vineri, septembrie 12, 2008

O huseancã a scris o carte despre Elodia

Mihaela_Balauntescu.jpgROMANCIERA Huseanca Mihaela Bãlãuntescu crede cã la OTV nu s-a spus tot adevãrul despre Elodia, motiv pentru care si-a pus la bãtaie imaginatia si a reconstituit cazul, într-o carte dedicatã misterioasei avocate

EPOPEE A isterizat România, a monopolizat emisiunile unui post national de televiziune; s-a transformat în legendã pânã sã se stabileascã limpede dacã „ori e moartã, ori e vie“ si a reusit sã înduioseze toate gospodinele-telespectatoare, ce fie i-au dedicat o baladã, fie i-au „inventat“ o prãjiturã care sã îi poarte numele: Elodia! Avocata din Brasov dispãrutã de mai bine de un an, posibil ucisã de sotul Cristian Cioacã, nu putea sã nu facã „victime“ si în Vaslui, printre cei care se regãsesc mãcar într-unul din personajele halucinantei epopei! Iatã cã o huseancã de 48 de ani a terminat de scris o carte despre misterioasa Elodia, unde, pret de 200 de pagini, reface destinul avocatei. Ce-ar mai fi de spus (si) într-o carte despre Elodia Ghinescu?! Autoarea sustine cã „totul“ ! Iar dacã se ia în calcul cã însusi Dan Diaconescu a invitat-o recent în emisiunea-serial rezervatã Elodiei, pentru a-si sustine teza, se pare cã lucrurile iau o turnurã cât se poate de serioasã.

EXPRIMARE O huseancã în vârstã de 48 de ani a terminat de scris o carte despre celebra Elodia Ghinescu. O lunã de zile, spune autoarea, s-a muncit pentru a scrie peste 200 de pagini în care relateazã, asa cum a înteles ea destinul personajului, totul despre vestita avocatã. S-a lãsat fascinatã de emisiunile OTV, pe care le-a urmãrit de multe ori pânã în zori. A adunat informatii, a avansat ipoteze, a dat chiar si sms-uri pentru a sustine când o posibilitate, când alta. S-a indignat de neputinta procurorului Iacob, l-a gãsit vinovat de Cioacã, i-a tinut, cât a putut, partea Elodiei. Atât de pãtimas a privit serialul, încât a simtit nevoia cã avocata dispãrutã meritã din partea ei... o carte! Personajele reale - Cristian Cioacã, Patrik, mama Elodiei, tatãl politistului, ici colo câte un „tert“, etc - au fost transpuse de huseancã în planul literaturii, cu însufletirea unui autor total... inspirat de realitate. Se numeste Mihaela Bãlãuntescu si, în prezent, este pensionarã din sistemul militar. „Eu am aproape vârsta Elodiei. Si ea era o femeie trecutã de 40 de ani. Am scris aceastã carte cu drag, ca pentru un om pe care l-as fi cunoscut. Foarte mult m-a fascinat povestea acestei femei. Si m-am apucat de scris, pentru cã am simtit cã trebuie spusã altfel povestea acestei femei. Multi o criticã, dar ea nu a fost decât o femeie normalã. Poate cã avea o dorintã mai mare de a avea tot ce e mai bun în viatã, de a fi iubitã. Dar cine nu îsi doreste sã fie iubit?!“, se întreabã autoarea.

L-a refuzat pe Dan Diaconescu!

SITUATIE Mihaela Bãlãuntescu a participat activ la tot ce s-a întâmplat cu... Elodia si cãutãrile ei, chiar dacã asta a însemnat sã îsi facã notite despre toate detaliile nou aflate sau sã dea sms-uri la OTV. Un astfel de gest i-a dat sansa Mihaelei sã converseze cu inventatorul serialului Elodia, Dan Diaconescu. „M-a contactat si mi-a spus frumos cã sunt binevenitã oricând în emisiunea lui. Dacã am scris o carte despre Elodia este ceva foarte frumos si mã asteaptã în direct“, spune autoarea. Nu s-a dus însã, din motive personale. „Nu m-am dus, poate o sã mã duc altãdatã, nu stiu“...

Nici la Husi nu se stie dacã Elodia e moartã sau nu!

PROBLEMÃ Cartea Mihaelei Bãlãuntescu, aflatã deocamdatã pe foi redactate la computer, începe din momentul în care Elodia îl întâlneste pe amantul SPP-ist, la o receptie si se terminã la fel de incert, ca si în inepuizabilul serial de la OTV. Elodia, în conceptia husencei, este o femeie frumoasã, romanticã si puternicã, o visãtoare, pentru care lumea este prea micã atunci când îsi pune în joc ambitiile si dorintele. Cioacã este un personaj oarecum negativ, un incapabil de sentimente, iar detinãtorii secretelor sunt mama Elodiei si tatãl lui Cioacã. Existã si un capitol doi în care autoarea se îngrijeste de Patrik, bãiatul care îsi va cãuta mama, dar tot nu o va gãsi. „Multi vor întreba de ce am scris aceastã carte, dar rãspunsul este mai simplu decât pare. Pentru cã întâmplarea aceasta a Elodiei poate reprezenta o lectie de viatã. Fiecare din noi ne regãsim mãcar într-un personaj din poveste. Toate femeile, desi unele sunt ipocrite si nu zic, o admirã pe Elodia, pentru inteligenta si cochetãria ei. Toti bãrbatii tin cu Cioacã si îi iau apãrarea. Multe femei au fost puse în postura unor bone, nevoite sã asiste la scene între stãpânii caselor unde lucreazã, etc.. Din pãcate, nici eu nu am putut sã o scot pe Elodia vie, pentru cã mã tem sã nu fie gãsitã moartã si atunci nu mai merge finalul. Am lãsat incertitudine“, argumenteazã Mihaela Bãlãuntescu.

La tipar cu romanul „Elodia“!

Mihaela Bãlãuntescu este un om obisnuit, iesit la pensie din sistem militar, care îsi petrece timpul scriind prozã sau vesuri. Nu a publicat nimic, niciodatã si sperã putin ca „Elodia“, cartea scrisã pe un subiect atât de neconventional, sã îi fie debutul. „Mi-ar place sã o tipresc, dar nu sunt bani pentru asta“. I-ar plãcea mult ca opera sa sã vadã lumina tiparului si sã nu sadã în sertar, asa cum s-a întâmplat cu un alt roman al ei „Printre lacrimi“ sau cu o serie de poezii proprii. „Pentru mine, scrisul este o relaxare. Unii nu înteleg, altii da. Cei care stiu cât de util este ca oamenii sã se exprime în scris, precum si cei care stiu cât valoreazã o carte, pot sã mã ajute sã tipãresc... romanul «Elodia», a conchis autoarea.

0 comentarii: