miercuri, noiembrie 26, 2008

Turism la Husi

Putem spune ca turismul husean se afla la inceputuri si este strans legat de traditia cultivarii vitei de vie de catre majoritatea locuitorilor, rezultand de aici oportunitatea de a petrece un sejur de vis in in gospodaria unor podgoreni. Acet sejur va ofera posibilitatea de participare activa la intreagul "ritual" (pregatirea butoaielor, cules, zdrobit, tras manual la teasc, etc.) de obtinere a vinurilor in conditii naturale, de degustare a unor vinuri de casa si a mancarurilor traditionale moldovenesti si chiar sa invatati cantul si dansul autentic muldovenesc impreuna cu maestrii Valerica Petraru si Virginel Solomon..

Vinuri alese specifice zonei (Busuioaca de Bohotin - Husi, Zghihara, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Aligote, Muscat otonel, Feteasca neagra, etc) pot fi degustate intr-un cadru deosebit inconjurat de vii, la vinoteca Grupului Scolar Agricol "Dimitrie Cantemir". Pe langa aceasta forma de turism, in ultimii ani a luat amploare si turismul religios - pelerinajul, Episcopia Husilor fiind lacasul unde se afla moastele sfintei Chiriachi protectoarea urbei. "Castelul dintre vii" si Hotelul "Cantemir" isi pun la dispozitie serviciile celor dornici sa poposeasca in targul Husilor.

Foarte aproape de Husi, in satul Averesti poata fi vizitata vechea crama boiereasca unde pot fi degustate vinuri specifice zonei.

Sursa: husi.ro

0 comentarii: