marți, septembrie 02, 2008

Dar noi de ce sã nu avem?

azi__lucrari_zona_industriala__2_.jpgSOLICITÃRI S-au dus tevile necesare la fata locului, s-au fãcut mãsurãtori si, de câteva zile, s-au început sãpãturile pentru schimbarea conductei de alimentare cu apã potabilã care traverseazã zona industrialã a Husului si ajunge pânã în preajma cartierului Dobrina! Localnicii din zona Dric, vãzând cã alesii s-au tinut de cuvânt, atunci când au anuntat modernizarea sistemului de apã, cer acum si ei noului primar, o canalizare la ei în cartier.

TREABÃ De o sãptãmânã, lucãrile la modernizarea retelei de apã potabilã a Husului, pe un segment important, zona industrialã - Dobrina, au început si, în ciuda traficului mult îngreunat, husenii îndurã situatia, nãdãjduind cã acest „sacrificiu“ va merita efortul. Primarul Ioan Ciupilan a promis cã va face în asa fel încât, schimbarea conductei în cauzã sã nu dureze mai mult de o lunã de zile, deoarece vrea sã înceapã cât de curând asfaltarea Drumului European (581), pe portiunea care traverseazã orasul. „Este normal sã schimbãm mai întâi sistemul de apã si apoi sã asfaltãm. A modernizarea conductele de apã presupune sãpãturi, care distrug infrastructura. Si cel mai firesc este ca dupã ce punem conductã nouã, sã ne apucãm sã asfaltãm acest Drum European care, practic, face viata grea nu doar soferilor din Husi, ci si celor care ne tranziteazã orasul”, a spus Ciupilan.

„Ne-am dori o canalizare ca oamenii, sã nu mai arunce lumea zoi în drum“

VOR SI EI! Au vãzut tevile aduse, au vorbit cu muncitorii de la Goscomloc, care le-au confirmat cã se vrea modernizarea retelei de apã potabilã si acum cer si ei sã li se înnoiascã sistemul! Cetãtenii care locuiesc în zona Dric, mai exact pe strada Ana Ipãtescu, îi transmit primarului Ciupilan cã si ei au nevoie de un sistem apã-canal... „ca oamenii“. „Vãd cã fac aici treaba asta cu schimbarea conductelor. E bun. Am vorbit cu oamenii de la Goscomloc si mi-au spus cã schimbã conducta si prin zona industrialã, dar si prin zona Bisericii Sfântul Gheorghe, pânã spre Dobrina. E bine, dar uitati-vã cã noi stãm la doi pasi de Drumul European, pe Ana Ipãtescu si ar fi foarte bine dacã si la noi s-ar schimba. Ne-am dori o canalizare ca oamenii, sã nu mai arunce lumea zoi în drum. Sã nu se mai spargã tevile, sã avem întreruperi la apã“, a spus Cornel Gugescu, 48 de ani, de pe strada Ana Ipãtescu.

„Se va face asa cum s-a anuntat“

Desi multi nu au crezut cã Ciupilan va trece atât de repede la modernizarea sistemului de apã-canal, iatã cã aceasta s-a întâmplat, iar comentariile „cârcotasilor“ vizeazã acum faptul cã proiectul nu ar putea fi terminat doar într-o lunã. Gurile rele spun cã Goscomloc-ul nu ar avea nici utilaje si nici forta de muncã necesarã pentru a putea face fatã, într-un timp atât de scurt, cerintelor. Primarul Ciupilan însã si directorul Neculai Bugeag rãmân la opinia lor: „Se va face asa cum s-a anuntat!“

0 comentarii: