sâmbătă, ianuarie 10, 2009

Tânãr husean, mort într-un accident în Republica Moldova


TRAGEDII Sirul dramelor din familiile vasluienilor, provocate de accidente rutiere continuã în 2009! Un tânãr husean, în vârstã de numai 31 de ani, si-a gãsit sfârsitul în urma unui cumplit accident de circulatie, petrecut pe o sosea din Republica Moldova, pe data de 2 ianuarie.

Tânãrul a stat în comã profundã urmãtoarele zile într-un spital din raionul Strãseni, fãrã nicio sansã însã. Impresionat de caz, însusi consulul român la Chisinãu a venit la spital, pentru a se interesa de soarta compatriotului sãu. Familia victimei a spus cã ajutorul primit din partea Ambasadei României din tara vecinã, dar si a medicilor spitalului moldovean a fost deosebit, repatrierea trupului neînsufletit fãcându-se fãrã niciun fel de cheltuieli.

PARADOX Un husean angajat la o firmã de transport din Republica Moldova, Trans Ager SRL Chisinãu, sofer profesionist cu peste 10 ani de experientã a ajuns sã îsi piardã viata într-un accident rutier, în care, culmea, nu el se afla la volanul masinii! Îndreptându-se spre locul de muncã, pe data de 2 ianuarie, tânãrul Adrian Gâlcã, a luat din Vama Albita o masinã de ocazie, pentru a ajunge la Chisinãu. Autoturismul era condus de un cetãtean bulgar, care, la aproximativ 40 de kilometri de la iesirea din vama moldoveneascã, a pierdut controlul volanului, neadaptând viteza la conditiile de trafic. Masina s-a rãsturnat, iar între fiarele contorsionate, trupul românului a fost practic strivit. A fost dus la spitalul din Strãseni si în urmãtoarele zile, medicii de acolo au încercat sã îl trezeascã din coma profundã în care ajunsese. “Medicii de la Strãseni au depus tot efortul. Am fost acolo, am vãzut si se vedea pe fata lor cã le pare rãu cã un tânãr moare si nimic nu se poate face. Era prea sfãrâmat“, a spus, îndurerat, tatãl bãiatului, Ion Gâlcã.

Reprezentantii Ambasadei României la Chisinãu si medicii din Strãseni meritã toatã recunostinta!

OAMENI BUNI! Familia lui Adrian relateazã cum Ambasada României la Chisinãu, reprezentatã de ambasadorul Filip Teodorescu si de consulul Ion Nuica, s-a implicat imediat în aceastã situatie: “Domnul consul a venit, s-a interesat de noi. Chiar am fost impresionati. Apoi, la Ambasadã ne-au primit imediat, ne-au încurajat, ne-au fãcut actele în asa fel încât sã nu plãtim nimic. Le multumim foarte mult. Este foarte important, când ai o durere din asta, sã vezi cã cineva îti sare în ajutor“. Acesta a mai spus cã, de asemenea, nu se astepta ca medicii din Strãseni sã fie atât de omenosi. “Nici nu m-am asteptat ca medicii de la spitalul din Strãseni sã se poarte atât de frumos. Au depus eforturi sã-l salveze, dar nu s-a mai putut. Le multumim pentru tot“, a mai spus Ion Gâlcã.

Colegii din Moldova sunt asteptati la înmormânare!

Adrian Gâlcã era cãsãtorit de 10 ani, însã nu avea copii. Era de meserie sofer profesionist si de doi ani lucra la SC Trans Ager Chisinãu. Acolo si-a fãcut multi prieteni printre colegii de muncã. Când au auzit de tragedie, toti cei 30 de colegi au venit la Strãseni, pentru a-l conduce pânã la vama Leuseni. 5 dintre ei, care au avut pasaport, l-au însotit pânã acasã. “Astãzi, toti colegii sunt asteptati la Husi. Dupã ce ne vom mai linisti, vrem sã ne ducem sã ni se arate locul unde s-a petrecut accidentul, sã aprindem o lumânare, sã punem o cruce. Cã mai mult, nu mai avem ce mai face... „, au precizat, cu lacrimi în ochi, pãrintii tânãrului.


Sursa: adevarul de vaslui

0 comentarii: