marți, ianuarie 20, 2009

Ajutor pentru o viatã normalã


octavian_tenu.jpgSOLIDARITATE Octavian, copilul din Husi diagnosticat la doar un an si sapte luni cu hipoacuzie bilateralã (formã profundã) a fost operat si, în prezent, copilul a început, putin câte putin, sã audã ceea ce se întâmplã în jurul sãu. La reusita acestei operatii extrem de costisitoare au contribuit o multime de oameni, care au înteles mesajul disperat al pãrintilor lui Octavian, ce n-ar fi putut sã se descurce singuri cu toate cheltuielile fãcute prin spitale.

Cu banii strânsi de la zeci de persoane care au pus suflet în povestea acestui bãietel, lui Octavian i s-a fãcut un implant cohlear, ce-l va ajuta pe viitor sã îsi dezvolte auzul. În aceste zile, el experimenteazã (în conditii limitate deocamdatã), echipamentul care îi permite sã audã. “Este un lucru extraordinar cã am reusit în timp record sã îi facem operatia asta. Operatia a reusit si el, încet, încet, va auzi. Acum, chiar dacã îl strig, nu îsi dã seama cã vorbim cu el. Nu stie, nu a fost învãtat sã audã. Va învãta asta cu timpul, cu un logoped. Ni s-a spus de la Iasi, cã operatia este 35%, iar munca noastrã si a logopedului, de 65%. Asa cã ne zbatem în continuare ca el sã audã“, explicã Fernando Tenu, tatãl copilului. Acesta a tinut neaparat sã transmitã multumiri tuturor oamenilor care l-au ajutat cu bani pe fiul lor. “Nu am cuvinte sã le multumesc. Sunt o listã întreagã. Nu am crezut cã vom strânge în jur de 10.000 de euro în cel mai scurt timp, aproape 3 luni. Le multumesc foarte mult“, a mai spus tatãl lui Octavian.

Povestea “Copilului care vorbeste cu ochii“, continuã cu bine!

NOROC I s-a mai spus “Copilul care vorbeste cu ochii“, pentru cã în timp ce cuvintele refuzau parcã sã se lase spuse de el, ochii lui Octavian le transmitea celor din jur o multime de lucruri: cã e fericit sau cã vrea sã se joace, cã are nevoie de televizor sau de bratele mamei... S-a constatat însã cã Octavian suferea din nastere de o boalã grea si relativ rarã, hipoacuzie bilateralã (formã profundã), care i-a afectat auzul si implicit vorbirea. Pãrintii au înteles destul de târziu cã bãiatul este putin mai deosebit decât ceilalti, iar primul semn a fost acela cã nu putea sã meargã. S-a început seria consultãrilor la diferiti medici, iar sperantele de refacere au fost limitate, la început. Se pare cã la nivelul Husului mai sunt 5 astfel de copii, cu vârsta sub 4 ani, suferinzi de hipoacuzie bilateralã, care au nevoie de ajutor. Datoritã eforturilor pãrintilor, dar si al solidaritãtii husenilor, Octavian a avut norocul sã primeascã banii necesari pentru operatia de care a depins, practic, viata lui normalã de aici înainte.


Sursa: Adevarul de Vaslui

1 comentarii:

Anonim spunea...

omul nostru a reusit in aceeasi perioada cu operatia, sa achizitioneze si un opel astra un model aproape nou. bafta. cum se zice acum: acolo sunt baniii dumneavoastra.