joi, decembrie 11, 2008

Si-a dat foc de supãrare!


ambulanta_spital35.jpgNEÎNTELES Supãrat pe viatã, dar mai ales pe rudele care nu prea îl întelegeau, un bãrbat din Cretestii de Sus a recurs la un gest extrem, marti seara, dându-si foc. Omul în vârstã de 45 de ani a ajuns într-o stare foarte gravã la spitalul din Iasi, cu arsuri care i-au afectat peste 70% din suprafata corpului.

EXTREM Un bãrbat din comuna Cretesti a ales sã se autoincendieze marti seara, în jurul orelor 21,00, în curtea casei pãrintesti, dupã o discutie mai aprinsã avutã cu rudele sale. Adrian Idriceanu are 45 de ani si, din relatãrile politistilor, gestul sãu a fost fãcut pe fondul consumului exagerat de alcool. Omul, aflat la domiciliu împreunã cu un frate al sãu, dar si un amic al acestuia, a avut cu fratele o discutie în contradictoriu. Fiind sub influenta bãuturilor alcoolice, victima a iesit în curte, si-a turnat benzinã pe haine si si-a dat foc. Când cei cu care era, fratele si încã o persoanã, au iesit afarã, el deja era în flãcãri. Imediat s-a anuntat Politia, Salvarea. Adrian era cam necãjit, cam supãrat pe viatã, în general. Nu avea loc de muncã, nu avea familie, era greu de el. Fratele lui îi spunea mereu sã nu mai bea si el s-a enervat acum si de asta si-a dat foc“, au spus vecinii lui Adrian Idriceanu. Victima a fost transportatã la spitalul din Vaslui, de unde a fost trimis cãtre specialistii din Iasi.

Medicii sunt rezervati în privinta sanselor de supravietuire.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Urgente Iasi, bãrbatul are arsuri pe 70% din suprafata corpului, iar starea sa este foarte gravã. „Pacientul a beneficiat în UPU de resuscitare respiratorie si volemicã, antalgezice majore, protectie termicã, examene toxicologice complete. Dupã acordarea mãsurilor de urgentã a fost dus rapid în sala de operatii.“, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic-sef al UPU, din cadrul Spitalului de Urgente Iasi. Bãrbatul a fost operat de medicii plasticieni de la Clinica de Arsi a spitalului pentru prelucrarea plasticã a arsurilor. Dupã operatie, acesta a fost duc la Sectia de Terapie Intensivã. În ceea ce priveste evolutia stãrii sale, medicii dau un pronostic extrem de rezervat din cauza suprafetei mari a corpului acoperitã de arsuri-70%. Când starea sa o va permite, sinucigasul va beneficia de suportul psihologic al specialistilor de la Centrul Integrat Regional de Tratament Intoxicatii si Traume(CÎRTITA) pentru a lãmuri motivele ce l-au împins cãtre sinucidere. Medicii de la Spitalul de Urgente avertizeazã cã, în apropierea sãrbãtorilor, pe fondul singurãtãtii sau al problemelor socio-economice, numãrul tentativelor de sinucidere este în continuã crestere.

„Nu e un bãiat rãu, numai bãutura l-a îndemnat..“

DETALII Politistii din Cretesti au deschis o anchetã în acest caz, pentru a se vedea exact care au fost circumstantele reale ale situatiei. Seful Postului de Politie Cretesti, Dãnut Surdu, a precizat cã gestul lui Idriceanu l-a surpins, deoarece acesta nu era cunoscut ca o persoanã violentã. „Nu e un bãiat rãu, dar eu cred cã numai bãutura l-a îndemnat sã facã un asemenea gest. Stiu cã nu avea sotie, trãia la casa pãrinteascã, venituri nu avea, muncea pe unde putea. Si pe fondul sãrãciei si al consumului de alcool, se pot produce tragedii de felul acesta. Noi am intervenit imediat, chiar eu am anuntat Ambulanta“, a explicat seful de Post, Dãnut Surdu.

Al doilea caz de autoincendiere în doar 9 zile!

În urmã cu doar 9 zile, în Husi s-a produs un caz asemãnãtor. O persoanã în vârstã de 50 de ani, si-a dat foc în propria locuintã, se pare, tot din cauza unor probleme familiale. Din nefericire, acesta nu a mai avut nicio sansã de supravietuire, decedând la spitalul din Husi, la doar douã ore dupã ce a fost salvat din casa incendiatã.


Sursa: adevarul de vaslui

1 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu cete poate impinge sa iti dai foc! Adica sa te spanzuri, sa te arunci in apa, sa iei pastile...dar sa iti dai foc? Cat de disperat poti fi?