vineri, septembrie 05, 2008

Arsã de vie în propria casã!

1casa_arsa.jpgDRAMÃ O bãtrânã de 85 de ani a ars de vie în propria locuintã, ieri, ziua în amiaza mare, fãrã ca cineva sã îi poatã sãri în ajutor. Tragedia s-a întâmplat în satul Vinetesti, comuna Oltenesti. În mai putin de un ceas, casa bãtrâneascã a ars din temelii, iar vârstnica, surprinsã de flãcãri în interior, nu a mai avut nicio sansã de salvare.

GROAZÃ Ieri, în jurul orelor 14,00, un incendiu devastator, soldat cu moartea unei femei în vârstã de 85 de ani, a avut loc la Vinetesti. Pompierii, chemati de urgentã la fata locului nu au mai putut face nimic nici pentru locuintã si nici pentru victima surprinsã de flãcãri în interiorul casei. Sãtenii au povestit îngroziti despre faptul cã, neputinciosi, au asistat cum flãcãrile au ars-o de vie pe bãtrâna Paraschiva Butuc. „Nu a avut nimeni timp sã intervinã. Din ce am înteles noi, unii de la altii, bâtrâna îsi fãcea mâncare la plita din fata casei. Din focul aprins în plitã, au sãrit câteva scântei, care au aprins imediat casa foarte veche, bãtrâneascã. Ea intrase în odaie, dupã ceva, cine stie dupã ce.. Si focul a prins-o acolo. Mergea în cârjã si chiar dacã a vãzut cã s-a aprins casa, ea nu a mai putut decât sã tipe. Tipa ca din gurã de sarpe, dar degeaba. Flãcãrile erau cât casa si vecinii au sãrit repede, însã nu s-a mai putut apropia nimeni. Focul a fãcut scrum tot, în câteva minute. Toti am adus gãleti cu apã, dar nimic nu s-a mai putut face“, a povestit Manoliu Viorel, 55 ani, vecin al femeii.

Pompierii au ajuns la timp, dar... degeaba!

Pompierii, spun oamenii, au venit în timp util la chemarea localnicilor. „Nu putem spune spune ceva rãu de pompieri, si-au fãcut treaba. Au venit repede ei. Au dat cu apã, dar fiind casa veche, cu scânduri, cu sindrilã, a ars ca paiul de chibrit. Degeaba am dat si noi cu cãldãrile cu apã, cã nici nu te puteai apropia din cauza focului. Dumnezeu sã o ierte, ce sfârsit a avut si biata bãtrânã“, au mai spus vecinii. Politia a venit si ea imediat la fata locului, la fel si un echipaj al Ambulantei. Cadavrul carbonizat al bãtrânei a rãmas acolo, în casa arsã din temelii, pânã la venirea criminalistilor.

0 comentarii: