luni, noiembrie 03, 2008

Edilii huseni s-au zgârcit rãu de tot!

CHIVERNISEALÃ Executivul local al municipiului Husi a devenit din ce în ce mai drastic în ceea ce priveste alocarea banilor publici, noul spirit de chirvenisealã al administratorilor urbei «afectând» chiar si o asociatie umanitarã din Husi, condusã de doctorul Tudor Stafie!

Supãrat cã banii dati de Primãrie pentru ajutarea bâtrãnilor îngrijiti de «Totul pentru Viatã» merg mai mult în salariile cadrelor medicale decât în sustinerea nevoiasilor, conducerea Primãriei a propus sã diminueze suma alocatã Asociatiei. Au primit însã, un buget mai mare decât pânã acum « Surorile Sãracilor», care nu doar cã îsi îndeplinesc misiunile sociale la care s-au angajat, dar au acceptat sã gãzduiascã o vreme o grãdinitã din Husi, a cãrei sediu a fost demolat.

NEMULTUMIRE «Totul pentru Viatã», asociatia umanitarã de la nivelul Husului, axatã în principal pe ajutarea vârstnicilor singuri si fãrã posibilitãti materiale, cu o serie de servicii gratuite (sociale, medicale), la domiciliu, i-a supãrat pe membrii executivului local! Acestia, în urma unor verificãri, au constatat, se pare, cã marea majoritate a banilor alocati lunar de Primãria Husi mergeau în procent de peste 75% în salariile cadrelor medicale, nu în calitatea serviciilor gratuite rezervate bãtrânilor. Mai mult, a explicat executivul, când s-a analizat lista cu cei îngrijiti la domiciliu de «Totul pentru Viatã», s-au gãsit si persoane decedate, a spus executivul. O altã neclaritate din activitatea Asociatiei, despre care primarul Jan Ciupilan sustine cã «îl frapeazã» este aceea cã aceasta nu are un contract cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui. «Referitor la sumele restante la aceastã Asociatie, ele se vor primi, în cursul acestei sãptãmâni. Nu au fost bani, pânã acum. Dar am fãcut aceastã diminuare a fondurilor lunare alocate pe viitor la Totul pentru Viatã, deoarece nu mi se pare normal ca 75% din banii care se dau, pentru ca Asociatia sã îi foloseascã la îngrijirea bãtrânilor, sã meargã pe salarii. Nu mi se pare normal. Nu doar acesta este motivul, dar acesta este unul din ele. Iar un alt motiv care mã frapeazã pe mine personal, este cã dacã totul merge atât de bine la Asociatia asta, nu înteleg de ce nu s-a fãcut un contract legal cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate», a declarat Jan Ciupilan, primarul Husului.

Printre bãtrânii îngrijiti la domiciliu, s-a gãsit.. si un mort!

Fostul primar Tudor Stafie a vrut sã justifice observatiile legate de « Totul pentru Viatã », în calitatea sa de presedinte, inclusiv faptul cã în evidenta bolnavilor îngrijiti, s-a depistat chiar si... decedati! “S-au spus de fapt, cã ar fi mai multi decedati, dar, am verificat, si este numai un decedat“, s-a scuzat Stafie, fãrã a explica si modul în care s-a strecurat “greseala“ în actele oficiale. Aceasta a mai spus cã activitatea de la “Totul pentru Viatã“ este una eficient, beneficã orasului si cã, în ciuda acestor, aspecte, merge foarte bine, având chiar si integrãri în diferite programe nationale. “Sigur cã diminuarea sumei care va ajunge lunar la Totul pentru Viatã ne va afecta, dar.. asta este », a acceptat fost primar.

Surorile Sãracilor, lãudate!

LA POLUL OPUS! Dacã Asociatia “Totul pentur Viatã“ a fost.. pedepsitã pentru unele probleme din activitate, organizatiei umanitare catolice a “Surorilor Sãracilor“ Husi i s-a majorat sumele alocate lunar de executivul local. Motivele care au fãcut ca reprezentantele cultului catolic sã se bucure de aprecierea edililor au fost explicate succint de primarul Ciupilan: «Vreau sã vã spun cã Surorile Franciscane, de ceva vreme, s-au angajat, pe lângã alte activitãti pe care le au, sã gãzduiascã Grãdinita nr. 8, a cãrei sediu trebuie refãcut total. Am primit bani pentru asta si Surorile Franciscane ne-au ajutat cu gãzduirea copiilor, a întregii activitãti a Grãdinitei. Nu este un lucru simplu. Noi le dãdeam câte 10 milioane de lei vechi lunar, dar acum le-am majorat suma, pentru ca sã se acopere o serie de cheltuieli suplimentare», a declarat primarul Husului.

Sursa: Adevarul de Vaslui

1 comentarii:

Anonim spunea...

misto imbunatatirea site-ului