vineri, noiembrie 20, 2009

Rudele lui Romicã Lorent scoase din lista presedintilor sectiilor de votare

stafie_lorent.jpgIeri, Biroul Electoral Judetean(BEJ) Vaslui, cu majoritate de voturi, a eliminat din lista presedintilor sectiilor de votare pe Merisor Jalbã, cumnatul lui Lorent, Daniela Popicã, cumnata aceluiasi sef local al PD-L si pe Iacob Claudiu Florian, fiul lui Ion Iacob, consilier local PD-L din Husi, pe motiv cã acestia sunt democrat-liberali

Ieri, BEJ Vaslui a aprobat în unanimitate contestatiile depuse de reprezentantii PSD Vaslui prin care acestia puneau în vedere faptul cã unii presedinti ai sectiilor de votare si loctiitori ai acestora sunt membri ai PD-L si cereau înlãturarea acestora. Mai mult s-a pus în vedere si faptul cã trei persoane sunt rude ai unor reprezentanti locali ai PD-L. În primul rând este vorba despre Merisor Jalbã, actualul director adjunct al Directiei Agricole si de Dezvoltare Ruralã Vaslui si cumnatul lui Romicã Lorent, presedintele PD-L Husi, care, prin tragerea la sorti, fusese desemnat ca presedinte al sectiei de votare nr. 96. Motivul a fost, bineînteles, faptul cã directorul adjunct este membru PD-L. În aceeasi situatie se aflã si Daniela Popicã, cumnata lui Romicã Lorent, si, dupã câte se pare, membrã PD-L, care a obtinut tot în urma tragerii la sorti functia de presedinte la sectia de votare nr.93. În aceeasi situatie s-a gãsit si Iacob Claudiu Florian, fiul lui Ion Iacob, consilier local din partea PD-L ajuns loctiitor al presedintelui sectiei de votare nr. 95.

“Se doreste vicierea alegerilor”

“Noi am contestat întrega procedurã de desemnare a presedintilor pentru cã modul în care prefectul Iftimoaei a întocmit listele cu propuneri a fãcut inoperantã tragerea la sorti. Pur si simplu aveau un singur candidat pentru unele sectii de votare. Pãi cine sã iasã dacã nu acea persoanã?! Scopul este simplu: se doreste vicierea alegerilor. Referitor la situatia de ieri, iatã cã am demonstrat cã oamenii aceia nu au ce cãuta acolo! Si o vom face în continuare cu alte persoane!”, a declarat Dumitru Buzatu, presedintele Organizatiei Judetene a PSD Vaslui.


Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: