot ce trebuie unui trai civilizat. Chiar si asa pot spune cã s-au obtinut bani de la Guvern, cum ar fi bani pentru reabilitarea cãminului 13, a grãdinitei din Corni, dar am obtinut si cele aproape 10 miliarde de lei, bani pentru reabilitarea parcului Alexandru Ioan Cuza“, a spus primarul. „Acum, observati cã propunem si reabilitarea parcului de la Pompieri, nu singuri, dar cu Club Rotary, care, neavând bani sã îl facã singuri, vom fi parteneri. Noi vom veni cu 400 milioane de lei, ei cu diferenta pânã la un miliard de lei si ceva. Eu cred cã este un lucru foarte bun“, a adãugat el. Privindu-si apoi colegii, a tinut sã tragã linia: „Deci, cam atât s-a fãcut în primele 3 luni de mandat, eu spun cã e bine. Sigur, mai sunt foarte multe de fãcut, dar vreau ca pânã la sfârsitul mandatului sã spunã oamenii cã aceastã echipã si-a dus sarcinile la îndeplinire“, a încheiat ideea primarul urbei.

Banii au fost adusi de o echipã întreagã!

FÃRÃ POLITICÃ Prezent la discutii a fost si deputatul Dan Marian, care însã s-a rezumat la a interveni la final. „Mã bucur cã sunt invitat întotdeuna la sedinta de CL si cã existã între noi, îndiferent de coloratura politicã, colaborare în favoarea acestui oras„, a spus deputatul. Un consilier, neavând ce face, s-a trezit vorbind si i-a propus lui Ciupilan sã nominalizeze „concret“ cine l-a ajutat de a adus bani la Husi. Inspirat, primarul nu i-a fãcut pe plac si a spus: „Nu am sã transform sedinta de Consiliu într-o sedintã politicã. Nu am sã spun cine m-a ajutat, pentur cã asta poate o sã o spunem în campanie electoralã, nu acum. Am fost o echipã care am muncit pentru ca banii acestia sã ajungã la Husi”, a rãspuns alesul, privind expresiv cãtre deputatul Marian. Acesta a intervenit si a spus cã apreciaz cã Ioan Ciupilan nu vrea sã numeascã pe unii sau pe altii în meritul aducerii banilor. Este adevãrat cã am fost o echipã întreagã la baza acestor proiecte aprobate de Guvern. Vreau doar sã vã spun cã în judetul Vaslui urmeazã sã vinã, inclusiv la CJ, aproape 600 miliarde de lei vechi. Nu e putin, desigur“, a subliniat deputatul Dan Marian.

0 comentarii: