sâmbătă, noiembrie 08, 2008

Datorii record la Goscomloc Husi

DRAMATIC Sãrãcia sau lipsa de bun simt a unor huseni a atins, în aceste zile, o cotã alarmantã pentru autoritãtile locale: 32 de miliarde de lei vechi este datoria pe care unii locuitori ai municipiului Husi au acumulat-o în total „la întretinere“, debitul paralizând, practic, activitatea Goscomlocului.

Conducerea societãtii are deja pe masã titluri executorii pentru unii datornici si s-a decis sã le punã în aplicare. Dupã ultimele avertismente, se pare cã debitorii îsi vor pierde locuintele. Cea mai gravã situatie se înregistreazã la un bloc (27) de pe strada „Aleea Scolii“, scara D, unde datoria fãcutã doar de 4 dintre beneficiari este de peste 395 de milioane de lei vechi.

DATORII Goscomloc Husi se pare cã a ajuns la sapã de lemn, iar motivul principal nu este altul decât sumele imense rãmase neîncasate de la beneficiarii locali ai serviciilor societãtii, care, în total, au ajuns la valoarea de 32 de miliarde de lei! Ieri, conducerea a trimis ultimele avertismente cãtre datornici, însã este putin probabil ca cei mai „importanti“ rãu-platnici sã ducã la casierie, în primele zile ale sãptãmânii viitoare, sume ce depãsesc uneori cu mult 100 de milioane de lei vechi. Centralizarea datelor ce tin de fiecare datornic în parte a scos la ivealã faptul cã beneficiarii a 4 blocuri de pe strãzile „Eroilor“ (nr. 4), „Aleea Scolii“ (nr. 27) si „Florilor“ (nr. 22) sunt plasati în fruntea acestui top nedorit al rau-platnicilor.

Un singur husean a fãcut datorii la Goscomloc de peste 195 milioane de lei vechi!

TOP Fie cã sunt împovãrati de sãrãcie, fie cã au neglijat cheltuielile la „întretinere“, unii locatari ai blocurilor din Husi au ajuns sã aibã de platã cãtre Goscomloc sume greu de achitat în termen de câteva zile. Primul datornic al orasului este Ioan P., de pe strada Eroilor, ce are de plãtit nu mai putin decât 195.749.400 lei vechi, în contul serviciilor de apã, canal, etc, primite de la Goscomloc. Este urmat de o huseancã Silvia R., de pe strada „Aleea Scolii“, care a reusit sã acumuleze datorii în valoare de 167.842.400 lei vechi. Si pe strada Eroilor existã un beneficiar, Vasile G., care nu a avut bani ori poate “a uitat“ sã îsi plãteascã întretinerea de ceva vreme, ajungând sã fie somat sã dea urgent suma de 124.175.400 lei. În comparatie cu acestia, multimea de datornici care au câte zece, douãzeci de milioane, par de-a dreptul „nevinovati“. Cu toate acestea, inclusiv împotriva lor se vor lua mãsurile legale. Conducerea SC Goscomloc este mai hotãrâtã ca niciodatã sã îsi recupereze banii.

Se anuntã mãsuri drastice!

Neculai Bugeag, directorul unitãtii, a fost deseori acuzat cã este “excesiv de tolerant“ si „milos“ cu datornicii, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care s-a ajuns la asemenea debite. Contactat în cursul zilei de ieri, acesta a confirmat situatia societãtii pe care o conduce si a admis cã de sãptãmâna viitoare va trece la mãsuri extreme, chiar dacã regretã acest lucru. „Datoriile au ajuns pânã la 32 de miliarde de lei si este o sumã uriasã. Nu se mai poate asa! Am avut întelegere cu datornicii, este adevãrat, dar acum s-a terminat. Aceastã sumã de 32 de miliarde de lei vechi apasã foarte greu pe umerii societãtii si suntem în mare crizã. Avem bani, ca dovadã cã este de încasat, însã nu îi putem recupera de la datornici. Nu se mai poate. Ne-am judecat cu o parte si am câstigat. Vom trece în prima fazã la oprirea apei potabile de pe strãzile cu cele mai mari datorii. Dacã nu vor încerca sã îsi achite datoriile, vom trece la executarea silitã, acolo unde avem deja titlul executoriu. Este greu sã scoti oamenii în stradã, înaintea iernii, dar nu avem de ales“, a declarat directorul Neculai Bugeag.

Sursa: Adevarul de Vaslui

5 comentarii:

Liviu Ioan Muresan spunea...

Asta se intimpla peste tot, nu numai in Husi. Din pacate.

Anonim spunea...

e interesant cum domnul asta de conduce Goscomloc se trezeste in fiecare an, la sfarsit, in luna noiembrie -decembrie sa anunte masuri drastice si sa trimita in aceasta perioada plicuri acasa ca-i executa silit si celor care au datorii de 200 de ron. De parca dATORIA DE 200 de ron ar scoate goscomlocul din criza. hoooooo- rusine.

Anonim spunea...

Cand mai dati caldura, ca inghetam? Datorii ca datorii dar caldura este acum pe ordinea de zi.Cum ati putut sa tolerati sa se ajunga la asemenea datorii? Nu ati putut sa ii tineti din scurt pe datornici?

Anonim spunea...

Conducerea de la Goscomloc trebuia demisa de mult dar daca partidul e in tot si in toate ce sa facem?
Directorul e un om de nimic care are numai pipite care le testeaza in pat si ca mascota pe balenuta de Gibanescu in rest betivi si transportatori de hartii inpinsi pe gat de partid.
O societate care de 10 ani a mers in cadere libera din partea proastei conduceri.Pacat ca actionar e Primaria Husi.
Oamenii din Husi stiind ca societatea nu a castigat nici un proces isi permit sa nu plateasca mizeria care curge la robinet la un pret exorbitant.

mihaela spunea...

caldura nu dau ,tevile sunt de 100 de ani ruginite vai de mama lor si au pretentii sa le dai bani cu sacul....eu am avut un incident cu ei...m-am debrabsat de la ei ,mi s-a spart teava de caldura si nu vor sa ia nici o masura ...nu vor sa-mi schimbe tevile(poate nu inteleg notiunea de tevi comune si nu personale)in tot blocul mai sunt 2 persoane care mai au caldura de la ei si ar putea foarte simplu sa taie coloana dar banii din fonduri le revin lor daca nu sunt cheltuiti asa se face ca ei nu rezolva niciodata aceste probleme...ei cred ca o sa ne duca de nas tot timpul si vad ca joaca la intimidare pe banii nostrii...in alte orase nu se intampla asa ceva....sunt tevile lor sa si le intretina ...mie imi cauta tot felul de motive astfel incat sa ma scoate pe mine vinovata....eu stiu digur ca din teava nu am muscat si nici nu m-am catarat pe ea sau nu am facut alte chestii...pacat ca nu iau toti atitudine,probabil daca ar depune mai multi cerere pt schimbarea tevilor nu ar mai avea cum sa comenteze