marți, decembrie 09, 2008

Lucrãrile „electorale“, plãtite de dusmanii politici

jan_ciupilan1749.jpgBÃIETI BUNI Consilierii locali ai Husului au aprobat ca Primãria sã deconteze lucrãrile „electorale“, efectuate în perioada martie - iulie 2008 de cãtre alesii care au condus orasul pânã în 2008.

Motivul pentru care edilii pesedisti, majoritari în CL, au aprobat acum ca cele peste 8 miliarde de lei, cât este decontul lucrãrilor, sã fie asigurate de la buget, fãrã a le mai cere socotealã colegilor liberali pentru „faptele“ lor, a fost acela cã si în 2004, când s-a fãcut schimbul de lideri de la Primãria Husi, si pesedistii au lãsat cam aceeasi „mostenire“ lui Tudor Stafie si echipei lui.

O mânã spalã pe alta si amândouã obrazul! Aceasta pare sã fie concluzia la care au ajuns actualii lideri ai Husului, dupã ce s-au vãzut nevoiti sã aprobe decontarea unor lucrãri publice, fãcute în campania electoralã de cãtre colegii liberali. Lucrãrile „electorale“, fãcute în grabã, în perioada martie - iulie 2008, au costat municipalitatea 8 miliarde de lei vechi. Liberalii nu au mai avut timp sã îsi achite „comenzile“ din campania electoralã, pentru cã dupã 1 iunie, electoratul le-a luat sefia, indiferent la faptul cã, în al 12-lea ceas, acestia au trecut la repararea câtorva strãzi. Astfel, de voie, de nevoie, pesedistii trebuie sã achite ei valoarea lucrãrilor cãtre Goscomloc, executantul lucrãrilor. În expunerea de motive aferentã proiectului prin care liberalii rãmasi în CL (precum Liviu Iacob sau Tudor Stafie) le cer consilierilor, majoritari PSD, aprobarea decontului la lucrãrile din perioada martie - iulie 2008, s-a gãsit o scuzã cel putin ciudatã, pentru faptul cã lucrãrile nu s-au fãcut întocmai cu cerintele legii. Operativitatea! „Lucrãrile respective s-au executat în baza comenzilor verbale, fiind necesar a se realiza, fãrã a emite comenzi scrise, din considerente de operativitate“, motiveazã, stângaci, liberalii.

„Asta este! Si în 2004, noi, PSD-ul am fãcut la fel“

ÎNGÃDUITORI Norocul lor a fost cã executivul local le-a privit situatia cu indulgentã si asta poate datoritã faptului cã în 2004, liberalii au avut si ei de decontat pentru lucrãrile „electorale“ ale pesedistilor, o sumã relativ asemãnãtoare, cheltuitã tot în scopuri... electorale, în campania de la „ loicale“. Unul dintre consilieri PSD chiar le-a readus aminte colegilor cã.. roata s-a întors si ei trebuie sã accepte situatia... „Asta este! Si în 2004, noi, PSD-ul am fãcut la fel; acum avem o situatie asemãnãtoare, trebuie sã achitãm si gata. S-au reparat strãzile în oras, doar nu s-a fãcut altceva“. Împãciuitor a fost si Jan Ciupilan, care a tinut partea Goscomlocului: „Trebuie sã se deconteze acesti bani, pentru cã Goscomlocul, oamenii de acolo, au muncit si au reparat strãzile. Trebuie sã le plãtim munca“, a spus Jan Ciupilan, primarul Husului.

sursa: adevarul de vaslui

0 comentarii: