miercuri, noiembrie 18, 2009

BATALIA AFISELOR ELECTORALE

SI LUPTÃ, SI DÃ-I! Bãtãlia politicã se înteteste pe ultima sutã de metri din aceastã campanie. În urmã cu douã nopti la Stãnilesti, lupta cea mare s-a dus contra… afiselor electorale! Tintele preferate?! Bannerele cu Mircea Geoanã si Crin Antonescu.

SUPÃRARE MARE! Nu se stie cine e “teribilistul” care a înfruntat toatã noaptea… afisele electorale ale liberalilor si pesedistilor de la Stãnilesti, dar, foarte supãrati, pãgubitii dau vina pe opozantii politici. Numai ei, cred acestia, ar fi fost în stare sã hãbuceascã într-un mod atât de… barbar mesajele liderilor lor de partid. “Dimineatã când ne-am trezit, am vãzut cã tot afisajul nostru electoral a fost distrus. Nu se poate asa ceva! Si al PNL-ului era la pãmânt, nu doar al nostru. Nu avem nicio dovadã cã cineva anume ar fi fãcut asta, dar noi dãm vina pe PDL-isti. Afisele dânsilor sunt toate la locul lor, cum se explicã asta? Adicã, dacã presupunem cã ar fi venit unul care nu are treabã cu politica din comunã, nu era de înteles sã le rupã pe toate? Dar asa, ale noastre sunt distruse, ale lor sunt toate la locul lor. Rezultatul ar fi cã ei au pus la cale totul. Chemãm Politia, sã se afle vinovatii din tabãra PDL-ului”, a spus, supãrat, Emil Râpanu, reprezentant PSD.

Nici_Antonescu_n_a_scapat_.jpgPolitia, pe urma rãufãcãtorilor!

Zis si fãcut! În scurt timp, politistii din comunã, dar si colegii lor de la Husi au venit repede la fata locului, pentru a vedea cum stau lucrurile si a lua mãsuri în consecintã. S-au fãcut poze, s-au audiat martori si, din câte se pare, existã cetãteni care fie au vãzut în toiul noptii o dubitã pe care s-au suit niste indivizi, “distrugãtori de bannere” agãtate pe stâlpi, fie au informatii cã însusi primarul Stãnilestilor ar fi ordonat actiunea “politicã”. Dovezile palpabile împotriva presupusilor vinovati se lasã totusi asteptate pânã la finalul anchetei deschise de politisti. Între sãteni însã, agitatia e maximã: de când au gãsit dis de dimineatã bannerele tãiate în bucãti si azvârlite în santul de pe marginea drumului, oamenii au intrat într-o aprigã polemicã… doctrinarã. “La noi lumea tine cu Geoanã, iar PDL-ului îi este un pic ciudã. Când au vãzut asa ceva, au rupt hârtiile de pe stâlpi. Mai sunt unii care tin si cu Antonescu si vreo câtiva cu Bãsescu, dar adevãrul se va vedea la votare. Au rupt ei pozele, dar degeaba. Oamenii bãtrâni ca mine, de 80 si ceva de ani, nu stã sã se uite pe stâlpi, ca sã voteze la urnã. Noi votãm tot cum stim noi”, a spus Constantin Dascãlu, 83 de ani, elector din comuna Stãnilesti.

1 comentarii:

Anonim spunea...

ce sa zica hoti din psd nu isi mai pot face meseria decand e pdl ul l guvernare. dar o sai linisteasca dupa alegeri cnd o sa castige basescu. niste invidiosi care nu stiu ce ii aia munca care amagesc oameni din comuna ca sa traiasca. ca nu au un servici si nici multa scoala