vineri, decembrie 05, 2008

Politistii huseni vegheazã la integritatea lalelelor


politistul_in_misiunea.jpgPAGUBÃ Primãria Husi, nevoitã sã punã paznic la florile plantate recent în oras! Primarul Jan Ciupilan a cerut Politiei Comunitare sã aibã grijã cu strãsnicie de spatiile verzi, asta dupã ce în zona Bulevardului 1 Mai, dar si la sensul giratoriu, amenajat pe strada 1 Decembrie, edilul sef al urbei a fost informat cã plantatiile de flori, menite sã înfrumuseteze orasul la primãvarã, au fost distruse.

Dupã paguba fãcutã de unii concetãteni (încã neidentificati!) pe «spatiile verzi» ale urbei, autoritãtile au scris la fata locului mesaje de avertizare pe pancarde puse la vedere, pentru ca husenii mai putin civilizati sã nu mai... recidiveze. Chiar si politistii comunitari au fost mobilizati pentru a veghea permanent spatiile rezervate înfrumusetãrii orasului cu plante decorative. «Îmi pare rãu cã trebuie sã spun asta, dar unii huseni nu vor sã înteleagã cã tot ceea ce se face, este pentru ei. Am pus flori, în special lalele, o multime de lalele, în zona Bulevardului 1 Mai, dar si pe spatiul verde de la Postã, pe 1 Decembrie, dar le-au distrus. Au dat cu piciorul, au scos cu mâna, nu stiu exact, dar plantatiile au fost nimicite. Nu este posibl. Fac apel la huseni sã respecte ceea ce se face, dacã vrem un oras frumos», a cerut alesul. Acesta a mai spus cã a fost nevoit sã apeleze la Politia Comunitarã pentru a asigura, pe cât posibil, paza florilor. «Nu pot sã angajez 2000 de paznici, pentru 2000 de lalele, cam cât am pus noi. Am apelat la câtiva politisti comunitari sã aibã în vedere si spatiile verzi, spatiile în care recent s-au plantat flori“, a precizat primarul Ciupilan.

“Îmi fac însã griji cã nu vom sti sã pãstrãm“

TEMERE Primarul a mai spus cã intentioneazã sã refacã toate parcurile de joacã pentru copiii Husului, însã îsi exprimã nãdejdea cã ele nu vor avea aceeasi “soartã“ cu straturile cu lalele! “S-a fãcut parcul Rodina si s-a amenajat un colt al copiilor./ Sper cã oamenilor le-a plãcut. Asa vrem sã facem peste tot. Îmi fac însã griji cã nu vom sti sã pãstrãm. Trebuie sã învãtãm odatã sã devenim civilizati. Marea majoritate a husenilor sunt oameni de bunã credintã, dar mai sunt si oameni care nu îsi respectã orasul“.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: