marți, septembrie 23, 2008

Bãtrânii culeg gunoaiele, tinerii îi înjurã

Mircea_talasman.jpgPERSIFLARE Vârstnicii din Asociatia huseanã a Pensionarilor se declarã dezamãgiti de modul în care localnicii au primit initiativa lor de a face ei însisi o campanie pentru sustinerea ideii de curãtenie a „orasului dintre vii”.

Profesorul Mircea Talasman, presedintele Asociatiei Pensionarilor 2000 Husi, a spus cã el, împreunã cu alti membrii ai organizatiei, au avut, ieri, parte de un incindent... descurajator: „Am fost în parcul Alexandru Ioan Cuza si am încercat sã culegem hârtiile de acolo. Erau o multime de tineri, care mâncau seminte si tot felul de produse din diverse ambalaje. Le-am spus personal cã nu e frumos sã arunce ambalajele pe jos, cã e urât din partea lor. Cã noi, bãtrâni cum suntem, facem curat dupã dânsii, iar asta nu e corect. Si ce a urmat m-a dezamãgit: au început sã râdã de noi. Au spus cã „mosule, lasã-ne în pace. Nu ai altã treabã?“. Chiar aceste cuvinte le-au folosit. N-am zis nimic, pentru cã mi-am dat seama cã e inutil. Dar ca sã le arãt cã eu, mos cum sunt, am mai mult bun simt ca ei, am continuat sã culeg hârtiile si pungile din urma lor. O elevã de la liceul Cuza Vodã însã, a început sã mã ajute. Mi-am dat seama cã gestul nostru dã roade. Eleva a spus cã a învatat la scoalã sã pãstreze curãtenia si cã se simte prost sã vadã un bãtrân cã adunã din urma ei”, a declarat profesorul Talasman. Acesta a spus cã va încerca sã stabileascã legãturi cu profesorii din toate scolile, pentru a putea transmite mai usor mesajul cãtre elevi. „Dacã vor vorbi cu profesorii sã ne invite pe noi, din Asociatie, la lectii de dirigentie, mai bine o sã ne vinã sã vorbim cu copiii. Ei nu trebuie sã priveascã strânsul hârtiilor si a amblajelor ca pe ceva rusinos, ci ca pe o dovadã de simt civic“, a mai spus presedintele Asociatiei.

Sursa: Adevarul de Vaslui

1 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca "Mosu" mi-a fost invatator. A fost primul omul de la care am invatat ceva. Eu zic ca a facut treaba buna avand in vedere unde am ajuns acum.
Cu furtunasu' lui vestit am invatat tabla inmultirii si apoi am fost la olimpiada la matematica.
Mare om, ca multi oameni de altfel din orasul Husi. Chiar daca mai avea cate o meteahna, ca toti oamenii de altfel.
Laudabila initiativa. Nu e nimeni perfect, dar oamenii care recunosc pe altii ca sunt mai buni ca ei, se rideica la nivelul lor.
Cinstitii, amintitiva si faceti ca ei!