luni, septembrie 15, 2008

Unii, mai norocosi!

inaug_2.jpgNOROC Scolarii din Satul Nou, comuna Cretesti, vor avea un început de an mai norocos ca niciodatã si asta datoritã faptului cã în locul vechii scoli pe care ei o lãsaserã în luna iunie, astãzi, la revenirea în bãnci, vor gãsi o clãdire nouã, cu mobilier impecabil si conditii asa cum poate ei numai la televizor au vãzut.

INAUGURARE Zarvã mare ieri, în Satul Nouã, unul dintre satele componente ale comunei Cretesti. În curtea scolii noi, ziditã frumos « ca la carte», cu pereti proaspãt vopsiti si terase turnate dãunãzi, câtiva localnici se agitau dis de dimineatã. Au asezat o masã mare, au scos câteva stergare curate, au pus într-un vas apã si busuioc, totul pentru ca sfintirea ce va avea loc peste doar un ceas sã fie... ireprosabilã. Nu s-a uitat nici vaza cu flori în care, în ciuda oricãror conotatii politice, puteau fi admirati 3 trandafiri! Câteva bãtrâne au iesit de pe ulitã si apropiindu-se de scoala nouã, si-au dat cu pãrerea, sfiindu-se parcã a intra în curtea scolii: «Frumoasã scoala acum. N-am avut parte si noi sã avem la timpul nostru asa pereti! Au nepotii. Mergem la sfintire. Vine cicã si Ministrul Învãtãturii. Foarte frumos, sã vinã. Poate nu ne-or da afarã.. », spune Elena Anghelutã, 74 de ani, în aprobarea generalã a celorlalte femei, curioase sã vadã « domnii de la Bucuresti». Înãuntru, un freamãt printre lumea înfriguratã strânsã lângã usa noii scoli, aratã cã deja au sosit oficialii. Salutãri, zâmbete, strângeri de mâini si, mai întâi de toate, cântarea bisericeascã a preotului comunei. Dupã oficiere, edilii au început discursurile.

«Parlamentul României, indiferent de coloratura sa, a cãzut de comun acord cã trebuie sã investim în educatie»

ÎMPREUNÃ Rând pe rând, fiecare dintre oficiali a luat cuvântul si le-a spus sãtenilor prezenti cam câte eforturi au depus conducãtorii judetului si reprezentantii din Parlamentul României ai judetului Vaslui, ca mãcar pe alocuri sã fie scoli la standarde europene, în contra cazurilor dramatice precum... «Scoala Fâstâci». «Mã bucur cã un asemenea obiectiv a putut fi realiza la timp, pentru copiii nostri care mâine încep scoala. Judetul Vaslui a beneficiat în ultimii 2 ani de zile, de sume impresionante de la Guvern, pentru modernizarea infrastructurii scolare. Acest lucru s-a datorat în egalã mãsurã si faptului cã Parlamentul României, indiferent de coloratura sa, a cãzut de comun acord cã trebuie sã investim în educatie. Avem astfel, 6% din PIB alocat pentru modernizarea infrastructurii scolare, dar si pentru salariile cadrelor didactice», a declarat Dan Marian, a cãrui cuvântare fost întreruptã de aparitia inopinatã a presedintelui CJ, Vasile Mihalache. «Alãturi de mine, iatã, este si domnul Mihalache, un om pe care eu îl respect foarte mult, împreunã cu care vreau sã colaborez si sã dezvoltãm comuna Cretesti, la fel ca si toate comunele din judetul nostru», a adãugat deputatul, amuzând audienta, cunoscãtoare a «relatiilor» dintre cei doi lideri politici.

0 comentarii: