miercuri, septembrie 24, 2008

Un tânãr de 27 de ani, mutilat de o combinã

operation1.jpgACCIDENT Un bãrbat de 27 de ani din Vaslui se zbate între viatã si moarte, dupã ce combina pe care lucra l-a mutilat. Pentru cã se grãbea sã termine munca, bãrbatul a fãcut greseala de a bãga piciorul în buncãrul unde se aflau semintele de floarea soarelui, iar lamele i-au sfârtecat osul. Bãrbatul a fost transportat la spitalul din Husi, unde i-a fost amputat piciorul, iar starea lui este în continuare criticã.

Sâmbatã seara, un tânãr de 27 de ani si câtiva sãteni din Botesti se grãbeau sã termine o zi plinã de treierat la floarea soarelui. Nu mai aveau mult de lucru, asa cã oamenii asteptau nerãbdãtori sã încheie ziua si sãptãmâna de lucru. Bãrbatul, care încã mai învatã sã lucreze cu o glorie nouã, nu a tinut cont de sfaturile colegilor si a urcat pe combinã, în speranta cã poate ajuta la golirea mai grabnicã a buncãrului încãrcat cu floare. Hriscu Nicolae, proprietarul combinei a declarat cã nenorocirea bãrbatului a fost cauzatã de imprudenta de a se aventura pe o masinã pe care nu stia sã o manevreze: „Au pornit sã descarce. Ei învãtau unii de la altii. Glorie e Glorie, tractorul e tractor. Atunci s-a întâmplat nenorocirea. A cerut un bãt, sã curgã floarea, de asta sã bage bãtul. Am auzit rãcnind si am strigat: Fugi, cã e pornitã Gloria!“. Bãrbatul a încercat la început cu un bãt si pentru cã nu i s-a pãrut suficient, a bãgat piciorul în utilaj. Într-o fractiune de secunda, axul de metal l-a sfâsiat. A apucat sã strige la un coleg care a oprit combina.

Sãtenii l-au scos dintre lame cu greutate

Sãtenii cu care lucra au fost luati prin surprindere: „Am vãzut cã a venit de sus pantoful. Am urcat repede sus si l-am vãzut pe el. Mi-a zis: opreste repede maneta! Mi-a zis: cheia de contact si am oprit din cheie.“ a declarat unul dintre localnicii care au fost martori la incident, Nicolae Olaru. Toti cei prezenti au sãrit imediat în ajutorul lui, iar pentru asta a fost nevoie sã demonteze întreg sistemul. Remus Trifan, tractoristul aflat la fata locului a spus cã nu stie ce a gândit bãrbatul de s-a urcat pe combinã : „A vrut sã împingã mai repede cu piciorul si în momentul ãla l-a prins melcul care scoate floarea afarã. Am fãcut tot ce mi-a stat în putintã, am demontat, l-am scos afarã, îi curgea sânge de la picior, masa muscularã era strivitã.“ Dupã accident, tânãrul a fost transportat de urgentã la Spitalul Husi, unde a fost operat în cursul noptii. Din pãcate, medicii nu i-au putut salva piciorul, în continuare starea bãrbatului nefiind stabilizatã. Potrivit spuselor sefului de post din Botesti, Daniel Diaconu, autoritãtile sã facã cercetãri pentru a stabile împrejurãrile exacte în care s-a produs accidentul.

0 comentarii: