sâmbătă, noiembrie 22, 2008

Cãciulã, scoate asfaltul!


cabana_caciula5634.jpgFURÃ DE LA HUSENI. Afaceristul husean Aurel Cãciulã, prins cu musca pe cãciulã. Fãrã nicio jenã, afaceristul de la Vasea SRL a transportat mai multe masini cu bucãti de asfalt, de pe strãzile Husului la vila sa din pãdurea Dobrina. În afacere sunt implicati o serie de colegi de partid de-ai lui Cãciulã, printre care si fostul sef al ALOFM Husi, Ion Armanu. Cabana lui Cãciulã este des vizitatã de oamenii de afaceri din oras, fiind un „punct strategic“ în zona Dobrina.

Cu asfaltul plãtit din greu de contribuabilii Husului, Cãciulã a „pavat“ aleea care duce la vila sa de protocol. în timp ce mii de huseni înoatã în noroaie, Aurel Cãciulã si-a „tras“ masini cu bucãti de asfalt din oras, pentru vila sa din pãdurea Dobrina. Cum a fost posibil?, s-au întrebat husenii, cei care ne-au sesizat ilegalitatea. Rãspunsul este foarte simplu: de foarte multe ori, amicii lui Cãciulã, oameni de afaceri sau colegi de partid, merg la un grãtar si un vin bun la vila lui Cãciulã. Cum, majoritatea celor vin la petrecerile afaceristului conduc masini scumpe, e de la sine înteles cã trebuia un drum mai bun, ca sã nu se hurducãie prea tare invitatii afaceristului. Zis si fãcut. Cu asfaltul scos de pe strãzile Husului, pe care Cãciulã nu a plãtit mai nimic, s-a realizat o alee extrem de atrãgãtoare, în timp ce oamenii de pe strãzi ca Mos Ion Roatã, din cartierul Corni, nu stiu cum sã mai scape de noroaie. Întrebat despre aleea asfaltatã spre vila sa, Cãciulã minte cu nerusinare: „Nu e adevãrat, dl. Armanu a cãrat masinile de asfalt. Ce, eu mã uit în curtea sa?“.

De luni de zile, „sfântul“ afacerist Cãciulã îsi bate joc de lege si de concetãtenii sãi, subtilizând zeci de masini cu bucãti de asfalt rezultat de la lucrãrile de reabilitare a sistemului de apã-canal din oras. Ultima sa gãselnitã se cheamã furt din avutul public si este legat de modul în care aleea cãtre cabana familiei Cãciulã a fost „pietruitã“ cu bucãti de asfalt, în timp ce mii de locuitori ai Husului se gândesc cu groazã la ploile care vor veni peste strãzile lor de pãmânt. Pentru a face „lucrarea“, Cãciulã a contactat unul dintre vecini, pe fostul sef al Agentiei Locale a Fortei de Muncã Husi, Ion Armanu. Acesta are o cabanã în vecinãtate si era acoperirea perfectã pentru Cãciulã and comp. Asa se face cã, de câteva sãptãmâni, zeci de masini cu bucãti de asfalt de pe strãzile Husului au fost aduse pe aleea care duce spre vila de protocol a lui Cãciulã.

Armanu, un pesedist cumsecade

Armanu sustine, oricine l-ar întreba de asfalt, cã e al sãu, cã l-a adus din Husi de capul lui si cã a plãtit niste muncitori sã care materialele de constructii cu, atentie!, masina de la Goscomloc Husi. Ceea ce frapeazã la minciunile lui Armanu este cã acesta sustine pânã în pânzele albe cã este singurul vinovat si cã „asfaltarea“drumului comun spre cabana sa si vila de protocol a lui Cãciulã a pornit de la o idee a sa. În realitate, Armanu, ca fost director la ALOFM Husi, membru de bazã al PSD Husi, îl acoperã pe vecinul sãu de proprietate, Aurel Cãciulã. „Stiu ce vreti sã spuneti, însã vã spun cum stau treburile: am adus mai multe masini de asfalt fãcut bucãti de la Motoc, unde am avut o serã, pe care am vândut-o cu ceva timp în urmã. Era o proprietate de-a mea, care avea mult asfalt din acesta fãcut bucãti, se vede si dupã culoare, cã e mai alb. în privinta bucãtilor de asfalt, tot orasul e plin de astfel de materiale, asa cã am vorbit cu bãietii si au adus si ei acolo 1-2 masini. Am adus bucãtile de asfalt pe aleea pânã la vila mea“, minte pesedistul Armanu. Acesta a recunoscut cã masinile care au adus asfaltul sunt de la Goscomloc, de parcã societatea de gospodãrire comunalã a Husului ar fi la dispozitia lui Cãciulã si a lui Armanu...

asfalt_caciula.jpgCum se tes minciunile peste Dobrina...

Suntem în posesia unor informatii exacte: bucãtile de asfalt au fost montate, bucatã cu bucatã, de cãtre muncitorii de la Electro-Sanit, firma lui Aurel Cãciulã. Dupã cum se vede în imaginile trimise pe adresa redactiei noastre de un husean revoltat, unul dintre muncitorii care lucreazã pe drum si aseazã cu migalã covorul de bucãti de asfalt are pe salopetã însemnele firmei lui Cãciulã. Cu toate cã au fost prinsi asupra faptului, pesedistii de vazã ai Husului continuã sã mintã cu nerusinare. „Domnule, nu e adevãrat, nu sunt muncitori de la firma dlui Cãciulã, sunt zilieri, i-am împãcat eu pentru lucrare. Dl. Cãciulã nu are niciun amestec în treaba asta, asfaltul este pânã la curtea mea, Cãciulã e mai departe de mine, cam la 1 km. Le-am dat 300 de mii de lei pe zi, plus un pachet de tigãri“, îsi continuã „povestirea“ Ion Armanu. L-am întrebat si pe Aurel Cãciulã ce rol are în „asfaltarea“ drumului cãtre vila sa de protocol. „Masinile pe care le-ati vãzut duc asfalt în curtea dlui Armanu, nu la mine. Confundati curtea mea cu curtea dlui Armanu. Le-am vãzut si eu cã vin pe acolo, dar nu am nicio treabã, asa cã nu am întrebat de unde e. De ce sã mã intereseze ce e în curtea altcuiva, ce, pe altul îl intereseazã ce în curtea mea? Dacã voiam, plãteam câteva masini de pietris si nu mai era nicio discutie, dar nu sunt vinovat“, a spus Aurel Cãciulã, „autorul“ subtilizãrii asfaltului din Husi.

„N-am tinut sã ajung deputat“

Cel care e corect, devine prost. N-am tinut si nu tin sã ajung deputat, întelegeti? Partidul a insistat sã candidez pentru functia asta, desi eu am crezut cã voi fi lãsat sã-mi continui afacerile. Eu nici mãcar nu sunt de acord cu faptul cã s-au pus bucãtile acelea de asfalt, mi se pare o prostie. Întrebati-l mai multe pe dl. Armanu, e terenul lui, e curtea lui, nu a mea“ - Aurel Cãciulã, afacerist Husi

Un consilier local care gireazã golãnii!?

Aurel Cãciulã recunoaste, nonsalant, cã a vãzut cum era cãrat asfaltul din Husi si adus pe aleea pe care trece si masina sa, dar nu i-a pãsat prea mult. Folosindu-se de principiul „Nu-mi pasã de curtea altuia, îmi pasã de a mea“, Cãciulã uitã un lucru: în iunie 2008, a fost ales de mii de huseni sã le reprezinte interesele. A ajuns consilier local pe spinarea celor pe care acum îi dispretuieste si cãrora le furã pânã si o brumã de asfalt, cu care s-ar fi putut pava alte strãzi de pãmânt ale orasului. Cu ce obraz poate iesi în lume Aurel Cãciulã, când stie cã gireazã, în calitate de consilier local, hotiile din avutul public? Cum poate merge în fata oamenilor sã cearã sã fie votat, când singurul sãu interes este de a-si face cât mai bun drumul spre vila de protocol, fãrã sã-i pese de restul concetãtenilor sãi? Întrebãri grele, cãrora Cãciulã nu are cum sã le dea vreun rãspuns. Cu sigurantã, însã, se va duce pe strãzile amãrâte ale Husului si va cere sã fie votat, ca un mare „gospodar“ ce este...

Cine pãzeste averea Husului?

Dincolo de tot acest scandal, rãmân o serie de întrebãri la care asteptãm un rãspuns de la cei autorizati s-o facã. Chiar nu mai este nimeni care sã aibã grijã de averea husenilor? Este o întrebare pe care ne-au adresat-o mai multi huseni, care au vãzut cum masinile cu asfalt sunt cãrate spre vila de protocol a familiei Cãciulã. Cum se poate ca asfaltul plãtit cu bani grei de locuitorii orasului, care ar putea sã-si gãseascã o întrebuintare mai bunã, este luat de pe stradã de cãtre oricine (mai ales, de cãtre cei de la PSD)? Nu vede nimeni cum astfel de valori dispar din locurile publice? Ciudat, foarte ciudat. Este interesant de stiut cam câti huseni si-au permis sã fure - pentru cã asa se numeste gestul celor care fac astfel de fapte - asfaltul rezultat din spargerea strãzilor. Probabil, niciunul, în afarã de Aurel Cãciulã.

Vedeti imagini cu muncitorii lui Cãciulã, care pun asfaltul husenilor pe drumul spre cabana sa.


ilegal


Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: