sâmbătă, septembrie 27, 2008

Ambulanta a lovit Politia!

ambulanta_buclucasa__1_.jpgTULBURELUL DE HUSI Accident bizar petrecut joi seara, la intrarea în spitalul municipal „Dr. Nicolae Hortolomei” din Husi, unde un ambulantier, care vroia sã pãrãseascã în grabã incinta unitãtii medicale, a dat peste... Politie! Mai exact, soferul nerãbdãtor a lovit masina în care se aflau oamenii legii. Din primele cercetãri a rezultat cã vinovat de accident se face ambulantierul, care nu a acordat prioritate. El a fost sactionat cu suspendarea permisului pe o perioadã de 60 de zile.

CA-N FILMELE CU PROSTI... Masina Salvãrii a dat peste masina Politie! S-a întâmplat la Husi, joi seara, chiar la intrarea în spitalul municipal „Dr. Nicolae Hortolomei“, unde cele douã autovehicule s-au ciocnit. Din fericire, impactul nu a fost foarte grav, masinile soldându-se doar cu câteva zgârieturi. Din primele cercetãri fãcute la fata locului, s-a stabilit cã cel vinovat este ambulantierul, un husean în vârstã de 40 de ani. Aceasta, vrând sã iasã în grabã din curtea spitalului, a uitat sã dea prioritate, iar „victima” neglijentei în trafic a ambulantierului a fost chiar... Politia! Sefii Serviciului de Ambulantã Judetean Vaslui au declarat cã Salvarea era goalã în momentul impactului. „Soferul nostru nu a fost atent si nu a acordat prioritate. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime si nici cu avarii importante ale masinilor. Nu era nimeni în Ambulantã, pentru cã soferul adusese un pacient si se grãbea sã pãrãseascã curtea spitalului“, a declarat directorul SAJ Vaslui, Dan Filibiu. „Eu eram în curtea spitalului în momentul acela, pentru cã sotia mea a nãscut cu o zi în urmã. Când mã pregãteam sã ies din spital, am vãzut cum Salvarea vine cu vitezã dinspre clãdirea spitalului spre poartã. Am bãnuit cã are înãuntru vreun pacient care trebuie dus de urgentã pe undeva. M-am dat la o parte, s-a dat si portarul spitalului si când a iesit, s-a auzit un zgomot. Atunci am vãzut cum un politist a iesit din masinã si l-a luat la rost pe sofer. Soferul Salvãrii era foarte speriat”, povesteste huseanul Cristian G.l, 34 de ani, care sustine cã a fost martor ocular la eveniment.

Si cu permisul luat 60 de zile, si în concendiu cu forta!

VINOVAT Soferului Ambulantei i s-a ridicat pe loc permisul de conducere, pentru o perioadã de 60 de zile. Conducerea institutiei considerã cã soferul bublucas va trebui, de voie, de nevoie, sã intre o vreme în concuediu. „I s-a suspendat permisul pentru 60 de zile, timp în care cred cã îsi va lua un concediu, pentru cã nu are alternativã. Situatia este cu atât mai neplãcutã cu cât este un angajat al nostru care nu a mai fãcut probleme pânã acum. A fost testat cu alcooltestul si nici el si nici soferul masinii Politiei nu au consumat bãuturi alcoolice“, a mai declarat Filibiu.

Într-o lunã, doi ambulantieri si-au dat în petec!

În ultima lunã, aceasta ar fi al doilea accident rutier în care este implicatã o masinã a Serviciului Judetean de A5mbulantã Vaslui si,în care, de vinã au fost ambulantierii. În august, un sofer al Serviciului de Urgentã Bârlad a provocat un accident cu pagube materiale importante, în timp ce se afla la volan beat. Acum, un sofer de la Serviciul de Urgentã Husi este implicat într-un accident, însã la baza evenimentului rutier nu a mai stat alcoolemia ridicatã, ci neatentia în trafic a ambulantierului. „Da, în amblele cazuri soferii nostri au fost vinovati si de fiecare datã s-a luat mãsuri disciplinare la adresa lor. Dar, nu vreau sã le tin partea, însã vreau sã spun cã si ceilalti soferi ar trebui sã ia mai mult seama de Salvare. Este o masinã care trebuie sã se deplaseze repede, ca sã salveze viata cuiva. Mi s-a întâmplat personal sã vãd cum o Salvare era cu toate semnalele acustice si luminoase pornite, iar ceilalti soferi sã nu se dea la o parte. Ba mai mult, sã se ia la întrecere cu ea“, a explicat Dan Filibiu.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: