vineri, septembrie 19, 2008

Directoarea Primãriei Husi, implicatã într-un tun imobiliar

FÃRÃDELEGI Contabila sefã a Primãriei Husi, Safta Trofin, se aflã în aceste zile în centrul unui scandal sinuos, în care escrocheriile s-au tinut lant ani în sir, pentru ca o serie de familii înstãrite (printre care si cea a Saftei Trofin), sã punã mâna pe un teren extrem de valoros, în cartierul rezidential, Brosteni. Din argumentãrile unor hotãrâri judecãtoresti definitive si irevocabile, rezultã cã superba vilã pe care directoarea Primãriei, Safta Trofin, si-a ridicat-o pe strada Cãlãrasi, se aflã pe un teren ajuns în posesia acesteia, dupã comiterea unei serii de falsuri grosolane. Cum s-a ajuns ca o parte din cei 9.900 mp, ocupati abuziv de un anume Vasile Neculau, pe baza unui titlu de proprietate dovedit ca fals (eliberat prin Primãria Husi, în 2005), sã ajungã la scurt timp chiar în posesia sefei din Primãrie, Safta Trofin, reprezintã o poveste extrem de controversatã! În prezent, Safta Trofin este datã în judecatã de cãtre proprietarul de drept al terenului si i se cere, printre altele, sã elibereze imediat suprafata, numai (!) dupã ce îsi dãrâmã frumoasa ei vilã, aproximatã la peste 180.000 euro!

Sefa finantelor din Primãria Husi are probleme! Safta Trofin, zisã “Sica”, riscã sã îsi dãrâme frumoasa vilã pe care si-a ridicat-o cu pretul a aproape 200.000 de euro, la nici un an de la construire, dacã magistratii Judecãtoriei Husi îsi vor face datoria în dosarul aflat pe rol, 2343/244/2007. În aceastã spetã, Trofin Safta si sotul ei, Constantin, împreunã cu alte persoane (Neculau Ticu, Stoichici Marcel Tomi, Deac Vasile si Marcela, dar si Mâcnea Mariana si Valentin) sunt acuzati cã stãpânesc abuziv pãmânt în Brosteni, gratie unei serii de vânzãri-cumpãrãri bazate pe un act de proprietate dovedit ca fals. Împreunã, aceste familii si-au achizitionat în perioada 2005 - 2007 pãrti din cei 9.900 metri pãtrati, situati în strada Cãlãrasi nr. 30, teren care, în mod ilegal, a revenit unui anume Vasile Neculau. Acesta a acaparat abuziv cei 9.900 mp, în baza unui titlu de proprietate fals (2763/49021), primit prin concursul absolut al Primãriei Husi, în 2005. Culmea este cã aceeasi institutie admitea ca proprietar de drept al terenului, cu 3 ani mai devreme, pe Mihai Volusniuc, cãruia i-a dat în 2002 un titlul de proprietate (1165/47457). Cum a fost capabilã conducerea Primãriei Husi de la acea vreme, sã elibereze douã titluri de proprietate pe aceeasi suprafatã de pãmânt, numai... functionarii de aici ar putea sã explice vreodatã!

Safta Trofin, precautã, a cumpãrat terenul buclucas, la a treia mânã!

