miercuri, septembrie 03, 2008

Husul se modernizeazã iar husenii câstigã

urna_extragere_castigatori_husi2975.jpgCONCLUZII S-a finalizat campania “Husul se modernizeazã”, iar cea mai importantã concluzie venitã în urma acestor 11 zile, de sondare a opiniei publice locale, este cã husenii îsi iubesc cu adevãrat orasul, iar simtul civic stã în firea lor, atunci când vine vorba despre opinii sincere, transante, expuse în favoarea urbei natale.

Nu mai putin de 2565 de huseni au formulat cerinte care, în opinia fiecãruia dintre ei, vor duce la modernizarea Husului. Prin mesajele transmise politicienilor, localnicii le-au trasat acestora sarcini clare: curãtenia strãzilor, reabilitarea infrastructurii, extinderea retelei cu gaz metan în cartierul Corni, modernizarea pietii agro-alimentare si redeschiderea cinematografului Dacia. 3 dintre participantii mai norocosi ai acestei campanii au fost extrasi ieri, din urna cu toate pliantele, fiecare din ei câstigând câte un aparat de aer conditionat.

REALITATE Husenii îsi iubesc orasul, iar acest lucru este o motivatie suficient de puternicã pentru ca atunci când li se dã ocazia, ei sã îsi poatã arãta atasamentul fatã de urbe, fie si prin dorinte personale, exprimate public, care sã vizeze sperante sincere pentru un trai mai bun, pentru un oras mai frumos. În numai 11 zile, peste 2500 de huseni au avut ceva de spus, atunci când a venit vorba despre ce ar mai trebui fãcut ca Husul, în scurt timp, sã se transforme într-o urbe curatã, frumoasã si cu cât mai multi oameni care sã trãiascã decent. «Refacerea trotuarelor, construirea unui supermarket, amenajãri de parcuri, asta vrem », a scris Gioconda Benchea, domiciatã pe strada 1 Decembrie din Husi. «Vrem parcuri de joacã pentru copiii », a cerut si Stefan Gargalic. « Reparatii la casa de Culturã, vrem o grãdinã de varã pentru spectacole, vrem plantarea de pomi pe stradã, dar si întretinerea lor», a fost de pãrere Elena Rãpanu. «Cred cã politicul ar trebui sã se implice în extinderea retelei cu gaz metan în Corni si în toate cartierele mãrginase, nu doar în centru », a spus Cristina Daciu. Un sculptor, Ungureanu Ticu, chiar dacã este domiciliat în Duda Epureni, a vrut sã îsi epxrime opinia fatã de modernizarea Husului, un oras în care, sustine el, vine des. «Vã propun ridicarea unor troite monumentale, frumos sculptate, din stejar, ca o mãrturie a traditiilor si credintei noastre”. Luca Mariana, de pe strada Stefan cel Mare, a cerut celor responsabili un lucru cât se poate de firesc: “Eu mi-as dori sã obligati locatarii blocurilor sã repare tevile de la subsol, dar si sã zugrãveascã si sã tencuiascã blocurile, sã se mansardeze», spune huseanca. Au fost si pãreri hazlii, cum ar fi deschiderea unor bordelor sau a unor noi discoteci pentru discoteci pentru tineri. Politicienilor le-a fost dedicatã chiar si o poezie

Mii de huseni au vrut sã le traseze sarcini clare politicienilor !

OBLIGATII În toate cele 2565 de mesaje, husenii au ridicat cel putin 50 de probleme importante (înfiintarea de parcãri, reparatiile blocurilor, asfaltartea strãzilor, înfrumusetarea spatiilor verzi, înfiintarea parcurilor de joacã pentru copii, implicarea activã a autoritãtilor în sustinerea culturii locale, etc). În peste 70% dintre pliantele scrise de oameni se gãsesc mesaje special formulate pentru primarul Ioan Ciupilan, în care husenii aratã cã îl sustin în ceea ce vrea sã facã pentru Husi: «Domnule Ciupilan, sã faceti tot ce ati promis ; sã faceti canalizarea si asfaltarea strãzilor. Sã nu cumva sã uitati de cartierul Dacia, cã el a fost uitat si de fostul primar. Eu cred cã veti face treabã bunã, dacã o sã ascultati de cetãteni si nu de cei care nu trebuie”, a scris Marian Dicu, un husean din cartierul Dacia. În concluzie, campania «Husul se modernizeazã» a dat prilejul oamenilor sã se exprime, iar opiniilor lor sã fie cunoscute, absolut toate, de cãtre cei care le conduc destinele. Au existat si sceptici, fie din rândul politicienilor sau ale mass-mediei vasluiene, care nu au crezut în mesajul principal al aceastei campanii de sondare a opiniei publice, însã husenii, în marea lor majoritate, au arãtat cã, îndiferent de context, atunci când este nevoie de opinia lor pentru ca Husul sã cunoascã evolutia din partea celor care vor sã îsi asume acest lucru, ei se implicã si spun ceea ce au de spus. Mesajul transmis în scris de cãtre huseanul Ursu Constantin poate înlocui, cu formularea sa simplã si sincerã, orice concluzie elaboratã la finalul campaniei «Husul se modernizeazã»: «Pe mine nu mã intereseazã politica, dar mã intereseazã cã strada A.I.Cuza si strada Schit sunt numai gropi si vreau sã se facã ceva si pentru repararea lor. Dar si pentru parcul Cercetasilor sã se facã ceva. Vreau sã fie orasul mai frumos si strãzile cu flori mai multe. Atât vreau eu».

castigatori_concurs_husi2988.jpgAu câstigat pentru cã au arãtat cã le pasã de orasul lor!

În urma extragerii de ieri, 2 septembrie 2008, la finele campaniei «Husul se modernizeazã», 3 participanti s-au dovedit nu doar cetãteni cu simt civic si dragoste pentru orasul lor, dar si norocosi. Bãlãuntescu Mihaela, strada Anton Sârbu, Maria Arion, strada Calea Basarabiei si Violeta Rusu, de pe strada Lt. Mucenic - sunt cele 3 persoane care astãzi, 3 septembrie, pot sã îsi ridice premiile de la sediul redactiei din Husi, strada Eroilor, nr. 15, la orele 12.00. Ele vor intra în posesia a trei aparate de aer conditionat.

MENTIUNE Norocosilor li se alãturã Mioara Mocanu, cea care a efectuat tragerea la sorti si care va avea parte de un premiu surprizã.

0 comentarii: