luni, ianuarie 05, 2009

Revelion de neuitat la Husi

PREMIERÃ Revelion cu folclor, artisti rock de talie internationalã si splendoare de artificii - acestea au fost ingredientele principale ale unui Revelion spectaculos la Husi! Cine a pãrãsit „orasul dintre vii“ pentru destinatii ceva mai exotice unde sã îsi petreacã noaptea dintre ani, a ratat o petrecere publicã asa cum rar se poate vedea la Husi. Spectacolul din Piata Tricolorului a scos în stradã mii de oameni, bucurosi sã petreacã împreunã! De departe, cel mai savurat moment a fost cel al artificiilor de la miezul noptii, care au luminat minute în sir cerul de deasupra orasului, dupã ce numãrãtoarea inversã a vestit venirea lui 2009!

Edililor huseni le-a reusit planul de a organiza un Revelion de exceptie în Piata Tricolorului, la care sã participe cât mai multi localnici, dornici de distractie, de emotii colective, dar si de muzicã bunã! În noaptea dintre ani, mii de huseni au venit la spectacolul surpizã pus la cale de edili. Pe aceeasi scenã au evoluat îndrãgitii artisti ai ansamblului „Trandafir de la Moldova“, care i-au fãcut pe huseni sã danseze în plinã stradã. În premierã, alesii au vrut sã arate cã nu duc lipsã de imaginatie, dacã vor sã regizeze un spectacol „cu staif“ în urbea natalã: alãturi de „Trandafirii“ locali, l-au adus pe irlandezul Tom Ross sã cânte melodii rock celebre, din repertoriul international. Prestatia reputatului chitarist a fost mai mult pe gustul tinerilor, însã de dansat, a dansat toatã lumea! Trupa Hara, care ar fi trebuit sã preia microfonul de la Ross a întârziat, ajungând în Piata Tricolorului când deja petrecãretii se retrãseserã. Organizatorii au luat astfel decizia de a-i duce pe artisti la un restaurant, ca sã nu cânte în frig si fãrã public.

Splendoarea artificiilor a uimit husenii!

ÎNCÂNTATI Nu se stie câti bani au cheltuit edilii pe artificiile de la miezul noptii, dar cert este cã acestea i-au fermecat pe localnici. Minute în sir, pe cerul Husului s-a putut vedea un spectacol impresionant, de luminã si culoare! „N-am mai vãzut artificii atât de frumoase. Poate în alte orase au mai fost, dar la Husi, nu“, spuneau oamenii, încântati de „decorul“ în care si-au desfãcut sticlele cu sampanie.

Primarul Ciupilan, emotionat de multime, a avut probleme cu discursul!

Firesc, cel care a stat în spatele întregului eveniment a fost primarul Jan Ciupilan. Fericit cã este primul edil sef din istoria Husului (mai cu seamã, din cea postdecembristã, n.r) care organizeazã un astfel de Revelion somptuos pentru huseni, primarul s-a emotionat din cale-afarã când a sosit momentul rostirii discursului. Sintetizate, spusele alesului au marcat bucuria trecerii în Noul An, dar si recunostinta publicã fatã de cei care l-au ales. A multumit artistilor de la „Trandafir de la Moldova“, dar si viceprimarului Nicu Ciupilan, pentru cã l-a ajutat la organizarea manifestãrii. Localnicii l-au ovationat si i-au iertat emotiile inerente într-un astfel de context.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: