marți, decembrie 02, 2008

Copiii Husului au „cucerit“ Ziua Nationalã a României!

FESTIV Copiii Husului au marcat în cel mai frumos mod Ziua Nationalã a României, când ieri, de 1 Decembrie, având steaguri în mâini, micutii au înfruntat cu.. patriotism vremea rece si mohorâtã, fluturând cu entuziasm tricolorul, pe toatã durata manifestãrilor din Parcul Rodina. Preotii au tinut un Te Deum, oficialitãtile au rostit discursuri, s-au depus coroane în memoria eroilor neamului si s-a cântat un emotionant „Multi Ani trãiascã“ tãrii noastre!

ÎMPREUNÃ Adunare frumoasã, ieri, în Parcul Rodina, prilejuitã de Ziua Nationalã! Husenii strânsi într-un numãr neasteptat de mare în centrul urbei, au asistat la o paradã militarã, au ascultat mesajul primarului Jan Ciupilan, cântând apoi laolaltã cu reprezentantii Bisericii, prezenti de asemenea la eveniment, „Multi Ani Trãiascã“ pentru România. Ceea ce a impresionat însã cel mai mult a fost faptul cã la acest moment au tinut sã asiste multe cadre didactice, care au adus clase întregi de copii, pentru a lua parte la manifestare. Chiar si cei mai mici, pustii de grãdinitã, aveau în mâini stegulete pe care le fluturau cu entuziasm, stiind de la dascãlii lor cã „astãzi este Ziua Tãrii România“.

Mesajul primarului!

Primarul Husului, Jan Ciupilan a rostit un discurs elaborat, cu mesaj emotionant, pe care l-a lecturat cu patos, impresionând astfel asistenta. A vorbit despre Unire, despre simbolurile nationale si valorile României, dar si despre crezul de veacuri al tuturor românilor. „Ne aflãm aici pentru a reaprinde candela iubirii si recunostintei noastre pentru cei care ne-au deschis noua drum spre Alba Iulia, ca spre un loc binecuvântat de Dumnezeu, un loc din care avea sã rãsarã soarele libertãtii si demnitãtii noastre“, a transmis primarul Husului celor prezenti.

Artificii la Husi, de Ziua Nationalã!

Cum Primãria nu a vrut ca ziua de 1 Decembrie sã treacã fãrã a fi primi „forma“ unei adevãrate sãrbãtori, mai entuziaste si mai... luminoase, în Parcul Rodina - recent amenajat la standarde europene, inclusiv cu un spatiu de joacã pentru copii - la ora 19, 30, husenii iarãsi au fost chemati de cãtre oficiali. De data aceasta, suprinza a fost reprezentatã de artificiile care au luminat minute în sir cerul de deasupra orasului. „Am vrut sã fie ceva mai deosebit. Dacã e sãrbãtoare, atunci sã arãtãm cã ne bucurãm de ea“, a declarat primarul Ciupilan.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: