marți, decembrie 16, 2008

Concert divin la Husi


corul_Chivotul.jpgÎNCÂNTÃTOR Invitati la Husi, cu prilejul unui eveniment special organizat de Clubul Rotary din municipiu, la finele sãptãmânii trecute, corul Catedralei Mitropolitane din Iasi a impresionat cu adevãrat publicul aflat în sala de festivitãti a Primãriei locale.

APLAUZE LA SCENÃ DESCHISÃ Interpreti desãvârsiti ai cântecelor religioase, dar si a colindelor închinate Crãciunului, cei 11 studenti teologi care activeazã în cadrul corului “Chivotul“ au fost aplaudati minute în sir de publicul husean, încântat cã, în sfârsit, si la Husi ajung astfel de artisti. Îmbrãcati în haine preotesti, studentii teologi si-au început recitalul cu o muzicã bizantinã, continuând cu câteva creatii românesti, de facturã coralã, pentru ca spre finalul momentului sã intoneze într-un stil de o frumusete interpretativã bazatã atât pe talent, cât si pe studiile muzicale aprofundate ale viitorilor preoti, colinde de Crãciun. Dupã fiecare partiturã, oamenii din salã aplaudau cu entuziasm, iar cântãretii, impresionati la râdul lor de dragostea cu care husenii le-au rãspuns mesajului lor artistic, se înclinau cu smerenie. “Extraordinar! Divin! Cred cã un asemnea cor, cu asemnea voci ar trebui sã vinã mai des la Husi. Muzica lor e fãcutã pentru suflet. Mi-a plãcut enorm si este prima datã când îi vãd. Am mai auzit cântãri asemãnãtoare la o Mãnãstire din Suceava. La fel de minunat era“, a declarat Vlad Harnagea, cadru didactic.

Este meritul Clubului Rotary Husi!

Rotaryenii din “orasul dintre vii“ sunt cei care au avut initiativa deosebitã de a-i aduce la Husi pe teologii corului “Chivotul“. Clubul Rotary, în virtutea unei traditii proprii, a acordat la finele sãptãmânii trecute, într-un cadru festiv, 10 premii în bani, însotite de diplome de excelentã din partea Clubului, pentru tot atâtia elevi care s-au remarcat în activitatea lor. Au fost reprezentate scoli generale din oras, dar si liceul “Cuza Vodã“, Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir“, precum si Scolile de Arte si Meserii locale - fiecare având elevi cãrora sã le fie evidentiate rezultatele deosebite la învãtãturã.


Sursa: adevarul de vaslui

0 comentarii: