vineri, septembrie 12, 2008

Moarte suspectã în Italia

DSCN6673.jpgDRAMÃ O huseancã în vârstã de 34 de ani, plecatã în urmã cu aproape 4 ani, la muncã în Italia, a decedat în conditii extrem de suspecte în orasul din Peninsulã, Parma. Sicriul cu trupul tinerei, despre care se spune cã ar fi fost aruncatã de la etajul 4 al unui bloc local, chiar de cãtre concubinul ei, era asteptat ieri, în orasul natal, Husi. Vestea a stârnit rumoare în rândul localnicilor, însã adevãrata suferintã apartine pãrintilor fetei, în prezent divortati.

O tânãrã de numai 34 de ani din municipiul Husi se reîntoarce acasã în sicriu, dupã aproape 4 ani de pribegie în Italia, tarã în care si-a gãsit sfârsitul într-un mod pe cât de misterios, pe atât de tragic. Se numeste Monica Ungureanu, iar vestea mortii ei a socat întreaga comunitate. Tânãra plecase în urmã cu câtiva ani în Peninsulã, pentru a-si gãsi un loc de muncã. Despre plecarea ei, numai mama stia mai multe detalii, tatãl, Gheorghe Ungureanu, stabilit în satul Epureni, pierzând, la scurt timp dupã divortul de sotia sa, legãtura cu unicul sãu copil. Din detaliile obtinute din surse oficiale, se stie cã Monica a avut parte de o moarte violentã: a fost aruncatã, spun tot mai multe voci, de la etajul 4 al unui bloc, în data de 30 august, chiar de cãtre concubinul ei. Cea care a fost mai întâi anuntatã de eveniment, a fost mama tinerei, dar aceasta nu a putut aduce în tarã pânã acum sicriul, din cauza anchetei deschise de Politia italianã.

Povestea unei vieti triste!

NEDREPT Ieri, mama Monicãi a invocat o stare, fireascã pânã la urmã, de soc si a refuzat explicarea împrejurãrilor în care si-a gãsit sfârsitul fiica ei. S-a rezumat la a spune cã nu stie nimic despre cum a murit fata. „Nu vreau sã spun nimic. Astept din clipã în clipã sicriul. Da, stiu cã a murit pe 30 august. Cu o jumãtate de orã înainte de a muri, am vorbit cu ea la telefon. Dupã aceea, nimeni nu stie ce s-a întâmplat. Nu vreau însã sã mai spun nimic. Astept sicriul, atât“, a spus mama. Cunostinte ale decedatei speculeazã însã faptul cã între cele douã, mamã si fiicã, nu exista o relatie prea apropiatã. Monica se pare cã nu ducea în Italia o viatã foarte linistitã... Mama ei stia de unele probleme ale fetei si din atare motiv, relatiile lor erau destul de tensionate. Din spusele rudelor, în Italia, ea a nãscut o fetitã, care se spune cã ar avea în jur de 2 ani. Deocamdatã, despre soarta acestui copil nu spune nimeni nimic, iar bunica a refuzat sã dea orice fel de detaliu pe aceastã temã.

tatal_Monicai__11_.jpgTatãl a plâns încontinuu, cu poza fetei în mânã!

Tatãl Monicãi a auzit ultimul despre decesul fiicei sale. Aflat într-un sat, în marginea Husului, „uitat“ parcã de toatã lumea, ieri, Gheorghe Ungureanu stãtea în fata casei sale sãrãcãcioase, jelindu-si copilul din tot sufletul. Tinea strâns în mâini o pozã veche, în care fetita lui, la vârsta de 7 ani, pãrea fericitã. „Copilul meu, copilul meu... A murit printre strãini. I-am spus mã-sii sã nu o lase sã plece. Era singurul copil, nu trebuia sã se ducã în Italia“, se tânguia omul. Acesta a mai povestit cã de multi ani a pierdut legãtura cu fata, dar cã mereu întreba de ea. „Stiu cã trãia cu cineva în italia, la Parma. Stiu cã a fãcut o fetitã, care are acum vreo 2 ani. Nu cred cã trãia bine acolo. Nu a venit niciodatã în tarã. De câte ori am asteptat-o sã vinã, de multe ori... Doar sã-mi deschidã poarta, atât. Sã o mai vãd odatã. Si acum, uitati, e moartã si trebuie sã o vãd în sicriu. De 3 zile de când stiu, nu dorm, nu mãnânc si plâng. Copilul meu.. Mi-l aduc aminte când o duceam de mânã la grãdinitã si spunea poezii. Pãcat cã a rãmas cu 10 clase, cã era tare isteatã“, plângea bãtrânul. Acesta a spus cã tot ce stie despre moartea fetei este cã a fost aruncatã de cãtre concubinul ei de la etajul 4. „Ori s-a aruncat ea, ori a fost aruncatã, atât stiu“, a spus Gheorghe Ungureanu.

Sicriul va fi depus la biserica „Sfântul Neculai“

Preotul parohiei Sfântul Neculai, Alexandru Vâjianu, a primit cererea mamei Monicãi de a gãzdui în bisericã sicriul tinerei. Acesta a uzat si de calitatea de consilier local, pentru a interveni în favoarea ajutãrii financiare a familiei din Partea Primãriei. „Este un caz dureros. Noi trebuie sã fim solidari. Am primit cererea mamei fetei de a tine sicriul în bisericã. O vom ajuta cu si mai mult decât atât, pentru cã în astfel de momente trebuie sã arãtãm cã stim sã fim crestini. Pãcat de soarta fetei. Pãcat cã se întâmplã asa“, a declarat preotul Alexandru Vâjianu. Primarul Husului, Ioan Ciupilan a fost iformat abia ieri despre caz si, impresionat de situatie, a garantat cã familia va primi ajutor pentru cele necesare înmormântãrii. „Este o situatie îngrozitoare si avem datoria sã fim solidari. Rãmâi fãrã cuvinte când auzi despre asemenea situatii“, a precizat si Ioan Ciupilan. Pânã la închiderea editiei, sicriul, asteptat la Husi ieri, 11 septembrie, nu ajunsese. Preotul Vâjianu a fost însã anuntat cã este posibil ca trupul fetei sã soseascã în cursul noptii.

0 comentarii: