miercuri, noiembrie 25, 2009

Puciul lui Dan Marian

dragos_iftime_dan_marian4173.jpgIncredibil dar foarte adevãrat. Dan Marian a ajuns presedintele PD-L Vaslui. Manevra poartã semnãtura prietenului de la Neamt, Gheorghe Stefan.

Unul dintre cei mai vechi democrati, deputatul Dragos Iftime, a fost înlãturat din functia de presedinte, tocmai de cãtre individul pe care-l “oplosise” în functia de prim-vicepresedinte. Deputatul trãdãtor-independent Dan Marian, ajutat de un alt fost liberal, primarul Gheorghe Stefan, au pus la cale debarcarea din functie a lui Iftime. Desi “Pinalty” a fost umilit în judetul sãu de cãtre PSD, acesta si-a permis sã-l atace pe Iftime pentru rezultatele slabe de la alegeri în judetul Vaslui! Culmea, tot de ieri, Gheorghe Stefan nu se mai ocupã de coordonarea organizatiilor PD-L din Moldova, în locul sãu fiind numit Radu Berceanu.

Anuntul schimbãrii deputatului Iftime a fost fãcut de Gheorghe Stefan, coordonatorul zonal care rãspunde si de portocalii din Vaslui. De fapt, fost coordonator, pentru cã, de ieri, de zona Moldovei se ocupã un democrat veritabil, Radu Berceanu. Pinalty a semnat schimbarea din functie, decizia finalã urmând a fi luatã, în cursul zilei de joi, la sedinta Biroul Central al PD-L. Interesant este cã, acelasi Pinalty este vinovat de esecul de la alegerile din Neamt, unde Mircea Geoanã a primit cu 15.000 mai multe voturi decât Traian Bãsescu.

Ce-l recomandã pe Dan Marian?

În ceea ce-l priveste pe Marian, acesta a obtinut cele mai proaste rezultate din istoria PD-L, în colegiul Husi, unde este deputat. La Berezeni, pesedistii i-au administrat un scor incredibil: PSD - 1178 de voturi, PD-L - 278 de voturi. La Bunesti Averesti, PSD a obtinut 690 de voturi, în timp ce Dan Marian si PD-L au reusit sã strângã abia 215 voturi, de trei ori mai putin. La fel, în comuna Fãlciu PSD a strâns 1061 de voturi, iar PSD doar 619. Cum poate sã se laude cã poate aduce rezultate pentru PD-L, ca presedinte, când nu a reusit în colegiul sãu sã convingã lumea sã-l voteze pe Traian Bãsescu? Greu de înteles. Auzind vestea schimbãrii lui Iftime, unul din liderii judeteni ai PSD nu s-a putut abtine: “Dumnezeu e mare si bun! Credeam cã va fi mai greu sã câstigãm în turul II, însã acum, cu Marian în frunte, avem toate sansele”.

Revolutie în rândul democratilor vasluieni

Auzind vestea “cea mare” foarte multi democrati din judet (democrati adevãrati nu ca Dan Marian) s-au arãtat extrem de supãrati. Primari si alti membri cu functie din partid sunt hotãrâti sã meargã mâine la Bucuresti pentru a protesta împotriva numirii lui Dan Marian în functia de presedinte. În replicã, Dan Marian vrea astãzi sã convoace o adunare prin care sã convingã pe cei mai importanti portocalii din judet cã el e omul potrivit

Dan Marian s-a fãcut de râs cu primarii dalmatieni

Dupã ce a fãcut mare tãrãboi cu zestrea sa liberalã, adicã cei aproximativ 20 de primari liberali care l-au urmat, rezultatele alegerilor n-au confirmat entuziastmul de acum câteva luni. Cu douã exceptii, în comunele conduse de primarii dalmatieni n-au câstigat nici pedelistii , nici liberalii, ci pesedistii. Concluzia e simplã: Dan Marian a întãrit stânga! Si continuã sã o întãreascã! În aceste conditii, numirea sa în functia de presedinte e împotriva legilor politicii...si a naturii.

“E ca si cum am schimba antrenorul la fotbal”

“Am luat decizia de a-l pune presedinte interimar pe domnul Dan Marian pânã pe 6 decembrie, pentru a impulsiona organizatia, sperând astfel cã domnii consilieri, domnii deputati si domnii primari vor munci mai mult pentru a obtine un vot si mai bun pentru Traian Bãsescu. Domnul Dragos Iftime este prim-vicepresedinte si, dupã ce vom analiza rezultatul alegerilor din 6 decembrie, vom stabili cine este presedinte. Dacã vreti, e ca si cum am schimba antrenorul la fotbal atunci când jocul echipei nu merge. Aceastã schimbare am fãcut-o de comun acord cu cei doi, fiindcã ei sunt în echipã si sper sã înteleagã cã e doar o schimbare pentru a impulsiona lucrurile, nu o sanctiune”, a declarat Gheorghe “Pinalty” Stefan.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: