vineri, noiembrie 28, 2008

Concesionãri într-o veselie la Husi


liviu_iacob.jpgCOMICI Sedintã veselã ieri, la Consiliul Local Husi, unde pe parcursul a douã ore consilierii locali au avut de discutat 29 proiecte de hotãrâre, concesionãri si închirieri de teren intravilan, în marea lor majoritate. Cum edilul Iacob a pãrut mai animat ca oricãnd, sedinta a cãpãtat, datoritã interventiilor insistente ale acestuia, o notã «de suetã», dupã cum a sesizat însãsi presedinta întrunirii, Georgeta Giosu.

HAZLIU Proiectele de hotãrâre care vizezã închirieri si concesionãri de terenuri intravilane au devenit subiecte destul de.. amuzante pentru alesii huseni, de vreme ce ultima sedintã de Consiliu Local, desfãsuratã ieri, în sala mare a Primãriei, a stat sub semnul ilaritãtii. Edilii s-au tachinat unii pe altii pe tema alegerilor de duminicã, a convingerilor politice, s-au distrat la remarcile unora si la replicile altora, votând repede toate proiectele de hotãrâre. Cel care si-a dat în petec la aceastã întrunire a fost consilierul Iacob Liviu, care, la orice proiect initiat de executiv, ridica grãbit mâna sã facã un comentariu. «Aici nu e bine formulat... Aici nu e corect si nu e logic formulat», a intervenit edilul, pe tonuri comice, tachinând astfel executivul, care nu prea i-a gustat glumele. “Domnule conslier Iacob, eu cred cã dumneavoastrã cam cãutati nod în papurã, asa cred eu. Ba nu vã place cum e enuntul acela, ba nu vã place exprimarea aceea, dar ce se întântâmplã?! Vã rog sã nu transformati sedinta înr-o suetã», a cerut, vehement, presedinta de sedintã, profesoara Giosu.

«Smecheriile s-au fãcut în mandatul trecut»

REPLICI Când a vrut sã devinã serios, lãsându-se de glume, Iacob a început sã spunã «prostii»! “Eu cred cã modul în care ati enuntat acest proiect de hotãrâre este unul cu subînteles. Îi concesionati acestuia, desi aici în Consiliu Local, noi am decis sã nu mai dãm pãmânt pe degeaba nimãnui. Noi trebuie sã analizãm. Eu cred cã aici e o smecherie la mijloc“, a spus Iacob, aluziv. Primarul Ciupilan nu l-a rãbdat si s-a rãstit la alesul excesiv de bine dispus: “Domnule Iacob, vorbiti prostii. Cititi materialul si nu vorbiti aiurea. Smecheriile sunt în mandatul trecut, dacã le cãutãm, când erati la putere. Acum nu se mai fac smecherii“, a spus Jan Ciupilan. Spre surpinderea tutoror, Iacob si-a cerut scuze si a spus cã îsi retrage cuvântul «smecherie». Pânã la urmã, s-au votat majoritatea proiectelor, în finalul întâlnirii, primarul Ciupilan adresând o invitatie tuturor conslierilor locali de a fi prezenti pe 1 Decembrie în Parcul Rodina, pentru a participa la evenimentele Zilei Nationale.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: