marți, septembrie 02, 2008

Gãini bãtrâne, la promotie!

gaini.jpgBULUC Bãtaie pentru pãsãri vândute, la doar 5 lei bucata, în piata Husului! Localnicii, bucurosi sã dea peste un asa chilipir, s-au cãlcat în picioare, pentru a apuca sã târguiascã puii de gãinã. Cum s-a putut întâmpla ca un crescãtor de pãsãri sã îsi dea pe „mai nimic“ marfa, se explicã printr-un fapt mai putin obisnuit: „trebuie sã întinerim pãsãretul si, pentru cã nu am avut programare la un abator specializat, am preferat sã le vindem vii“.

AGLOMERATIE Marfã bunã, la pret mic! Asa s-a dat zvonul în piata Husului, ieri, când o masinã încãrcatã cu pãsãri vii, a ajuns la fata locului. În doar câteva minute, s-a fãcut o îmbulzealã cum numai înainte de 1989 se putea vedea prin preajma fostelor „Alimentare”. Vânzãtorii ambulanti abia fãceau fatã multimii care le-a înconjurat masina. Tipete, înjurãturi si larmã generalã! Câteva femei au pornit un adevãrat scandal, pentru faptul cã un bãrbat a îndrãznit sã se strecoare în fatã. „5 lei ! Pomanã curatã! Puii sunt vii. Sunt buni. Merge de mâncare“, a spus unul dintre fericitii care a apucat sã ia 8 pãsãri. Atât de vehementi erau cumpãrãtorii, încât nici cei doi politisti, aflati „cu treburi“ prin piatã, nu s-au implicat în potolirea spiritelor. „Lumea se calcã în picioare si ei stau si se uitã”, comentau femeile.

Super ofertã, de nevoie!

EXPLICATII Firma care s-a gândit sã facã aceastã „pomanã” husenilor este din Vaslui. Conducerea ei a explicat cã pretul extrem de mic pentru un pui de aproape 700 - 800 de grame, doar 5 lei, se datoreazã unei „urgente“ care a fãcut ca, de voie, de nevoie, puii sã fie trimisi pe piatã. „De nevoie mai mult, i-am dat la acest pret. Puii sunt foarte frumosi, însã nu am gãsit un abator care sã îi taie. La abatoare este aglomeratie si tãierile se fac pe baza unor liste. Noi am avut nevoie urgent sã întinerim pãsãretul si de aceea a trebuie sã îi scoatem la vânzare pe acesti pui, dacã de tãiat nu a fost unde“, a declarat directoarea societãtii vasluiene, Elena Ivanov.

Mai mult, aceasta a declarat cã astãzi va mai trimite spre Husi alti 2000 de pui. „Da, stiu cã s-a vândut foarte bine. S-a cam îngrãmãdit lumea, pentru cã pretul era foarte bun“, a mai spus doamna Ivanon.

0 comentarii: