vineri, noiembrie 27, 2009

ÎNSCAUNAREA LUI DAN MARIAN

Astãzi se va decide cine va conduce organizatia PD-L Vaslui. Pentru aceastã decizie grea vor veni la Vaslui, lideri marcanti ai PD-L: Gheorghe Stefan si Radu Berceanu. Desi Gheorghe Stefan operase schimbarea si l-a înlocuit pe Dragos Iftime cu Dan Marian, colegiul director al PD-L n-a validat, încã, înlocuirea. Ieri, la Bucuresti, conducerea PDL a decis sã nu sanctioneze filialele codase care au produs dezamãgiri în primul tur, pentru a nu-si demoraliza si antagoniza oamenii din teritoriu. Având în vedere acest fapt, propunerea de schimbare a lui Dragos Iftime cu Dan Marian, la sefia PDL Vaslui, nu a trecut de conducerea centralã.

Ieri, la Colegiul Director al PDL, s-a decis ca Radu Berceanu sã se ocupe de judetele Vaslui si Iasi, în vedere obtinerii unor rezultate mai bune, în turul II al alegerilor prezidentiale. Desi exista propunerea de schimbare a presedintelui organizatiei judetene PD-L Vaslui, nu s-a luat în discutie acest fapt, astfel cã pe functia de presedinte a rãmas deputatul Dragos Iftime. Deloc surprinzãtor, presedintele PDL Neamt, Gheorghe Stefan, nu se va mai ocupa de organizatia de la Vaslui, însã nu va avea în spate niciun lider de la centru, pentru filiala coordonatã de el. Chiar dacã a obtinut rezultate mai slabe decât PSD, la Neamt, presedintele partidului, Emil Boc a refuzat sã ia vreo mãsurã împotriva lui Pinalty, spunând doar cã “este unul dintre cei mai performanti oameni politici din România”. Cât despre posibile sanctiuni, acestea au fost amânate dupã desfãsurarea celui de-al doilea tur atunci când conducerea PDL va trage linie si va aduna rezultalele obtinute de fiecare filialã.

Misterul de la Vaslui

Înlocuirea fãcutã de Pinalty a stârnit o reactie nu tocmai favorabilã în rândul vechilor pembri PD. Acestia l-au înghitit cu greu pe Dan Marian chiar si în postura de prim-vice-presedinte. Faptul cã acesta a trecut acum înaintea lui Dragos Iftime este consideratã ca o palmã datã organizatiei vasluiene. Si, totusi, nimic nu este încã oficial. Conform statutului partidului, Dragos Iftime este, încã, presedintele PD-L Vaslui. Rãmâne de vãzut dacã la sfârsitul zilei de astãzi îsi va pãstra fotoliul sau i-l va preda lui Dan Marian.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: