marți, noiembrie 24, 2009

Dan Marian s-a facut de ras

foto_3_copy_copy.jpg La alegerile de duminicã, Jan Ciupilan l-a umilit pe deputatul Marian în „municipiul dintre vii“ si l-a fãcut praf în comunele din jur. Personajul care se lãuda cã a trecut la PD-L ca sã întãreascã dreapta, s-a dovedit incapabil sã obtinã un rezultat cât de cât multumitor, „îngropând“ sansele lui Bãsescu de a câstiga pe Valea Prutului. Cea mai severã înfrângere pentru Marian s-a înregistrat la la Berezeni, unde democrat-liberalii coordonati de Marian au fost pur si simplu îngropati de vii: 1178 voturi PSD - 278 voturi PD-L, în timp ce PNL a luat de trei ori mai multe voturi - 632!

Deputatul Dan Marian a dat-o în barã, la alegerile de duminicã. Desi s-a lãudat peste tot cã s-a dus la PD-L pentru a întãri dreapta, fostul sef al PNL a reusit „performanta“ de a îngropa toate sansele partidului lui Boc de a câstiga în colegiul sãu. În toate localitãtile din colegiul de deputati Husi, PSD a câstigat fãrã drept de apel. În loc sã se ocupe de campania electoralã, deputatul Marian s-a ocupat mai mult de rãfuieli cu ziaristii din Vaslui si conferinte de presã neasteptate, crezând cã electoratul de pe Valea Prutului îl va ridica în slãvi ca pe „eliberatorul de la Husi“. Nu a fost asa. Rezultatele de duminicã aratã, fãrã dubiu, cã parlamentarul este în cãdere liberã, ca imagine politicã, si oamenii nu mai ascultã minciunile debitate de el. La Husi, din cele 19 sectii de votare, în 17 sectii a fost umilit de PSD, care a câstigat detasat. Doar douã sectii, 100 si 101, au adus rezultate pentru PD-L în rãzboiul cu PSD, în timp ce în restul sectiilor procentele la care a câstigat organizatia condusã de primarul Ciupilan au fost zdrobitoare. Cea mai grea înfrângere pentru Marian s-a a fost la sectia 89 Policlinicã, unde PSD a obtinut 358 de voturi, fatã de cele 138 ale PD-L. În rest, victorii lejere pentru pesedisti, care-si iau revansa pentru alegerile parlamentare: sectia 90 Colegiul „Cuza Vodã“ - 323 voturi PSD, 179 PD-L; sectia 92 scoala generalã 3 „Mihail Kogãlniceanu“ - 362 voturi PSD, 183 voturi PD-L; sectia 95 Casa de Culturã - 312 voturi PSD, 202 voturi PD-L. Bilantul votãrii de duminicã, pe municipiul Husi aratã cã primarul Ciupilan, care este si presedintele organizatiei locale PSD, l-a „terminat“ pe Marian la toate capitolele. „Eu nu am îngropat pe nimeni si nici nu mi-am propus asa ceva. Nici mãcar nu am avut o campanie agresivã, am vorbit cu oamenii si le-am spus cã dorim pace în zona noastrã, dorim un altfel de presedinte în fruntea tãrii. Nu-mi doresc sã intru în bucãtãria internã a PD-L, sã le spun unde au gresit, noi am urmãrit ca oamenii sã iasã la vot, chiar sunt putin dezamãgit de procentul celor iesit la vot, credeam cã va fi mai mare“, spune Ciupilan, coordonatorul zonal al PSD la alegerile prezidentiale.

La Berezeni, jale cu mesajele lui Marian!

Cea mai gravã înfrângere pentru deputatul Marian, care a fost coordonator zonal al PD-L în campania pentru prezidentiale pe zona Prutului, a venit de la Berezeni. Aici, pesedistii i-au administrat un scor incredibil: PSD - 1178 de voturi, PD-L - 278 de voturi. Este un mesaj clar al oamenilor din zonã, care s-au simtit trãdati de trecerea lui Marian de la PNL la PD-L si au refuzat sã-l mai asculte. La Bunesti Averesti, PSD a obtinut 690 de voturi, în timp ce Dan Marian si PD-L au reusit sã strângã abia 215 voturi, de trei ori mai putin. La fel, în comuna Fãlciu PSD a strâns 1061 de voturi, iar PSD doar 619, în conditiile în care aici a activat si fosta primãritã. Pe vremuri, oamenii din Vetrisoaia erau de partea lui Dan Marian, considerând cã este un politician serios. Acum, însã, localnicii i-au dat cu flit parlamentarului, în conditiile în care Marian a strâns în jur de 187 de voturi în favoarea lui Bãsescu, de trei ori mai putine decât voturile pesediste. Singurul rezultat bun, care-l scoate pe Marian din groapa în care se aflã acum, vine de la Drânceni, acolo unde „marinelul“ Gelu Pecheanu a strâns 880 de voturi, fatã de cele 519, câte a centralizat PSD. „Dan Marian a demonstrat cã nu are coloanã vertebralã. Nu a mai putut pãcãli electoratul, care l-a vãzut cum fuge la PD-L pentru bani. Oricum, nu-l asculta nimeni, pentru cã pe aici oamenii stiu numai de Iliescu, stiu cã el le-a dat pãmânturile înapoi“, a spus un primar de pe Valea Prutului. Presedintele organizatiei judetene PD-L, deputatul Iftime, nu a dorit sã comenteze aceste rezultate obtinute de colegul sãu din Parlament. „Nu gãsesc nicio explicatie pentru aceste rezultate. Cred cã s-a ajuns aici pentru cã Valea Prutului nu este fieful PSD, nu a fost niciodatã pentru PD-L“, a spus deputatul Iftime.


Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: