vineri, septembrie 26, 2008

Husul îsi celebreazã vinul si artistii

SÃRBÃTOARE Venirea toamnei pentru huseni reprezintã un moment extrem de important. Specificul locului, via si vinul, sunt elementele care le capteazã acum localnicilor toatã atentia. Se munceste mult, se strâng roade bogate, dar se si petrece. Începând cu luna octombrie, „Toamna Culturalã Huseanã“, eveniment asteptat cu interes de localnici, va aduce spectacole de muzicã popularã în aer liber, lansãri de carte, aniversãri cu fast sau simpozioane pentru toti huseni! Cel putin asa îsi doreste Casa de Culturã „Alexandru Giugaru“, organizatoarea traditionala a „Toamnei“ husene.

CULTURAL Damigenius, salonul de graficã satiricã, „nãscut si crescut la Husi“, dupã cum se exprima ineditul autor de triade si lambade, Petru Brumã, invitat la damigenius cu un an în urmã, a deschis portile Toamnei Culturale Husene. Combinatia pitoreascã dintre artã si simbolurile sacre ale locului - vinul si via - a fost ales ca prim eveniment în cadrul succesiunii de momente artistice rezervate Toamnei Culturale Husene. Casa de Culturã „Alexadru Giugaru“ a pregãtit o serie de spectacole de muzicã popularã, tinute în aer liber, în care vor fi adusi în fata loclnicilor interpreti cunoscuti precum Valeria Peter Predescu. Tinerii vor avea si ei momentul lor muzical, în care se nãdãjduieste ca trupa Proconsul sã ajungã la Husi, pentru a încânta tânãra generatie. Nu vor lipsi nici lansãrile de carte sau simpozioanele deosebite închinate unor oameni care au marcat destinul cultural al acestui „oras dintre vii“, inginerul Sergiu Gãinã anuntând cã pe data de 5 octombrie va avea loc „In Memoriam Alexandru Anghelus„, iar în data de 18 octombrie, va fi readus în constiinta publicã cel care a fost Alexandru Giugaru. Si în acest an, teatrul va fi la loc de cinste, manifestãrile de gen regãsindu-se în ziua închinatã memoriei regretatului Alexandru Giugaru.

Într-un an atât de rodnic, nici edilii nu s-au mai zgârcit la bani!

În acest an, rodnic în ceea ce priveste „povara“ de struguri culeasã din viile Husului, si edilii locali au pãrut mai darnici. Au fost de acord cu toate propunerile fãcute de Casa de Culturã, pe care s-a angajat sã le sustinã financiar. „Sperãm cã, având sustinerea Consiliului Local si al domnului primar, sã reusim sã realizâm o Toamnã Culturalã frumoasã. Vor fi spectacole, lansãri de carte, simpozioane, piese de teatru, activitãti inedite si, sperâm noi, o serie plãcutã de alte surprize“, a declarat Sergiu Gãinã, directorul Casei de Culturã „Alexandru Giugaru” Husi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

este o ideie foarte buna sa continuati tot asa

RIPANU RODICA spunea...

BAFTA SERGIU ,AM STIUT INTODEAUNA CIT ESTI DE CAPABIL &MEREU AM AVUT INCREDERE IN TINE SI MINTEA TA [VORBA DE BUN SIMT ]
INTRA PE YOUTUBE.COM -RODICA VAINBERG SA VEZI CITEVA SEGV. DIN SP. MELE DE AICI.
ITI DORESC UN REAL SUCCES&
MI-AR FACE PLACERE SA MA INVITI INTR-UN SP. PTR.HUSENI IN TOAMNA CULTURALA.STII TU ,CA ATUNCI....
RODICA RIPANU
RODIKA.W@GMAIL.COM

SUCCES LA TOATE & LA TOAMNA CULTURALA