MÂNÃRII Asadar, “drumul” terenului din cartierul rezidential al Husului, începe odatã cu eliberarea în 2005, a titlului de proprietate fals pe numele lui Vasile Neculau. De mentionat cã acest act este cu atât mai abuziv, iar vina functionarilor din primãrie cu atât mai mare, cu cât deja Mihai Volusniuc si Neculau se judecau încã pentru acest teren în instantã încã din 1997. Primãria Husi, desi stia de asta, si-a permis sã îi elibereze lui Neculau un titlu fals, cu care sã încurce judecãtorii Curtii de Apel Iasi. N-au reusit, pentru cã, cel putin de data aceasta, magistratii si-au fãcut datoria si i-au dat dreptate numai lui Volusniuc. Mai mult, pentru tulburare de posesie, Neculau Vasile a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Dar, revenind la cele întâmplate în 2005, imediat dupã ce Primãria a intrat în cârdãsie (de ce oare ?!) cu Neculau, Vasile Neculau, a doua zi, i-a fãcut un act de donatie fiului sãu, Paris Neculau. În cel mai scurt timp, Paris începe sã vândã din teren, chiar dacã între timp, Volusniuc deschisese actiune de anulare a titlurilor de proprietate si a actului de donatie detinute de tatãl si fiul Neculau. Si vinde cãtre Ticu Neculau, Mâcnea Valentin, Deac Vasile si Stoichici Maricel. Unii din ei, ca adevãrati intermediari, îsi continuã tranzactiile.. Si Ticu Neculau îi vinde din bucata lui unui anume Zaharia suprafata de 500 mp. Mai departe, Zaharia în cel mai scurt timp, îi vinde cei 500 mp (surprizã!) Saftei Trofin. La rândul sãu, Vasile Deac îi vinde si el aceleeasi... Safta Trofin, tot repede, suprafata de 650 mp. Astfel, doamna Sica a strâns, în mod cinstit crede ea, suprafata de 1150 mp. A nu se uita cã tranzactia se petrecea în 2006, când terenul era încã în litigiu. Pare greu de crezut cã Safta Trofin era atât de naivã, încât sã cumpere un teren cu mari probleme si aspru disputat în instantã, dacã ea nu ar fi stiut ceva din dedesubturile afacerii.

Justitia si-a fãcut corect treaba pânã acum!

Între timp, judecãtorii corecti, hotãrãsc în 2007, anularea atât a titlului de proprietate fals al lui Neculau, cât si (prin actiunea paulianã) a actului de donatie cãtre fiul sãu Paris, dând toatã dreptatea lui Volusniuc. Imediat, în decembrie 2007, Mihai Volusniuc deschide proces contra celor care îi tulburau posesia, detinând pãmântul sãu în mod abuziv, în frunte cu doamna Sica de la Primãria Husi. Procesul se anuntã a fi unul extrem de greu, chiar dacã în fata atâtor hotãrâri definitive si irevocabile, pare greu de crezut cã verdictul îi va fi defavorabil proprietarului de drept. „Nu am crezut vreodatã cã existã atâta mizerie în tara asta. Nu am crezut cã o sefã de la Primãrie s-ar preta la asa ceva. Am actele doveditoare, pentru cã multumitã judecãtorilor corecti, mi-am obtinut dreptul la proprietate pe teren. Nu vreau decât ca cei care au construit deja, cum ar fi Deac si Safta Trofin sã îsi dãrâme vilele si sã plece de pe pãmântul meu. As mai vrea ca actualul primar sã vadã cine au fost infractorii care au dat titlul de proprietate fals si sã-i pedepseascã”, a declarat Mihai Volusniuc.

De ce este bãtãlia asa de mare pe terenurile din Brosteni !?

A avea un teren cu vilã în cartierul din Brosteni din Husi a devenit un fel de etalon al bunãstãrii obtinute cu orice pret. Peisajul frumos, infrastructurã în curs de modernizaze, vecini unul si unul... Nu se putea ca Safta Trofin sau oricine altcineva cu functie de conducere în oras sã îsi facã vila în altã parte, pentru cã asta ar fi însemnat o abatere de la regula... snobismului local. Mai mult, aici terenul este foarte scump, un metru pãtrat ajungând si pânã la 80 euro/mp, iar orice tranzactie aduce bani buni vânzãtorului. De aceea, ar fi chiar culmea ca Justitia sã o oblige pe Safta Trofin sã îsi dãrâme vila abia fãcutã, desi gurile rele spun cã acest lucru este posibil sã se întâmple si acesta ar fi motivul pentru care doamna Sica a “uitat” efectiv (?!), atât ea cât si sotul, sã îsi treacã frumoasa clãdire din Cãlãrasi nr 30, în declaratia de avere!

0 comentarii: