miercuri, ianuarie 14, 2009

Noroiul cel de toate zilele!

cartierul_dacia_husi.jpgÎN NOROI! Locuitorii cartierului “Dacia“ n-au scãpat de traiul în noroaie, chiar dacã, în preajma sãrbãtorilor de iarnã, alesii s-au apucat sã investeascã în aceastã zonã, punând borduri pe marginea strãzilor.

În urmã cu câteva zile, o masinã a Serviciului de Ambulantã a avut nevoie de ajutor sã iasã de pe strãzile cartierului husean Dacia, iar în situatii asemãnãtoare nimeresc zi de zi, marea majoritate a masinilor care au treacãt prin aceastã zonã. Cetãtenii nemultumiti fac de ani de zile sesizãri la Primãrie, pentru a se investi în infrastructura noului cartier, însã abia în 2008 s-a fãcut o oarecare “miscare“ în acest sens. Edilii au ordonat sã se punã borduri la fiecare stradã, sperând pesemne cã, pãsind pe ele, cetãtenii sã se fereascã de noroi. Din pãcate însã, bordurile sunt prea înguste, iar încercarea oamenilor de a pãsi pe ele, presupune o echilibristicã greu de realizat... fãrã antrenament! “Înainte de sãrbãtori au pus borduri, dar nu am înteles de ce le-au pus, dacã tot nu au fãcut strada. Mai e putin si le acoperã noroiul si pe ele. Uitati-vã cum mergem noi cu cizme! S-a topit zãpada si glodul e peste tot. Nu avem cum sã mergem pe borduri, cã riscãm sã cãdem. Ieri sau alaltãieri a venit o masinã de la Salvare si s-a împotmolit. Unii au masini personale si tot asa, rãmân în glod“, a declarat Constantin Cretu, 31 de ani.

Ei spun cã vor moderniza si “Dacia“!

PROMISIUNI Executivul a sustinut adesea cã are în plan modernizarea cartierului “Dacia“, iar punerea bordurilor ar putea însemna un prim început. În “Strategia de dezvoltare localã a municipiului Husi“ pentru perioada programaticã 2007 - 2013“, edilii nu si-au trecut în mod special modernizarea infrastructurii acestui cartier, dar s-au angajat ca în perioada 2009 - 2011, toate strãzile din Husi sã fie la standarde civilizate. Despre bani, alesii sustin cã îi vor obtine prin Programul Operational Regional si de la bugetul de stat.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: