vineri, septembrie 05, 2008

Primii bani pentru orasul Husi

jan_ciupilan11.jpgSPERANTE Vesti bune pentru cei care au sperat cã, într-o zi, Primãria Husi va trece, efectiv, la reabilitarea parcurilor din oras si promisa înfrumusetare a spatiilor verzi! Edilii au realizat un proiect de reabilitare si extindere a parcului „Alexandru Ioan Cuza“, pe baza cãruia se vor primi peste 890.000 lei de la Guvern.

DECISI Edilii huseni s-au întrunit într-o sedintã extroardinarã si au aprobat depunerea aplicatiei privind extinderea si reabilitarea parcului „Alexandru Ioan Cuza“, pe baza unei finantãri oferite prin „Programul national de îmbunãtãtire a calitãtii mediului prin realizarea de spatii verzi în localitãti“. Astfel, edilii urmãresc obtinerea unei finantãri nerambursabile, în valoare de 894724, 94 lei, din care 16, 17% vor însemna contributia municipalitãtii. Suprafata pe care se doreste a se investi fondurile, pentru împlinirea obiectivelor deja anuntate, este de 8258 metri pãtrati. Prin depunerea acestui proiect, a spus primarul Ioan Ciupilan, s-a început, practic, campania de reamenajare a tuturor spatiilor verzi din Husi. „Multi mi-au spus cã nu au fost si nu sunt bani pentru ca spatiile verzi, parcurile si tot ce tine de aspectul orasului, sã fie îngrijite. Eu cred cã sunt, dar trebuie sã îi aducem la noi în oras, prin asemenea proiecte. Parcul „Cuza“ este un loc deosebit de important pentru orasul nostru si poate tocmai de aceea am început cu el. Suprafata se aflã chiar lângã cele douã licee, tinerii îl preferã foarte mult, la fel si noi, ceilalti. Cred cã înfrumusetarea lui si redarea unui aspect demn de un municipiu, este de datoria noastrã“, a spus Ciupilan.

„Se vor face“

Asadar, începutul este promitãtor, iar dacã spusele noului primar al Husului îsi vor mentine consistenta în timp, atunci, dupã parcul „Cuza“, care pare ca si reabilitat (luând în calcul proiectul de reusita cãruia Ioan Ciupilan refuzã sã se îndoiascã), edilul sef va avea de lucrat pentru parcul de lângã Politia municipalã, pentru spatiile verzi din zona strãzii A.I.Cuza, pentru parcul Central, dar si pentru un eventual spatiu verde, strict necesar în zona industrialã a localitãtii. „Se vor face toate acestea“, promite Ioan Ciupilan.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: