marți, noiembrie 11, 2008

Le cade casa în cap!

NECAZ ... Li s-a promis de luni de zile cã vor primi un ajutor de urgentã pentru a-si repara casa care abia stã sã cadã, însã nimeni dintre responsabilii cu cazurile sociale ale urbei nu le-a mai dat vreun semn!

DORINTÃ Sunt necãjiti si spun cã singuri nu se pot ajuta prea mult! Au doi copii, iar Aurora, mama celor mici, este bolnavã si de aceea nu munceste nicãieri. Baza familiei rãmâne tatãl, care presteazã în folosul comunitãtii, pe bani foarte putini, în cadrul programului de ocupare temporarã a fortei de muncã. Banii niciodatã nu le ajung, iar fetitele de 8 si 6 ani doar uneori au parte de dulciuri sau jucãrii. Chiar si asa, micutele au învãtat auzind de la pãrintii lor cã nu aceasta este marea lor problemã, ci... casa! «Casa se cam dãrâmã. În spate s-a mai dãrâmat un pic. Mama zice cã trebuie sã ne ajute de la Primãrie. Odatã, am auzit si noi cum scârtia în pod. E veche casa si odatã mama a spus cã s-ar putea sã cadã“, povesteste Andreea, copila de 8 ani, ale cãrei vorbe chibzuite par spus de un om mare. Drama lor a început în urmã cu doi ani, când o ploaie mai întetitã a fãcut ca zidurile din lut ale casei bãtrânesti sã se dãrâme pe alocuri. De atunci locuinta a devenit nesigurã.

„Vine iarna si cred cã la o zãpadã mai mare, cade acoperisul“

TEMERI “Nu avem posibilitatea. Suntem tineri, este adevãrat, dar eu sunt bolnavã si bãrbatul meu munceste la legea 76. Nu avem bani aproape nici de mâncare zi de zi, iar materialele de constructii sunt foarte scumpe. Si mai avem si doi copii, care se duc la scoalã, la grãdinitã. Puteti sã întrebati vecinii cã suntem curati, cuminti. Adicã ne vedem de traba noastrã. Fetele mele curate se duc la scoalã, la grãdinitã si chiar le laudã doamnele pentru asta. Dar casa e problema. Ne temem cã într-o zi casa va cãdea pe noi. Ne-am fãcut dosar la primãrie si ne-au spus cã ne vor da bani de reparatii, dar nimic. Vine iarna si cred cã la o zãpadã mai mare, cade acoperisul cu totul», a spus Aurora Amarandei.

„Sã-i ajutãm mãcar de mila celor doi copii cuminti si buni“

Rita Rotaru, coordonatoarea aosciatiei umanitare, centru de zi, « Star of Hope», acolo unde Andreea merge dupã ore pentru a-si face lectiile, si-a spus si ea punctul de vedere în acest caz. “Meritã ajutati din toatã inima. Avem multi copii din familii problemã, dar la familia aceasta am apreciat enom modul în care se implicã în educatia copiilor. Andreea este un copil cu mult bun simt, curat si inteligent. Sunt care poate au conditii, dar nu sunt atât de seriosi ca ea. Dacã Primãria poate sã îi ajute cumva, sã o facã fie si numai de dragul copiilor acestora, care chiar meritã sã aibã un viitor mai bun, conditii mai bune », a declarat asistenta socialã Rita Rotaru.

0 comentarii: