miercuri, noiembrie 19, 2008

Tudora Veselu, o femeie între mai multi candidati!


tudora_veselu.jpgLUPTÃTOARE În lupta electoralã din Colegiu 2 Senat, Husi - Murgeni nu doar bãrbatii îsi disputã voturile electorilor, ci si o femeie vrea sã îi convingã pe oameni cã poate sã reprezinte cu succes zona în Parlamentul României! Este vorba despre avocata Tudora Veselu, membrã PRM, care a intrat în cursa electoralã, mizând pe întelepciunea miilor de votanti.

MESAJ „Pentru mine, ca avocat, ca apãrãtor al legii si corectitudinii, ca om si cetãtean al judetului Vaslui, reprezentarea Colegiului Husi în Parlamentul României ar fi, înainte de toate, cea mai mare responsabilitate pe care dumneavoastrã, alegãtorii, ati putea sã mi-o încredintati. Husul, Murgeniul si 30 de comune vor avea, prin mine, un garant al legalitãtii acolo, la Bucuresti. Dacã pentru Husi, orasul unde locuiesc, lucrurile par sã se miste putin în sensul bun, însã nu atât cât ar trebui, pentru cele 30 de comune nimeni, în 18 ani de democratie, nu a facut ceva cu adevãrat important. Acesta este adevãrul: satele vasluiene au fost lãsate în paraginã. Oamenii trãiesc greu, din ajutorul social, din pensii mici; merg pe drumuri pline de noroaie, iar copiii ajung cu greu la liceu sau la o facultate. Trãim totusi în anul 2008, când tara noastrã, România, ar trebui sã fie o tarã cu norme si principii europene. La noi, însã, sãrãcia e la ea acasã. În orice comunã te-ai duce, cã este Duda Epureni, Arsura, Drânceni, Stãnilesti, Lunca Banului, Vetrisoaia, Berezeni, Fãlciu, Bunesti - Averesti, Murgeni, Blagesti, Mãlusteni, Viisoara, Dodesti, Gãgesti, Suletea, Epureni, Banca, Rosiesti, Vutcani, Albesti, Hoceni, Dimitrie Cantemir, Pãdureni, Oltenesti, Cretesti, Tãtãrãni, Botesti, Costesti, Bogdãnesti sau Bogdanita - fiecare din ele mai are mult pânã sã ajunã la un standard de viatã european, civilizat“, a precizat Tudora Veselu, candidatã în Colegiul 2 Senat Husi - Murgeni.

„Sunt un om care apreciez si recunosc acolo unde se face treabã serioasã“

PROBLEME Tudora Veselu a strãbãtut orasele si comunele din întreg Colegiu si, cel putin la sate, a vãzut cât de greu o duc acesti oameni. „Drumurile sunt într-o stare deplorabilã! Cu greu se face legãtura între satele componente, dar si între resedinta de comunã si orasul cel mai apropiat. Cele mai multe localitãti nu beneficiazã nici la momentul acesta de aductiune de apã potabilã, apa de bãut fiind cãratã tot cu gãleata, din cele câteva fântâni vechi de zeci de ani. Vreau sã mentionez cã sunt câteva comune care deja au sisteme de aductiune a apei potabile. Gratie unor proiecte ale primarilor gospodari. Ele pot fi exemplu pentru ceilalti. Mai sunt localitãti în care clãdirile scolilor si ale grãdinitelor trebuiesc refãcute din temelii, chiar dacã apreciez cã unii dintre primari au adus fonduri pentru construirea de scoli noi. Aici as enumera Pãdureniul,Vetrisoaia, Drânceniul, etc. Sunt un om care apreciez si recunosc acolo unde se face treabã serioasã, dar si spun lucrurilor pe nume acolo unde se lasã totul în paraginã. O alta problemã gravã cu care se confruntã satele vasluiene este cea care tine de asistenta medicalã! Am vãzut bãtrâni si pãrinti cu copii în brate, care vin, bietii de ei, de la zeci de kilometri depãrtare, cu autobuzul, pentru o simplã consultatie. De ce sã nu aibã în sat un medic, o asistentã medicalã, care sã fie alãturi de ei tot timpul?! Nu existã farmacii în fiecare sat, iar pentru câteva pastile, sãtenii trebuie sã facã iarasi drumul la oras, cu autobuzul. Acestea sunt problemele reale, oameni buni! Cam de aici trebuie sã incepem rezolvarea lor“, le transmite avocata Tudora Veselu, alegãtorilor.

Murgeniul, o prioritate pentru senatoarea Veselu!

Tudora Veselu a spus cã pe lista sa de prioritãti se aflã orasul Murgeni. „Am fost la Murgeni si acolo se poate spune cã este cu adevãrat un dezastru. Cred cã se poate spune cã spre acea zonã niciun conducãtor al judetului sau niciun parlamentar vasluian nu si-a îndreptat privirea si interesul vreodatã. Se spune doar cã acolo, la Murgeni, existã o comunitate de rromi si atât. Eu spun cã e rea gândirea asta. La Murgeni este o comunitate de cetãteni ai României, care trãiesc în cele mai grele conditii. Eu vreau ca, în cazul în care voi fi aleasã senator, sã contribui la dezvoltarea acestei zone a Vasluiului, luptând în mod egal pentru binele Murgeniului, ca si pentru cel al Husului sau comunelor din Colegiu. Existã solutii, sunt bani de la Guvern sau din fonduri europene. Trebuie doar o chibzuire atentã a banului public si idei de proiecte foarte bune, competitive, care sã aducã bani în judet“, a spus Tudora Veselu.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: