sâmbătă, noiembrie 21, 2009

Fals la Primarie

Vasile_Deac_este_unul_dintre_acei_cumparatori_de_teren__carora_instanta_le_a_ceru_sa_si_demoleze_vila_si...sa_plece__copy_copy.jpgSURPRIZE, SURPRIZE! În lupta pentru terenul de sub vila Saftei Trofin, contabilã a Primãriei Husi, dusã de ani de zile între Mihai Volusniuc si Vasile Neculau a intervenit si… „Toma Necredinciosul“! Autointitulându-se astfel, unul din cei 5 cumpãrãtori ai terenului în litigiu, Vasile Deac, s-a încãpãtinat sã nu fie de acord cu hotãrârea judecãtorilor, care, dându-i dreptate lui Volusniuc, i-a obligat pe toti sã îsi demoleze casele, sã elibereze terenul si, mai mult, sã plãteascã 500 de lei pe fiecare zi de întârziere.

N-A CREZUT… SI A CERCETAT!... Povestea terenului din strada „Cãlãrasi“, mult disputat în instantã de cãtre Mihai Volusniuc si Vasile Neculau, este departe de a se încheia, chiar dacã instanta de fond de la Husi a dat dreptate lui Volusniuc, în timp ce celor 5 persoane care (unii din ei) au apucat deja sã îsi ridice locuinte, le-a pus în vedere sã elibereze zona. Supãrat cã a fost gãsit drept „cumpãrãtor de rea credintã“, unul dintre clientii lui Neculau Vasile s-a apucat sã cerceteze el însusi cum a intrat Volusniuc în posesia actelor de proprietate, scotând din arhive documente continând informatii nu doar noi, dar si… nestiute pânã astãzi. Cu tot dosarul continând sute de file, dar si cu o plângere penalã împotriva lui Mihai Volusniuc, Deac s-a dus la Politia Husi. „Când au vãzut toate documentele, care aratã cã Volusniuc a acaparat ilegal pãmântul acesta, abia atunci Politia m-a luat în seamã. Le-am arãtat cum s-a folosit de o adeverintã falsã, anulatã de ani buni prin Hotãrârea. 370/1993 si cum functionarii de dupã 90 ai Primãriei se fac vinovati de multã neglijentã. Au avut pânã la urmã rãbdare sã mã asculte. Pot spune cã am fost un „Toma Necredinciosul“, n-am crezut si am… cercetat“, sustine Vasile Deac. Acesta este unul dintre cumpãrãtorii a 1500 mp din terenul disputat, pe care a apucat sã îsi construiascã o vilã estimatã la un pret… consistent.

I-a determinat pe functionarii din Primãriei sã spunã cã au eliberat acte false!

PERSEVERENT... În paralel cu procesul de anulare a actelor lor de vânzare - cumpãrare, aflat acum în faza de recurs la Tribunalul Vaslui, Vasile Deac si-a vãzut linistit de propria lui… anchetã. „Eu cred cã i-am stresat de tot si pe cei de la Politie, Primãrie si Parchet, dar mi-am dat seama cã dacã nu lupt, o minciunã riscã sã devinã adevãr. Le-am dus dovezi, pânã i-am determinat pe functionari sã recunoascã prin adresa nr. 20419/octombrie 2009, faptul cã titlul de proprietate 1034/47442 apartinând lui Volusniuc nu ar fi trebuit eliberat“, sustine reclamantul. Într-adevãr, functionarii Primãriei recunosc într-o adresã trimisã Politiei locale faptul cã au contribuit la emiterea unui titlu fals, însã se „scuzã“ dãnd vina pe „perindarea mai multor comisii de aplicare a legilor fondului funciar, în special a specialistilor în mãsurãtori cadrastrale“! Asadar, strãdania lui Deac s-a soldat la momentul de fatã cu un dosar penal pe numele lui Volusniuc, aflat în lucru la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi. „Sã stiti cã procesul ar putea lua o întorsãturã neasteptatã în defavoarea lui Volusniuc, nu doar pentru cã avem probe noi, dar si datoritã acestui dosar penal aflat la Parchet“, confirmã si avocatul Radu Bobârnat.

„Vor pierde procesul si îsi vor demola casele, lãsându-mi în pace proprietatea“

„Este un procedeu necinstit al Primãriei Husi, care încearcã sã favorizeze pe cei cinci cumpãrãtori ai terenului meu, acaparat în mod abuziv de Neculau Vasile. Eu am demonstrat în instantã, în toate procesele, cã am dreptate si acte legale, si aici mã refer la titlurile de propeitate 1034 si 1165, iar titlul 831 este deja anulat chiar de ei. Si nu mai înteleg acum de ce Primãria se bagã sã încurce judecãtorii cu tot felul de adrese, stiind foarte bine cã aceste titluri sunt recunoscute de instantele de judecatã. Aflu acum cã a mai apãrut o încercare de a duce în eroare oarganele de cercetare penalã, respectiv Politia Husi, trimitând o adresã prin care angajatii Primãriei Husi sustin cã au gresit când au avizat întocmirea titlului meu de proprietate 1034/47442. Mai mare prostie nu am auzit. Vor pierde procesul si îsi vor demola casele, lãsându-mi în pace proprietatea“, amenintã Mihai Volusniuc, pânã acum câstigãtor în instantã..


Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: